TOPlist

Legendy s brkem v ruce

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Muž
Dne: 03.04.2020 01:52:19 FB



Tento článek je zasvěcen jako poděkování všem, kteří se svým písemným uměním podíleli na tvorbě Alagaesie takové, jaká je dnes. Za texty na této stránce jsou desítky, ne-li stovky hodin práce. Je jen dobře, aby se hrdinové tohoto světa udrželi v paměti jako ty legendy, co pro vás tento svět stvořili, tvořili a do dnešních dní tvoří.

 

 

 

Islanzadí de Eamë - zakladatelka hry Alagaesia.cz. Vděčíme jí za původní nastavení všech dalších textových proudů a za průběžné opravy jednotlivých textů. Kromě toho je původní autorkou textů v kalendáři, celé lingvistiky Starověkého jazyka, nové verze elfských reálií a různých administrativních článků a rozcestníků. Jejíma rukama prošla drtivá většina neuměleckých textů a určitě editovala a spolupracovala na většině uměleckých. Její v(d)ěčnou prací je přijímání zmatených náčrtů od lidí, kteří nejsou až tak velkými psavci, jejich editace do funkční podoby a následné přepisování do čtivé podoby.

 

Správce říše - zakladatel stránek Alagaesia.cz. On je ten skutečný hrdina, který strávil hodiny v Alametrixu. Především programátor, nedobrovolně i grafik, který se zasloužil o to, že Alagaesia funguje an vlastním serveru. Navíc do dnešních dní platí provoz z vlastní kapsy.

 

Arwina Greensleeves - dlouholetá adminka, tvůrkyně podstatné části uměleckých textů a podstatné části textů neuměleckých. Její zásluhou máme podrobně popsanou Novou epochu a především položila kompletní základy všem původním náboženstvím. Také je posledním editorem, přes který text projde, aby dostal finální podobu - cesta textu bývá většinou Aireen → Islanzadí → Arwina. 

 

Aireen - dlouholetá adminka, tvůrkyně mechanik, které pak předává ostatním adminům na přepis. Jí vděčíme za prvotní sesumírování mechanického questu, za tržiště, obchodní cesty, Yosen, systém výplat a za zavedení pořádkových statistických tabulek pro všechno. 

 

Elva Indil - zakladatelka hry s krví dračích jezdců na rukou - vděčíme jí totiž nejen za kompletní základ celé jezdecké kategorie, ale také za tvorbu první verze Dávné historie Alagaesie, za tvorbu Kroniky a rozdělení na čtyři známé epochy. S Aryou se zasloužily o první verzi rozšířených pravidel hry.

 

Arya de Eamë - zakladatelka hry, která položila základ tradičním elfům a jejich historii. Mimo jiné se zasloužila s Elvou o první verzi rozšířených pravidel hry.

 

Bayn, Železná pěst - nebo také Sedrik I. Weller, redaktor, který dal jasné obrysy "Alagaesijskému středověku". Jasně popsal lidskou situaci a bojoval za smysluplná jména tak moc, až napsal Alagaesijskou antroponomastiku. Jemu vděčíme za vytvoření pravidla o dodržování vzdáleností a také za očíslování statistických herních údajů (například velikosti armád, nebo hrubé počty obyvatel v jednotlivých královstvích). Byl to právě Bayn, kdo původně určil měřítko mapy. Je také autorem Staré rasy.

 

Wran - čestný člen rady, který se zasadil o tvorbu questů, nastavil původní měřítka pro dovednosti a především je původním autorem spisů o Magii. Je to on, kdo nastavil, jak magie vlastně funguje. Zasazoval se o to, aby hra brala to nejlepší z principů dračího doupěte. Také je autorem rasy druidů a nových pravidel souboje.

 

Rhunön - admin, který vdechl nový život rase trpaslíků a víl a který pocitvě každý měsíc přepisuje proměnné hodnoty - počasí, výplaty. 

 

Rey - admin přejímaje druidy, který stojí za editací velké části reálií po nastavení Nové epochy. Jemu vděčíme za důraz na rozdělení přístupů různých ras k magické energii, zkompletování kroniky a Alagaesijské univerzity.

 

 

Další poděkování patří těmto tvůrcům, kteří napsali krásné texty, na kterých se stavěly základy pro jejich dnešní verzi nebo se dokonce dodnes používají:

 

Aktivnější tvůrci: 

Azkaal Uniarë, Brom Meyström, Calimë Maria SireonaJeod, Túrelië Lovegood

 

Občasní tvůrci:

Annabeth, Atanvarnë Allsÿe Reloen, Deynor, Eleanor Da Artery, Fin Briedis, Idaron, Ireth, Larn Finwë, Lwineah, Meldon Erunámo Eruer, Morcelwen, Rozzete Darholn, Vragga, Zoe Blake

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše