TOPlist

Armin

Začátečník 2801 Mistr

Napsal: Armin | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 27.07.2015 21:59:23 FB



Armin Saravaÿ

(Sýkorka)

 

3

Jméno:

 

Představuje se mnoha jmény, Saren, tak se jmenovala její prababička, který prý byla poslední, kdo svedl drobné kouzlo nebo jako Aurön.

Jméno Armin dostala po své babičce, kterou vždy označovali její rodiče jako "ženu, kterou ani medvěd neskolí. Tvrdohlavou a divokou.".

Saravaÿ, bývalé rodové příjmení, které ale ztratilo svůj význam pár let po pádů Jezdců, kdy s nimi zahynul i její rod. Kdo by se zajímal o rod více a zašel by i do kronik města Narda, zjistil by, že rod Saravaÿ, je předávný rod s dlouholetou historií, jenž je spojena s kouzelníky. Většina Saravaÿů, ale zahynula při obraně tehdy ještě svobodné Alagaesie proti Galbatorixovi a Ti co přežili se stáhli do Dračích hor či utekli do Surdy, aby zachránili vlastní života a postupně jak mizeli Jezdci, mizela i odvaha a známost tohoto rodu. Možná až znovu nastane čas  Jezdců, rod opět povstane z popela. 

Rasa:

Člověk, ale kdysi dávno se její rod spojil s elfy a toto pouto je viditelné v její tváři i po mnoha letech.

 

Pohlaví:

Žena.

 

 Datum narození:

 10.Okvětence 3241, takže 21 let.

 

Náboženství:

Severní kult, nejčastěji Strážce a Bojovník.

 

Jazyky:

Zatím  se naučila jen svůj mateřský, lidský a zdvořilostní fráze starověkého od Ovena. Během cest po Surdě se naučila pár slov a frází ze surdštiny.

 

Povolání:

Má jich spousty a přeci žádné. Nejčastěji se přirovnává vojákovi, cestovateli nebo tulačce.

 

Strana:

Všechen Odboj vůči Království. Už od útlého věku jí do hlavy cpali, že Galbatorix je zlý a tak pokračuje ve šlépějích svých rodičů a prarodičů.

 

 

Popis:


Tělesná stránka:

Armin svým vzhledem nijak nevybočuje z řad žen lidské rasy. Měří okolo šesti stop a příroda ji obdarovala ladnými ženskými křivky. Hned při prvním pohledu vás zajisté zaujme její tvář. Armin si dobře uvědomuje, že je na ní hezký pohled. Její dlouhé blond vlasy, které se místy mění v medový odstín jí většinu času padají do tváře. Některé prameny si splétá do malých copánků, respektive kolik copánků má, tolikrát porazila nepřítele. Vlasy tudíž nosí v celkem zajímvém stylu.  Oči mají barvu stébla trávy a kolem nich jsou husté vějíře řas. Nos má trochu větší a rovný, takže jí to nijak nevadí. Rty má plné a nejednoho muže lákají k polibku. Její úsměv vás zahřeje u srdce a rozzáří den. Zuby má ku podivu ve velmi dobrém stavu a v rámci možností i rovné. Lícní kosti má poněkud výraznější.

Armin má ruce samou šlachu a jizvu. Dlaně má hodně sedřené z bitek, lezení po zdech a tak podobně. Na paži má tří palcovou jizvu z jejich výpravy k Brodu.  Pas má vosí a za svůj dekolt se stydět nemusí. Nohy má dlouhé a silné, takže zvládne kde jaký pochod. Chodidla má sedřená a ani puchýře u ní nejsou novinkou, to samé kolena. Ohledně jejích fyzických schopnostech, její tělo už je zvyklé na náročné pochody v různých terénech, chodí narovnaná s hlavou vztyčenou, takže působí velmi cílevědomě. Na ženu má poměrně velkou sílu a její šance ve rvačkách se za ty měsíce tréninků zvýšili, ale oproti trénovanému vojákovi nemá zatím šanci.

Oblékání:

Neobléká se nějak zvláštně a honosně. Nosí bílou košili, přes kterou nejradši nosí hnědý kabát, který ukradla od jednoho zbohatlíka a v něm má ukrytých těch pár zlatých. Dlaně má obmotané kusem látky doufajíc, že zamezí odřeninám. Na levé ruce nosí dřevěný prsten, dar od Ovena. Bere si většinou černé kamaše, které zastrkává do kožených bot, v nichž ukrývá svou dýku. Za opaskem nosí meč, který dostala od Pestrých ptáků a už s ním i celkem umí.  V sedlové brašně má obyčejnou sukni, co tam má aby ve městech nepřilákala přílišnou pozornost. Má tam také plášť, který je ale z bavlny, ale ona jej moc nenosí.

 

Povaha:

Armin hned na první pohled ve většině lidí budí rspekt. Svou chůzí, gesty i hlasem. Mluví hlasem pevným, tedy pokud dají okolnosti, a na slova klade zvláštní důraz. Její hlas je podbarvený jakou si ironií, kterou ráda používá. V davu se svými názory neztratí. Vystupuje jako osoba, jenž je nedotknutelná. Aspoň se snaží. Už při prvním setkání s ní, vás zaujme svým seběvědomím a drzostí. Tou hlavně, protože s enebojí mluvit na rovinu a pokouší se vždy své nepřátele vyprovokkovat, protože si myslí, že lidé co zaútočí z provokace, mají zbrklejší a chaotičtější reflexy. Může působit namyšleně, což je malinko pravda. Věří si. Je vůdčí typ, ale nejradši si všechno dělá sama. Nesnáší, když jí někdo radí co a jak má dělat, bože ochraňuj toho, kdo by se jí pokusil bránit v jejích rozhonutích. Respekt si u ní vyslouží osoby, které jí něčím zaujmou. Hlavně ti, kteří vystupují s ledovým klidem. Ona se snadno vytočí, ale poslední dobou se to snaží mírnit. Za drsnou slupkou, se ukrývá děvče, které se rádo usmívá. MIluje svobodu. Dobrodružství. Rádo se učí a pořád vtipkuje. Když miluje, miluje celým srdcem a zemřela by, pro své nejbližší. Je vychytralá a nemá problém přizpůsobit se kritickým situacím. Vždycky, když někam vejde má zlozvyk, zkontrolovat všechny možnosti útěku. Je vytrvalá a tvrdohlavá, nenechá se jen tak zlomit. Ale je jen člověk. 

 

 

Historie:

 

Narodila se na jaře. Bydleli v malé vesničce nedaleko Beorských hor. V celé vesnici jich bylo asi dvanáct. Její rodina, Beedley,Tajarina a rodina kováře Browna. Všichni byli bývalí členi odboje, kteří ale už neměli sílu na to dál bojovat a měli to štěstí, že nebyli vyznačeni na mapě, jinak by byl s nimi ámen. Žila si pokojný život malého děvčátka z venkova, do té doby než k nim do vesnice přiběhlo stádo urgalů a včele měli Órona, otcovo starého nepřítele na život a na smrt. Celou vesnici zachvátila panika. Její bratranec byl zrovna pro dříví, takže se neví zda přežil nebo je mrtvý, ale jelikož nikdy nikoho nekontaktoval, předpokládá se, že byl zabit. Otec je s matkou a sestrou zavřel ve sklepě a odešel pomoci ostatním. A pak následovala tma a pach hniloby, jelikož sklep nebyl zrovna příjemné místo. Armin seděla pod schody a čekala. 

Čas ve tmě se vlekl a pokud si Armin vzpomíná, jediné podle čeho se dal usoudit čas, byla jejich únava. Nedoléhali k nim zvuky boje. Prostě všude bylo ticho, chlad a strach. Když už to vypadalo, že je po všem Arminina matka se pokusila otevřít poklop, ale bylo očividné, že na něm buď něco nebo někdo je a nebo je otec zamknul. Armin a její sestra šli tedy matce pomoci a po velkém úsilí, se jim poklop podařilo otevřít. Jakmile se poklop otevřel, vypadlo dovnitř mrtvé tělo a porazilo Armin. Spadla ze schodů a byla uvězněná pod tělem kováře Browna. Bylo patrné, že kovář věděl, kde se nachází rodina Faina Saravaÿe a hodlal jí bránit, protože o kus dál od poklopu bylo několik těl urgalů. Těch zrůd bez citů, takhle je aspoň popsala matka Armin, Bora. Prvotní šok z mrtvého těla starého přítele, přešel v šok druhý z mrtvého těla otce. Ležel na zemi v prachu u pomyslných hranic vesnice a u hlavy mu ležela dýka. Kartavai, tak jak jí později Armin pojmenovala, když jí sebrala. Ten den se na Armin odehrálo moc věcí, takže není schopná rozlišit jednotlivé události, ale jediné co může Armin potvrdit, jsou slova její sestry Tristany.

"Spolu s otcem zemřelo i matky racionální myšlení..“

A tak vyrazili za Vardeny. Dívky se neptali, proč musí absolvovat tak dlouhou a nebezpečnou cestu s tak nejistým cílem. Naučili se neptat, protože věci kolem nich byli podivné a kdo se moc ptá, moc se doví. Cesta k Beorským horám probíhala bez problému a dokonce se k nim v jedné vesnici připojil, jakýsi muž. Muž se představil jako Edward Oven a řekl, že ví, kde se momentálně nachází Vardenové. To byl jediný důvod, proč směl jít s nimi. Když se objevili u Beor, připojil se k nim během sněhové bouře i jakýsi kněz a představil se jako Malachi. Měl s nimi společnou cestu a tak nás už cestovalo pět. Během jejich dlouhé a náročné pouti Beorskými horami je dvakrát zastihla sněhová bouře, kterou ale přežili jen s lehkými omrzlinami a jednou je přepadla smečka šrrgů. 

Možná že celou pouť přežili jen díky tomu, jak znalý byl Oven v magii, ale možná to bylo proto, že nám byli bohové nakloněni díky Malachimu.

Když dorazili do Poříčí, Oven se od nich odloučil, ale důvod znala jen její matka. Prostě se u bran otočil a odešel k lesům Du Weldenvarden. Před svým odchodem daroval Armin dřevěný prsten s tím, že až jí bude smutno ať šeptá svá trápení do prstenu a v ten den, kdy ho bude nejvíc potřebovat se objeví. Armin si myslí, že to jsou jen plané řeči, ale přeci jen u Ovena člověk nikdy neví..

Od přírody byla Armin dítě, které nevydrželo na místě a tak jí po týdnu začalo být Poříčí malé. V Poříčí potkala Helgu, která jí věštila z ruky. Věštbu si Armin nechala pro sebe. Také zde potkala Etmera.Okolo sebe slýchala povídačky o udatných odbojářích, o jejich činech a tak zatoužila přidat se k odboji. V jedné hospůdce, jejíž jméno zapomněla, se přidala ke skupince Pestrých ptáků, kde přijala přezdívku Sýkorka. S nimi se vydala na dlouhou cestu až do Surdy, kde je ale u Brodu přepadli Galbatorixovi vojáci. Pestrým ptákům se, ale povedlo Brod opět obsadit, jenže osud jim nepřál a oni museli Brod opustit. Nyní ale už jen ona a Tael. Jeli do Cithrí, kde se rozhodli trochu si užívat života, jelikož Armin už rok byla na cestách s odbojem a když necestovala tak trénovala nebo podnikala s ostatními různé výpady do Království.

 Navštívili lázně, zašli do hostince a další ráno opět vyrazili do Reavstonu spolu s novým odbojem, který je vzal pod svá ochranná křídla a nabídl jim i učitele šermu. Jednoho večera před jejich velkou akcí, kdy hodlali ukrást Království loď, do hostince, kde měli schůzi vtrhli vojáci. V ten moment Armin pomohl utéct neznámý cizinec, jenž jí cestou ven ubezpečil, že je přítel a představil se jako Finn. Spolu s ním nyní putuje po svých tam kam je nohy zavedou. Nohy je zavedli do malé vesničky den cesty od Dras-Leony, kde se setkali s podivným mužem. Muž řekl, že je obchodník s informacemi a že s nimi rád uzavře obchod. Z obchodníka se stal po chvíli Stín, který přinutil elfa i Armin sklopit hlavy a říct mu vše, co chtěl. Nebyli to žádné podstatné informace, ale ani to nebyli věci, které by věděl kde kdo. Pak se to všechno zvrtlo. Fin se s ním začal hádat ve stravěkém jazyce a když už chtěli odejít, protože Stín se začal projevovat stalo se to. Napadl její mysl. Rozdrtil jí a udělal si z ní loutku s mečem. Byla donuce sekat do Fina mečem. Fin jen ležel na zemi a snažil se bránit svou mysl před devíti duchy. Pak, když už bylo jasné, že boj Armin i Fin prohráli, ji Fin vrazil dýku mezi žebra. Věděla, že to dělá aby ji zbavil bolesti od duchů,která jeho teprve čekala. Jak z ní utíkal život, odpustila Finovi a odpustila samaa sobě. 

 

Fin svraštil obočí. NIkdy neviděla toho lefa rozčileného, ale Stín ho dokázal dohnat ke zlosti rychleji než ona za ty měsíce kdy byli spolu na cestě. Jen co vytáhla meč, napadli její mysl duchové. Ona neměla žádné obrany. Jen panicky křičela nadávky a měla pocit, že jí pukne hlava. Stala se loutkou, která zabíjela svého zachránce. Najednou se to stalo. hrudníkem jí projela její dýka. Fin jí probodl a zabil vlastní zbraní! Byl to šok, ale zárověn, to pochopila. Zbavil jí bolesti, která jčekala Fina od devíti duchů a samotného Silchase. Před očima jí proběhl celý život a pak? Tma..

 

A tak to skončilo.

 

Nyní Armin Saravay, poslední z rodu Saravayů, vydechla naposledy a stala se jen skicou ve cestopisu svého přítele, který z ní udělá vzpomínku ve své knize. Už nikdy neobnoví slávu své rodiny. 

 

 

 

Schopnosti:

 

boj mečem- 3/7

boj dýkou- 2/7

boj holýma rukama 2/7

lukostřelba -1/7

vzdělání 1/7, počítání do 10 a hrubé čtení, možná se i podepíše.

jízda na koni 2/7

dlouhé pochody 3/7

orientace 2/7

 

 

 

Rodina:

otec- Fain Saravaÿ (mrtev)

matka- Bora Saravaÿ  (umírá na zápal plic, který dostala Tristany)

sestra- Tristana Saravaÿ (zemřela na zápal plic, ale to Armin ještě neví)

bratranec- Leo Saravaÿ (pohřešován)

 

 

Přátelé:

Malachi

Helga, pochybná osobnost, učitelka a vědma (NPC)

Etmer, voják a strážce (NPC Nasuada)

Pestří ptáci (Vlaštovka, Vrabec a další členi odboje-mrtvý) (NPC Jeod)

Edward Oven, průvodce, mág, učitel a rodinný přítel (žije, ale odešel do Lesů)

Fin Briedis, cestovatel, její zachránce a dobrý přítel

Tael "Slípka", jeden z odboje s nímž měla menší románek

 

 

 

 

Majetek:

Moc toho nevlastní, většina věcí zůstala zapomenuta ve zničené vesnice nebo

poztrácena v Beorských horách.

oblečení: 

boty

plášť

košile

sukně

kabát

zbraně:

dýka(Kartavaj)

meč, jenž dostala od pestrách ptáků(od Vlaštovky)

ostatní:

hřebec Tinik

prsten od Ovena

přikrývka, lano, křesadlo

výbava na koně

(představte si to nejíce ošoupané sedlo, podsedlovku a uzdu)

skromný domek v Poříčí, jenž by měla zdědit

 

 

 

 

 

 

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše