TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 16:57:41 FB



Změna pravidel soukromých knih

 

Úvod

 

Jak už jistě někteří víte, či nevíte, mou povinností Vám je oznámit chystanou docela radikální reformu v blueboardových knihách a to hlavně týkajících se domů. Tímto dnem 3. 5. odemykám všechny soukromé knihy jakožto domy a skrýše, hrady a zámky a udělám z nich tímto knihy veřejné. Ptáte se proč?

 

Nechci zde někoho nařknout, ale v minulosti se stávalo a já tuším že i stává, že někteří hráči si dělali v těchto domech věci, které zrkátka na RPG nepatří. Nešlo jen o neslušené hry s obsahem, který zde nikdy neměl být publikován, ale i o hry, která naprosto kolidovala s pravidly a svým majitelům tak přivedla docela nepěkné potíže. Po konzultaci se zbytkem adminteamu a redaktorů jsem se tudíž rozhodl všechny tyto domy odemknout.

Další věc, byl můj velcie záporný vztah vůči zaheslovaným knihám. Ptáte se proč? Je to jednoduché a zbytečné. Heslo jen omezuje hráčské postavy, pokud nejsou hráči naprosto blbí nebudou nikoho takto obtěžovat. Jsou místa kde by většina hráčů měla hrát na požádání a ti by to měli respektovat i bez hesel a já se velmi rád zhostím toho že budu trestat ty, kteří to porušují. Nebojte se ale, není to komplektní zrušení hesel. Můj nápad počítá s jistou úpravou a to touto:

 

Úprava stávajícího systému soukromých knih

 

Uživatel hrající na serveru pravidelně a dobře (počítáno uživatel bez problému s pravidly, vycházející ostatním vstříc) si může po domluvě s admin teamem nechat založit soukromou knihu, dům. Pravidla pro zakládání jsou víceméně stejná, ale! Dodávám NOVÉ PRAVIDLO.

 

Alagaesia je fantasy svět odehrávajíc se zhruba v temném středověku 11.-13. století, pokud to přeženu a hodím to do poměru k naší historii. Uvědomte si že tehdy to bylo docela těžké a domy proto vypadaly jinak než dnes. vyvarujte se proto prosím moderním stavbám a obrázkům.

 

Dále, reagujíc na to zde žádám hráče, kteří nejsou lidskými šlechtici, nehrající na Galbatorixově straně a mají takovéto domy/hrady na území Dračích hor a pouště, aby si změnili jak popis tak obrázek a toto nebudu tolerovat. Uvědome si, že hrady byly extrémně nákladné a jednu dobu tady bylo plno hráčů, ketří museli mít nutně svůj hrad. V případě kdy většina z nich (někteří i elfové) měla taková to sídla na Galbatorixově území, potažmo v království museli být buď velice zámožní Galbatorixoví služebníci a nebo nevím kdo. Proto si na to dejte pozor. Pokud se chcete zeptat kdo může mít v této době hrad tak je to (Inslanzadí, Arya,Blodgharm, Bayn, Utmar, Orrik, Nasuada) další šlechtici zde již nejsou. Uvědomte si také že je rozdíl mezi elfským ia lidskými stavbami a elfové preferují dřevo, stromy a co nejméně kamenných prvků, narozdíl od lidských hradů, ketré sloužily jako nedobytná sídla.

 

Hráč může mít pouze jednu soukromou knihu, knihy které poté slouží jako místnosti jsou naprosto zbytečné, tato kniha navíc bude veřejná. Hráč má za vynikající hraní a za úspěch v soutěžích právo dokoupit si druhou msítnost, tuto již zaheslovanou (Bude vytvořen obchod na tržišti.)

 

A poslední pravidlo, které dodávám. Elfové budou mít domy jen a jedině v Du Weldenvraden, Lidé na lidském území jako je Surda, Dračí hory a Poušť Hadarak, v závislosti na orientaci (Pro/Proti Galbatorixovi) a trpaslíci budou mít zase a jen v Beorských horách. Stíni se budou řešit individuálně, ale také budu proti opravdu honosným hradům a sídlům.

 

A jak to bude tedy s knihami?

 

 

Primárně se udělá toto. Já jakožto redaktor nyní odhesluji všechny zaheslované soukromé knihy. Poté v rámci 2 týdnů, aby měl každý možnost si toto přečíst, počkám a poté smažu všechny přebytečné a neaktivní knihy či domy. Každému hráči, který měl 2 či více knih, zůstanou dvě knihy, ale obojí odheslované. (Dejte si pozor na své knihy a pokud v nich máte něco důležitého tak si to nezapomeňte zkopírovat.)

Hráči, hrající zde dlouho si dají své domy dokupy dle nových pravidel. Elfové si dají domy do lesů, lidé na své místo. Pak si v případě že nevyhovují pravidlům vymění obrázek (Toto platí i pro jezdce!) svého domu. Prosím, přemýšlejte u toho.

 

Nepokoušejte se pravidla obcházet a hádat se se mnou či s jinými adminy, budu knihy taktéž pravidelně kontrolovat a navazujíce na pravidla budu porušení tresta zrušením či zaheslovaním knihy, nejprve časové, poté smazáním. Postava si samozřejmě může o knihu zažádat znovu, ale až po určité době.

 

Dále apeluji na hráče, jelikož vím že to všichni zvládnete. Zapojte co nejvíce smyslů při vybírání správného obrázkua d ejte si pozor aby tento obrázek už někdo jiný neměl. Obrázky hledejte na stránkách jako deviantart.com či google obrázky, pokud chcete pomoci, já hledám ty své pod hesly jako fantasy house, dwarf castle, historic, fantasy castle aj...

 

S dotazy se obracejte buď na email, nebo do knihy Dotazy a připomínky. Své stížnosti či návrhy jak tento systém vylepšit posílejte do knihy Návrhy a stížnosti.

 

POKUD VAŠE DOMY KOLIDOVALY S PRAVIDLY, UPRAVENÉ BB KNIHY ZASÍLEJTE NA EMAIL. KNIHY POTÉ BUDOU UPRAVENY.

 

POZOR, PROBĚHNE ČISTKA NEAKTIVNÍCH  SOURKOMÝCH KNIH/DOMŮ!

 

 

- Bayn Železná pěst


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše