TOPlist

Arya Ildrid (zmizela)

Začátečník 3958 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Žena
Dne: 28.08.2010 20:57:39 FB



!v rekonstrukci!

 

Arya Ildrid

 

 

mladá Arya se svou matkou Islanzadí

Arya jako elfská královna

Arya

 

Jméno:

Arya Ildrid, toho jména první, rozená de Eamë


Druh:

čistokrevná Elfka 

 

Titul:

Dračí jezdkyně, Černokněžník-bojovník, dříve Princezna, nyní už šestá Královna Elfů, Stínovrah, Elfský posel


Datum narození:

v první letní den, s prvním zlatým paprskem Letního slunovratu


Věk:

Arya nedávno oslavila 210 let svého života

 

Jazyky:

Arya se jako princezna již od útlého dětství učila mnoho jazyků, které se v Alagaësii používají. Vždy měla na jazyky skvělý talent, možná i proto se stala v dospělosti elfskou diplomatkou a hodně cestovala. Jako Elfka samozřejmě plynule a s lehkostí ovládá Starověký jazyk. Dále umí perfektně lidskou řeč, poměrně dobře trpasličí jazyk a také trochu urgalštiny.

 

Náboženství:

Tak, jako většina Elfů, Arya nevěří v žádného konkrétního boha. Jedinné, co uznává, je síla přírody a souznění s ní. Věří také ve spravedlnost a v to, že dobro vždy nakonec zvítězí.
 

 

Podoba:

Arya je štíhlá s postavou poměrně typickou pro Elfy. Jedinné, čím se od ostatních své rasy liší, je její výška. Arya je totiž na Elfku poměrně malá. To jí však neubírá na majestátnosti ani jí to nepřekáží v boji, ba naopak, díky svému drobnému vzrůstu se dokáže pohybovat neobyčejně ladně a obratně. To, že Arya pochází z prastarého královského rodu prozrazuje nejen její vznešená chůze, hrdý pohled a ladné pohyby, ale také ostře řezané rysy v obličeji, kterým se velmi podobá své matce, královně Islanzadí. Její původ by mohl prozradit také vybraný styl oblékání. I když dokáže vypadat půvabně téměř v čemkoli, od doby, co se stala královnou, nosí nejčastěji šaty ze svých královských skříní, přesně podle etikety. Pokud jí to však společenská situace dovolí, volí raději jednoduchost. Když létá na svém draku Jeodovi nebo jezdí na koni, má obvykle kožené kalhoty a v případě boje stříbrné brnění vyrobené na míru. Aryin obličej rámují mírně zvlněné, hebké havraní vlasy, které se v záři slunce krásně lesknou, a které nosí po většinu času volně rozpuštěné nebo spletené do těch nejrůznějších a nejsložitějších účesů. Dříve na nich často nosila posazenou svou oblíbenou stříbrnou čelenku od Blödhgarma, nyní dává přednost královské koruně po své matce a sem tam nechá vykouknout i svá zašpičatělá ouška. Dále její obličej zdobí oči - hluboké šedomodré studánky, jež prozrazují, že toho prožila mnohem více, než jakýkoliv obyčejný Elf. Hlavně v poslední době se v nich ale zrcadlí i kapičky štěstí a radosti. Oči jsou jedním z mála rysů, kterými se od své matky liší. Arya se narozdíl od Islanzadí téměř nikdy nedívá tak tvrdě a přísně, spíše laskavě. I když už poznala tíhu vlády nad celými elfskými lesy, tvrdou masku a přísný pohled využívá jen vyjímečně. Pro tuto svou jemnost je Arya velmi oblíbená a obdivovaná, ačkoli by se mohlo zdát, že by jí to mohlo ubrat na respektu, není tomu tak. Aryu také zaručeně poznáte podle její typické vůně borového jehličí, která ji provází všude. Jedinou vadou na kráse elfské princezny je památka na setkání s Ra'zaky - dlouhá, tenká jizvička na pravém zápěstí, a vzpomínka na zajetí Durzy - drobná černá skvrnka na hrudi, která se zatím nepodařila nikomu odstranit.

 

 

Povaha:

Arya je trochu rozpolcená osobnost, protože si prošla mnohým a osud k ní nikdy nebyl příliš milostivý. Občas může působit jako křehká smutná kráska, dokáže však vždy v pravý čas vystrčit drápky a ukázat, kým doopravdy je. V každém případě je ale  extrovertní typ. Má velice ráda společnost a cestování za dobrodružstvím, ovšem jsou i chvilky, kdy by nejraději zůstala v klidu, o samotě. V takových chvílích není radno ji vyrušovat. To dokáže být pěkně nepříjemná i na svého draka Jeoda. Jinak je ovšem velice milá, přátelská a na královnu, dříve princeznu (mimochodem, nemá příliš ráda, když jí její přátelé oslovují titulem) až podivně laskavá. Pokud je však v ohrožení její rodina nebo snad celý národ Elfů, dokáže být velmi, velmi nebezpečná. Za lesy Du Weldenvarden by položila život a každý to ví. 
Arya také velmi ráda zpívá - její medový hlas zní překrásně, o čemž se můžete přesvědčit na vlastní uši. Stačí se jen pozorně zaposlouchat, protože zpívá poměrně často, buď jen tak pro radost, či stromům a přírodě a poslední dobou také svému synovi. 
K jejím nejhorším záporným vlastnostem patří především nezkrotná zvědavost, která jí natropila už spoustu problémů, a tvrdohlavost. Jako princezna a královna si také velice osvojila hrdost. Nikdy si ale příliš nepotrpěla na královskou etiketu, tu do svého života řadí jen pokud je to nezbytné. A rozhodně se nesnaží nad nikoho povyšovat, pýcha v jejím životě nemá místo.
 


Historie:

 

Malá princezna - nová naděje Elfů?
Arya se narodila jako jediná dcera elfského krále Evandara a královny Islanzadí. Svého otce však poznala pouze z vyprávění, protože ještě před jejím narozením musel odejít do války a od té doby o něm nikdo nic neslyšel. Královna Islanzadí byla z jeho odchodu velmi nešťastná, ale když se jí narodila dcerka, znovu se začala na svět usmívat. O svého "Motýlka" pečovala jak nejlépe dovedla. A stejně tak o Aryu pečovalo i služebnictvo a spousta učitelů. A tak jí téměř nic nechybělo. V bezpečí lesů Du Weldenvarden prožila celé své dětství a vyrostla do krásy a spokojenosti.
 
Dobrodružná povaha
Ačkoli Arye doma v lesích skoro nic nechybělo, nechtěla celý svůj život zůstat na místě, toužila po dobrodružství. Už jako malá dívenka si moc ráda potají četla všelijaké dobrodružné příběhy o dracích, dračích jezdcích a jiných hrdinech, a když byla starší, rozhodla se, že bude jako oni. Že jako elfská princezna musí vykonat nějaký hrdinský čin a poznat Alagaësii, kterou zatím znala jen z map, obrázků a vyprávění, osobně. V té době se začala mnohem více zajímat o různé rasy a jejich diplomacii a její sny se poměrně rychle začaly stávat skutečností. Začala cestovat a přátelit se s ostatními rasami v Alagaësii.
 
Ve vyhnanství
Islanzadí měla při každém Aryině dobrodružství o svou dceru strach, což je u matek samozřejmě pochopitelné. A tak se snažila princeznu udržet doma. To se však temperamentní mladé a tvrdohlavé Arye vůbec nelíbilo. Jednoho dne se pohádala se svou matkou tak, že ji Islanzadí vykázala z Du Weldenvarden. (Obě toho později samozřejmě velmi litovaly.) Arya by na tuto část svého života nejraději zapomněla. Ve vyhnanství však ani chvíli nenaříkala, stála si pevně za svým, zdokonalila své bojové i jiné schopnosti a celkově se zocelila. Velmi jí to prospělo. 
 
Diplomacie i příběh první lásky
Přes všechny obtíže a tvrdé zoušky od života, se Arya nakonec stala strážkyní safírového vejce, než se pro něho najde ten správný jezdec, a jakousi diplomatickou "spojkou" mezi lidmi, trpaslíky a elfy. Zkrátka spojencem lidí ve válce proti Galbatorixovi. Také poprvé poznala lásku. Seznámila se s mladým Elfem Fäolinem a od té doby se všechno zdálo perfektní. Jejich společné štěstí však netrvalo dlouho. Fäolin ji doprovázel při každém jejím dobrodružství a spolu s Glenwingem ji doprovázel i při přepravě Safiřina vejce. Objevil se však problém - stín jménem Durza. Přepadl je a Fäolina i Glenwinga zabil. Arya se stala zajatkyní Stína a krutovládce Galbatorixe, kteří ji drželi ve vězení v Gil'eadu, než se objevil nadějný mladý jezdec Eragon se Safirou, jejíž vejce Arya chránila a zachránil ji. Společně s jejich novým přítelem Murtaghem ji museli okamžitě dopravit k Vardenům, aby jí mohli ranhojičové co nejdříve vyléčit z otravy. U Vardenů se rychle zotavila a bojovala v bitvě o Farthen Dur, na hřbetě Safiry, kde díky nim Durza zahynul. Eragon také k Arye začal pociťovat silné city, ale ona ho odmítla, protože viděla, že je ještě velmi mladý a že se jedná jen o platonické poblouznění.
 
Návrat domů, drak a pravá láska
Zanedlouho po bitvě v Beorských horách se vrátila do Ellesméry. Opět se usmířila s matkou, protože obě své velké hádky velice litovali, a začala znovu klidně žít se svými přáteli, mezi něž patřila hlavně lidská dívka Elva a její dračice Aedail. I když, přeci jen, tak klidný život to nebyl, Elfové neustále museli čelit útokům Galbatorixových vojáků a princezna navíc stále truchlila kvůli ztrátě přítele. Její žal se zmírnil až, když se jí vylíhl malý zlatý had Erisan, když si ji za svou jezdkyni vybral divoký bílý drak Jeod, potomek samotného Bid'Darma, jak později zjistili, a úplně zmizel, když poznala svou novou lásku - mladého kouzelníka Blödhgarma. Zpočátku to bylo docela nevinné, ale postupem času se jejich vztah začal prohlubovat. Z přátelství se stala láska a hluboký oboustraně procítěný vztah. 
 
Štěstí netrvá věčně
Blödhgarm ale musel odejít splnit nějaký úkol a zarmoucená Arya zjistila, že čeká dítě. Nejprve z toho byla trochu zmatená a bála se, že se něco stane a její syn vyroste bez otce, stejně jako ona, ale s podporou své matky a ostatních přátel vše zvládla až do Blödhgarmova návratu. Oba se na děťátko těšili a začali plánovat i svatbu, protože by byl určitě skandál, kdyby se elfské princezně narodilo nemanželské dítě. Aby toho ale nebylo málo, Blödhgarm musel opět odejít, a tak se svatba nekonala a Arya zůstala i při porodu sama. 
 
Za všechno se musí platit
Už Aryino těhotenství neprobíhalo zcela bez problémů a jinak tomu nebylo ani při porodu. Princezna málem přišla o život (a spolu s ní málem zahynul i Jeod). Osud byl k Arye vždycky poněkud nespravedlivý a za vše vždy musela draze zaplatit. Nakonec však vše dobře dopadlo a Arye se narodil krásný syn Arnilian s vlásky modrými po otci. Porodní bába a všechny léčitelky však princezně oznámily, že už nikdy žádné další dítě mít nebude, že by ji to stálo život. To Aryu zranilo, vždycky si přála syna a dcerku a teď věděla, že už ji nikdy mít nebude. A stýskalo se jí po Blödhgarmovi. Blödhgarm se naštěstí konečně vrátil a všechno bylo zase na chvíli perfektní.  Velkolepá královská svatba proběhla perfektně a osudy Arye i Blödhgarma se konečně spojily ve šťastné manželství. Arya se jako každá správná matka upnula ke svému synovi a začala mu věnovat veškerou svou péči a lásku, stejně jako svému manželovi i Jeodovi. A vše kolem ní jen vzkvétalo.
 
Šestá královna Elfů
Po dceřině svatbě se Islanzadí rozhodla předat mladému páru korunu, trůn a vládu nad elfskými lesy. A celá Elfská rada starších souhlasila, vždyť Arya s Blödhgarmem byli tou nejlepší možnou volbou, zapřísáhlí ochránci lesů, diplomaté a moudří mladí Elfové. Arya se sice takovému rozhodnutí dlouhou dobu bránila, ale nakonec usoudila, že to spolu se svým chotěm dokáže a nabídku přijala. Takže se z ní stala v pořadí již šestá královna, a všichni doufali, že její vláda bude stejně slavná, moudrá a spravedlivá, jako vlády královen předchozích.
 
Nečekaný zvrat
Vláda královny Aryi nebyla kvůli velmi zvláštním okolnostem příliš dlouhá. Arya stihla vydat jen několik málo rozhodnutí, podepsat některá důležitá spojenectví s lidmi a trpaslíky a pak se to stalo. Jednoho dne, stejně jako téměř každý den, Arya procházela hranice elfských lesů, hranice své země, aby nalezla trhliny v jejich ochraně a vytvořila pomocí kouzel novou ochrannou bariéru, byla spolu se svým drakem Jeodem, kterému musel být podán nějaký uspávací lektvar, protože jinak by to snad nebylo možné, unesena. Ano, skutečně je tomu tak, královnu uneslo několik neznámých osob.
 
Spousta bolesti
Trvalo několik dlouhých měsíců, než se Arya dostala ze svého vězení, ve kterém velmi trpěla. Nikomu však ještě neprozradila, čím musela projít. Byla zubožená, když se konečně dokázala vrátit do lesů Du Weldenvarden a hlavně velmi zmatená. Nechápala, proč se ji nikdo nepokusil hledat. A proč se o Arwině mluví jako o nové královně, když by měl po dobu Aryiny nepřítomnosti vládnout král Blödhgarm, její manžel. Nyní se Arya vrací do Ellesméry, v srdci má mnoho bolesti, ale bude bojovat za své právo, za svou rodinu i za svůj lid. A především za to, aby bylo spiknutí, které proti ní bylo provedeno, po právu potrestáno. Také potřebuje odpovědi na spoustu otázek. Je zpátky. A je odhodlaná čelit tomu, co přijde dál.
 


Schopnosti:

 


Rodina:

matka Islanzadí de Eamë (mrtvá), otec Evandar de Eamë (pravděpodobně mrtvý), zlatý had Erisan, drak Jeod, manžel Blödhgarm Ildrid, syn Arnilian Ildrid

 


Majetek:

fairth sebe a své matky, náhrdelník od Elvy, náhrdelník od Eragona, luk který si sama vyzpívala z javoru , náhrdelník od Fäolina, stříbrná čelenka s drahokamy od Blödhgarma, Náhrdelník a Tunika  z Vánočního plesu,  klisna Iris, Důkaz o hodnosti Čaroděj-bojovník a Důkaz o hodnosti Černokněžník-bojovník získaný v Tajemné krajině, fairth ze svatby, snubní královský prsten ve tvaru vážky, kouzelný náramek s "B" od Túrelië, rudě zářící geoda - dar od Galbatorixe, věnec z květin od Enni, Bromův prsten Aren, královská koruna po matce

 

Kontakt:

vevevachova@seznam.cz

 

Mazlíček

 

Jméno: Erisan

Druh: krajta

Věk: Starší mládě 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše