TOPlist

Lifaen Wyrda

Začátečník 2281 Mistr

Napsal: Lifaen Wyrda | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 16.03.2014 21:00:43 FB



Lifaen Wyrda

 

 

Jméno: Lifaen Wyrda
Druh: Člověk (čistokrevný)
Jazyky: Lidský
Datum narození: Duben 3240
Věk: 22 let
Povolání: Truhlář
 
 
 Strana: Jelikož je Lifaen dobrák a nedokázal by někomu bez důvodu ublížit. Chce se stát Vardenem.
 
Podoba: Lifaen je poměrně svalnatý muž za což může práce v truhlářství. Má středně dlouhé tmavé vlasy, o které se nijak zvlášť nestará a tak je má vždy rozcuchané. Pod jeho krásnýma zářivě modrýma očima, které mají všichni Wyrdové v rodině, má špičatý nos a vcelku obyčejná ústa. Nechodí rád tvz. vymóděný a nechává si vždy trochu narůst vousy (asi si tak připadá mužněji). Nemá sice tak široká ramena, ale za to má velice vypracované břišní svaly. Nevypracované nohy sice vypadají, že jsou jen na sezení, avšak není tomu tak. Je i docela zkušeným lovcem a běžcem takže dokáže dosti překvapit...
 
Oblékání: Klasika… Tak lze popsat jedním slovem Lifaenovo oblékání. Nepotrpí si na žádné elegantní obleky a předražené oblečení . Nikdy neměl příležitost dostat se do nějaké vyšší společnosti a tak si zvykl na naprosto obyčejné oblečení. Vyhovuje mu to, protože k práci potřebuje volné a prodyšné ,ale pevné oblečení. Oblečení poddaných se mu líbí a nevadí mu, že vypadá jak čeledín. Nosí volnou bílou košili, hnědé kalhoty a nízké kožené boty. Občas nosí i koženou vestu bez vzorů, ale nemá ji příliš v oblibě.
 
 Povaha: Lifaenova povaha je celkem předvídatelná, což může být docela nevýhoda. On však nemá co skrývat, protože je velice přátelský a hodný. Když vám dá někdy Lifaen své slovo, máte naprostou jistotu, že to dodrží, i kdyby u toho měl sám zemřít. Je také velice laskavý a vždy rád někoho pohostí u sebe doma. Klidně ubytuje i úplně cizího člověka, aby někde nezmrzl. Tato obětavost se mu však už jednou vymstila, když u sebe omylem ubytoval hledané uprchlíky a Lifaen měl poté dosti velké problémy s králem.
 
Schopnosti fyzické – psychické: Lifaen je velice zdatný truhlář a kameník. Nemá sice na um trpaslíků, ale na člověka je velice dobrý. Dokáže vám ze dřeva vyrobit věci, na které si jen vzpomenete. Lovec sice není tak dobrý jako jeho bratr, ale rozhodně o sobě nemůže říkat, že je v lovu špatný. Nikdy ho příliš nelákaly výpravy a dobrodružství a tak má rád spíše práci v nějaké soukromé pracovně hezky bezpečně za hradbami.
Na to, že by kouzlil opravdu nikdy ani nepomyslel. Sám o sobě si myslí, že je pro kouzelnictví moc obyčejný a že na to nemá potřebně silnou mysl. Nikdy však nevyzkoušel u žádného mistra své dovednosti a rozhodně by to chtěl někdy alespoň zkusit.
 
Názory: Lifaen není příliš nadšen, co udělal Galbatorix, ale nic s tím už neudělá. K tomu, jak podrazil ostatní Jezdce se příliš nevyjadřuje. Pouze odvětí: „Nevím co se tehdy dělo a příliš mě to netrápí, protože osobně Jezdec nejsem a tak se jim do toho nepletu.“  Spíš se mu líbí Vardenové a je rád, že dostal nabídku se pokusit k nim připojit.
 
Historie: Lifaena vychovali v sirotčinci kde ho nějakým nedopatřením naprosto odloučili od bratra Gretiema, když si Lifaena vzala do péče jedna milá rodina z Carvahallu. Jeho nevlastní rodiče se o něj velice dobře starali a netajili mu jeho původ. Dokonce mu dali i pravý portrét jeho matky z doby když se narodil. Za nedlouho se začal učit svému budoucímu řemeslu a protože neměl jeho otčím jiného dědice, truhlářství mělo připadnout Lifaenovi. Práce se dřevem mu šla tak dobře, že se o jejich dřevěných sochách povídalo až v Dras-Leoně. Když bylo Lifaenovi asi sedmnáct let, začal se znovu ptát po svém bratrovi po všech obchodnících, které potkal, ale naprosto marně. Na Lifaenovi dvacetiny nechal jeho otčím převést truhlářství přímo na něj a ten ho přejmenoval na " Truhlářství Wyrda ". Lifaenovi adoptivní rodiče však byly staří už v době, kdy si malého Lifaena pořídili a půl roku po předání truhlářství zemřela macecha a pár dní na to i jeho otčím. Lifaen tehdy ztratil téměř všechno během pár dnů. Svým rodičům nechal vystrojit důstojný pohřeb, kde se sešli všichni známí z celého okolí... Teprve nedávno se setkal se svým ztraceným bratrem Gretiemem úplnou náhodou. Gretiem zrovna projížděl městem když si všiml nápisu " Truhlářství Wyrda ". Zaujalo ho to natolik, že se musel zeptat. Po hodinách mluvení to bylo jasné, je to jeho bratr. Všechno to zapadalo. Teď je Lifaen se svým bratrem v častém kontaktu, protože si Gretiem pořídil dům pár minut cesty někde uprostřed lesa...
 
Herní historie: Lifaen co nejdříve odcestoval do Poříči a prodal truhlářství. Uchází se tam o práci, protože by rád mezi Vardeny patřil. Nic zajímavého se dál zatím neděje…
 
 Rodina: Matku zná pouze z portrétu a otce nezná vůbec. Adoptivní rodiče jsou již oba mrtví. Jediné co má je jeho bratr Gretiem Wyrda .
 
 Majetek: Truhlářské náčiní, meč po svém otčímovi, kožené brnění, Brašna: (čutora, lano, zápisník, malí nožík a miska na jídlo)
 
Kontakt: viz. Gretiem Wyrda
 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše