TOPlist

Agar

Napsal: Arya Ildrid | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 05.05.2013 21:58:23 FB



Agar

 

 



 

Jméno: Agar, má i mnohá další jména, používá však jen toto, popřípadě „Tichý dráp“

Druh: Kočkodlak

Věk: tají ho, stejně tak i datum narození

 

Podoba a povaha:

 

Lidská podoba:

 

V lidské podobě je Agar malým a obyčejně vypadajícím chlapcem, měří zhruba čtyři a půl stopy. Vypadá jako neposedný rošťák, a tím také zčásti je. Jeho hnědé vlasy má sčesané do čela, bývají rozcuchané a nezkrotné. Jeho hluboké zelené oči vyzařují upřímnost a tajemno. Útlý nos a jemné rtíky ještě více zvýrazňují dětskou nevinnost. Zdání však klame, tato skrytá šelma nevinnou vůbec není. Jeho ruce jsou dlouhé a tenké, nehty má zahnuté do špičky. Štíhlounké je i tělo. 

Ve svém lidském „já“ bývá tajnůstkářským a tichý. Moc toho nenamluví, s ostatními se baví jen tehdy, když má co říct. Ve společnosti nejčastěji sedí stranou a mlčí, občas jen něco vyprskne, ve chvíli, když se mu něco nezdá. I v této své podobě zůstává odměřeným a drží si odstup, budí dojem lhostejnosti a sebestřednosti, zřejmě je to i pravda, ale pro Agara není podstatné, co si o něm druzí myslí. Vždycky se mihne tam, kde by ho nikdo nečekal, sedne si opodál a zarytě mlčí. Sám o sobě lidi moc rád nemá, má k nim velké množství výtek, a proto zůstává naprostou většinu svého času proměněn v kočku.

 

Kočičí podoba:

 

Agar se také může rozhodnout přejít do podoby středně velké, bíločerné kočky. Dá se popsat jako kočka s hlavou volně připomínající trojúhelník, prakticky splývající s čelem. Brada, masivní a nepřístupná, široký čumák a hmatové fousky, to všechno lze spatřit na jeho hlavě. Uši má dlouhé, stojaté, široce posazené a zašpičatěné konce jsou opatřeny bílými štětečky. Jeho velké, kulaté a jasné oči v zelené barvě vyzařují, stejně jako jeho lidské oči, upřímnost a ostražitost. Krk je dlouhý a svalnatý, celé jeho tělo je statné, vcelku masivní, ale i tak je Agar velmi mrštný. Nohy jsou dlouhé a silné, tlapy široké a kulaté, na pohled těžké a nemotorné, přesto jsou to však tyto tlapy, které přinášejí smrt jeho kořistem, protože se v nich skrývá síla a rychlost. Ocas zakrývá zadní končetiny, je velmi huňatý a vítr si s ním často pohrává.

Vyznačuje se klidným charakterem, trpělivostí a nevázaností. Je dost živý a energický, také však plachý, samotářský a hledá ústraní. Nemá problém s lidmi komunikovat celé hodiny, často však mluví jen potichu a s odmlkami, což lidi odradí. Jeho vnitřní hlas je nečekaně hluboký, tak hluboký, až to k němu nejde. Přesto má v sobě neobyčejnou a učarovávající melodii, tak jedinečnou a krásnou, která zní jeho hlubokou a tajemnou myslí.

 

Historie:

 

Narodil se poblíž Ceunonu, bylo to ještě za dob, kdy se Brom proháněl po Alagaësii a zabíjel Křivopřísežné. Dětství prožil poklidně, trávil ho ve společnosti svých rodičů, kteří byli blízkými přáteli rodičů Solembuma, se kterým byl jako nerozlučné dvojče. Mnoho času spolu trávili o samotě, čímž se od vyspělejšího a staršího kočkodlaka s rošťáckou podobou mohl naučit všemu, co dnes umí. Postupně se od Solembuma naučil samotářství, pochytil od něho jeho vědomosti a také od něj získal krapet té uličnické povahy. Jakmile se však Solembum potkal s tajemnou lidskou dívkou jménem Angela, opustil ho. To Agara rozesmutnilo a ten se stáhl do sebe.

Byl již dávno v kruzích kočkodlaků dospělý, když opouštěl lesy okolo Ceunonu. Jelikož je to tvor líný, putoval zhruba tři, maximálně čtyři míle denně, s tím, že přesně nevěděl, kam chce jít. Chtěl navštívit lidi. Trvalo mu dobrých pár měsíců, než se svým šnečím tempem dostal do Daretu. Lidé tam byli příjemní, ale nějací podivní. Nelíbilo se mu tam, a tak po pár týdnech vyrazil na sever, slyšel, že se tam někde nachází Carvahall. Jakmile tam po jistém čase došel, zjistil, že to je ještě větší „díra,“ než Daret. Rozhodl se přebývat v Dračích horách. Strávil tam léta, líbilo se mu tam to ticho, klid a dostatek kořisti. Nicméně i zde ho po čase začaly svrbět tlapy, a tak nabral směr na jih. Jaké bylo jeho překvapení, když narazil na město, jenž se nazývalo Teirm. Váhavě se vkradl do města, a koho nepotkal na nočním srazu koček – svého milého přítele Solembuma! Rozhodl se s ním chvíli setrvat, ačkoli se mu ta Angela zdála přinejmenším nevšední. I zde se ho uvolil Solembum něčemu vyučit – učil ho boji s dýkou, a na konci svého „kurzu“ byl Agar schopným se alespoň obstojně ubránit.

Ale ani Teirm nebyl vhodným místem pro něho. Namířil si to tedy znovu na jih, za teplem. Při přechodu Dračích hor utrpěl vážná zranění, když se střetl s rysem. Rysa však přemohl, nicméně stále pokulhává na svou pravou zadní tlapu. Dostal se do města podivínů, které se jmenovalo Kuasta. Zůstal tam prakticky až dodnes, toto město mu kupodivu vyhovovalo. Nikde mu nikdo nebránil, děti si s ním rády hrály… Ale ani zde to nebylo nejlepší, a tak nabral směr do vnitrozemí Alagaësie.

 

Rodina: matka i otec poklidně žijí poblíž Ceunonu, Solembum, jeho věrný přítel, přebývá s Angelou v Teirmu.

 

Majetek: pár drobných po kapsách

Důvod ukončení hry: Odešel někam mimo Alagaesii


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše