TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 16:59:09 FB



 

Zvláštní situace

 

 

Základní informace, které ti mnohonásobně ulehčí život. Proč si je máš přečíst? Abys nebyl za pitomce, až jedna z níže napsaných situací nastane.  

 

Svatba:

Po delším soužití s partnerem se jistě nejednou stane, že budou chtít být svoji. I ve středověku se konaly svatební hostiny. A ani toto RPG není vyjímkou. Pamatuj však, že svatbní hostiny jsou drahé a ne každý si je mohl dovolit.

Svatební hostina je věc naprosto jednoduchá. Dohodneš se s drahou polovičkou kdy a kde se vezmete, domluvíte si oddávajícího a informaci o svatbě zveřejníte. Prosím tě, aby jsi toto nedělal tajně, ale aby alespoň někdo z admin teamu věděl, že se tato svatba koná. Předem si připravte informace o tom, jaké budete používat společné přijmení (nebo jestli vůbec), jestli budete žít spolu apod.


Rozvod:

Rozvod jistě patří k životu, zvlášť v našem století. Ovšem toto je středověk. Tady prostě všichni žijí šťastně až na věky. Jediný přípustný rozvod nastává pouze u lidí (kteří mají z rozvodu samozřejmě ostudu), nebo pokud jeden z partnerů změní "stranu" (z dobra na zlo, nebo naopak.)

Uvědomte si, že například elfové mají svého jedinečného životního partnera, s jehož ztrátou se vyrovnávají jen těžko a pokud, trvá to léta.

Mateřství:

Ano, na Alagaesii se mohou narodit i malé děti. Tato záležitost je čistě na rodičích dítěte (hlavně na matce) kde, kdy a jak se porod uskuteční. Jediné co je pak potřeba udělat je admin teamu poslat na e-mail profil vašeho dítěte. Za dítě hraje matka, dokud není dítě schopno se starat samo o sebe. Poté už je počítáno jako platná hrající postava.

U elfů je velice vzácné, když se dítě narodí, proto by elfové měli poslat profil dříve, než otěhotní. Pak se totiž může stát, že elfka v jiném stavu nebude moci svoje dítě mít a to se pak bude muset narodit mrtvé.


Smrt:

Pokud se stane, že tvoje postava zemře, nahlaš to prosím adminům, nebo redaktorům, kteří ji přesunou do Archívu postav. Obživit ji je možné jen v případě, že máš dostatek bodů na RPG výhodu. Žádné "kdyby, jenomže, bych" admin team nebere, tak si smrt pořádně rozmysli. 

Ovšem, aby to nebylo tak jednoduché, zemřít může pouze postava, která je na Alagaesii zaregistrovaná alespoň dva měsíce a má odehraných alespoň 10 her. Nezakládej si tedy postavy, které tě za chvilku přestanou bavit a budou ti jen zabírat místo.

Pozor, tvoje postava může herně zemřít i bez tvého svolení. Nastává to v případě, že se tvoje postava chová sebedestruktivně - skáče z útesu, tráví dny bez vody v poušti, je drzý ke králi... Prostě věci, ze kterých by prostě vyjít živý nemohl ani chuck Norris.


Dům:

Ano, můžeš vlastnit dům. Pro domy máme zvláštní pravidla, která naleznete ZDE.

Spolubydlící:

A někdy se prostě nevyhneš tomu, že k sobě nastěhuješ partnera, nebo kamaráda. To je naprosto v pořádku. O tom admin team informujte až ve chvíli, kdy budete chtít vašeho spolubydlícího připsat do názvu domu, či někam připsat jeho účast v domě.

Hybernace:

Představ si situaci, kdy ti najednou nebude několik měsíců fungovat internet, nebo dojíždíš do zahraničí, nebo prostě jenom chceš pauzu, ale svojí postavy se vzdát nechceš. A víš, že půl roku ti stačit rozhodně nebude. Jednoduše se tedy necháš "hybernovat", což bych mohla popsat jako takové "smazání postavy" s možností návratu.

Dračí jezdec:

Ano, vrchol každého hráče tady na Alagaesii. Kdo by se nechtěl stát dračím jezdcem. V chatu  "Žádost o nalezení dračího vajíčka", nalezneš veškeré informace k tomuto bodu. Pamatuj, že Dračí jezdec je učitel a autorita a proto jej nemůže získat jen tak někdo.


Dráčata:

 

Získal jsi draka v eseji, nebo za draka hraješ a chtěl bys malé dráčátko? Tak to prr. Za draka může hrát jen hráč, který je označený štítkem "zkušený" a to někteří začínají jezdci ještě nemají. Proto pokud se do takové situace dostaneme, vejce je dáno normálně do oběhu pro nové Dračí jezdce a rodiče s ním mohou hrát až po vylíhnutí. V případě, že máš štítek "Zkušený hráč" a volné místo na postavu, skutečně si můžeš dráče nechat jako hrající postavu.


Krmení draků:

Když už jsi jezdec, musíš samozřejmě svého draka udržovat naživu - krmit ho. K tomu slouží v jeho profilu možnost -> Nakrmit. Pokud chcete mít tlačítko "nakrmit" skryté a pouze pro vaše oči, napište některému z adminů a ten vám poradí, jak to udělat. *Více info později*

 

9% - 95% Mláďátko Neschopný létat, Nechrlí oheň, nekomunikuje s ostatními.
100% - 295% Mladší mládě      První pokusy o let, základy komunikace, vyfukuje kouř nozdrami.
300% - 395% Starší mládě Chrlí oheň v malém množství, dobrá komunikace, dobré létání, unese jezdce jen chvíli.
400% - 695% Mladý drak Skvělý letec - unese jezdce, dokonalá komunikace, silné chrlení ohně, náklonnost k opačnému pohlaví, prozatím neschopnost páření.
700% - 59995% Dospělec Nejsilnější stádium, náznaky speciálních darů a jejich pozdější postupné rozvinutí, schopnost páření (tudíž i snesení vajíčka, v případě samičky)
60000% - 99995%        Stařec Pomalu neunese jezdce, neschopen páření, slabý, chorý, pomalý.
100000%  Smrt Smrt na stáří, nemožné obživení.

 

Změna profilu:

Pokud se ti tvůj životopis nelíbí a chceš ho upravit, nebo jenom přidat nějakou herní informaci, zažádej si v knize "Žádost o editaci profilu". Adminé ti dají možnost měnit ho. profil můžeš měnit v nastavení.

Divocí draci:

Divocí draci si nesmí najít majitele! Jednou se divocí narodili a tak divocí i zůstanou. Dračím jezdcem se člověk může stát jen a pouze za esej a žádost v chatu! Další možnost je vyjímka, ale ta se domlouvá pouze a jedině přímo s adminy. Hrát za divokého draka je zodpovědnost a je svěřena pouze zkušeným hráčům.
 

Mazlíčci:

 

Možná jste si všimli, že zde na Alagaesii je častý výskyt zvířátek s majitelem - mazlíčků. Pokud i ty chceš mazlíčka, je možné jej zakoupit Zde.

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše