TOPlist

Jeod (zmizel)

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Muž
Dne: 23.01.2011 15:54:49 FB



Jeod

 

 

(podoba, když byl Jeod malé dráče)

 

Jméno: Jeod
Pohlaví: samec

Druh: Ledový drak (blizard) pravděpodobně s příměsí Oblačného draka (wyverna)

 


Barva: ledově bílá, místy stříbrná

 

Majitel: Arya Ildrid

 

Otec: Bid'Darm - první drak s jezdcem, mrtvý (stáří)

Matka: neznámá

 

Podoba:

Jeod je je v současné době největším drakem v Alagaësii. Svou mohutností, kterou stejně jako ledově bílou barvu zdědil po svém legendárním otci Bid'Darmovi, předčil dokonce už i Šruikana. A zdá se, že se jeho růst stejně ještě úplně nezastavil. Jeod každým rokem stále sílí, což mu dělá občas trochu problémy - v lesích, kde žije se svou jezdkyní není mnoho míst, kde by se mohl pohybovat, aniž by něco neponičil.

Na ledového draka má až podivně mohutný krk, což mu ale rozhodně neubírá na kráse. Spíše to ještě podtrhuje jeho mohutnost a divoký, nebezpečný vzhled. Jelikož byl Jeod dříve divoký drak a žil v tvrdých podmínkách, kde se o sebe už od mláděte musel starat sám, je jeho tělo velmi dobře vyvinuté a svalnaté. A bílé šupiny, které se na světle stříbřitě třpytí, celé jeho tělo dokonale chrání. Jsou tvrdší než jakákoli zbroj v Alagaësii.

Hlavu, krk, hřbet i celý ocas Jeodovi pokrývají dvě řady masivních tvrdých ostnů a také se pyšní ostrými drápy i ostny na koncích křídel. Blanitá křídla jsou vůbec největší Jeodovou pýchou. Jejich rozpětí se snad ani nedá změřit a jejich síla je poznat na první pohled - vždyť musí unést jeho mohutné tělo.

Teď k Jeodově obličeji. První, co vždy upoutá pohledy přihlížejících, je zvláštní tvar tlamy, kterým jsou ledoví draci pověstní. Jeho hlava je široká a zploštělá a tlama se zužuje do téměř zobákovitého tvaru. To ale neznamená, že by Jeod neměl tlamu plnou ostrých a velikých zubů. Právě naopak, jen málo tvorů se nezalekne jeho ostrých širokých špičáků.

Jeodovy oči jsou snad největší záhadou na jeho těle. Jsou rudé jako krev a na první pohled vypadají opravdu nebezpečně. Jako by v nich měla být spoutaná veškerá Jeodova divokost. Když se do nich ale vydržíte dívat dostatečně dlouho, spatříte nekonečnou moudrost dračího plemene a velkou laskavost.

 

Povaha:

Jeod byl původně divoký drak a to se nezapře ani v jeho povaze. Už od pohledu vypadá bojovně a nespoutaně a takový také zčásti opravdu je. Je jako každý drak velmi inteligentní a bohužel také trochu marnivý - má opravdu rád lichotky, rozhodně ale neskočí na špek kdejakému lichotníkovi. A pokud ho něčím rozzlobíte, nic už vám pravděpodobně nepomůže. Snad jedině jeho jezdkyně Arya, ta vždycky dokázala jeho divokou zuřivost zklidnit. Pro ni by udělal cokoli. S tím také souvisí další jeho poměrně nepěkná vlastnost. Jeod je velmi žárlivý. Vždycky měl trochu problém přenést se přes to, že se jeho jezdkyně vdala, že její srdce patří také zčásti někomu jinému. Nikdy by ale nesnesl, aby byla nešťastná, takže se snaží s touto vlastností bojovat. Jeod má také velmi silné ochranářské sklony, za své přátele by klidně položil život, kdyby je tím mohl ochránit. Jestliže Jeodova jezdkyně představuje rozvážnost a diplomacii, Jeod je jejím přesným opakem. Vše řeší impulzivně a dravě. Skvěle se tak spolu doplňují. I tento drak si však ve vážných situacích dokáže zachovat chladnou hlavu a přemýšlet. Je velmi sebevědomý a jako většina ostatních z jeho druhu nerad přiznává své chyby. Když už ale nějakou udělá, snaží se ji nakonec řádně napravit. Za dobu, co je s Aryou už se toho od ní hodně naučil, stejně tak, jako ona od něho.

 

Historie:

Jeod je zvláštní drak. Vylíhl se z vejce uprostřed Beorských hor úplně sám a sám také strávil celé dětství. Sám se o sebe staral, sám se naučil lovit a sám se vypracoval v to, co z něj je teď. Na své mládí teď ale příliš často nevzpomíná, vždycky měl pocit, že mu něco chybělo. Jeho život dostal opravdový smysl, až když poznal Aryu, svou jezdkyni. A jak se to vlastně stalo? Když Jeod dospěl, rozhodl se, že už mu nestačí k životu jen Beorské hory, chtěl poznat celou Alagaësii. A tak se jednoho dne dostal i do lesů Du Weldenvarden. A tam se potkali. Silný nezkrotný mladý drak a půvabná odvážná Elfka. Jeod Arye a jejím přátelům pomohl vyhnat z lesů Galbatorixovy přívržence a oba cítili, že je k sobě táhne nějaké opravdu silné pouto. Jeod dovolil Arye, aby se dotkla jeho bílých šupin a okolím se rozlila oslnivá záře - stalo se něco neuvěřitelného, něco, co se v dějinách Alagaësie snad ještě nikdy nestalo - téměř dospělý divoký drak si vybral jezdce. Tedy jezdkyni. Jeodův život nabral úplně jiný rozměr. Jeod se konečně cítil šťastný. Od té doby žije v Du Weldenvarden a bojuje proti Galbatorixovi, jak jen může. V elfských lesích také potkal dračici, která si získala jeho srdce - fialovou Aedajl. A právě ona mu pomohla osvětlit jeho původ. Spolu s Aedajl se jednoho dne vypravil hledat tajemnou jeskyni v Beorských horách. A skutečně ji našli - Jeskyni dračích jezdců. Právě tam odpočívají všichni mrtví draci se svými jezdci, i Jeodův otec. Legenda. Drak, který jako první pocítil pouto s jezdcem. A tak Jeod objevil další dílek skládačky ve svém životě. Vrátil se do lesů k Arye a mohl být už napořád spokojeným drakem - jeho jezdkyně se vdala, narodil se jí syn, byla korunována královnou a všechno bylo zase na chvíli perfektní. Nebýt toho nenadálého zvratu. Jeod spolu se svou jezdkyní obnovoval magickou obranu kolem lesů, když je náhodou někdo přepadl a nějakou neznámou látkou Jeoda omráčil. Dlouhé měsíce se svou jezdkyní strávil uvězněný než se jim konečně podařilo prchnout. Nenávidí se za to, že Aryu nedokázal ochránit, ale ještě víc nenávidí jejich únosce. Je skálopevně odhodlaný zjistit, kdo stojí za spiknutím proti koruně. Také je odhodlaný pomstít se.


Schopnosti:

Jeod je skvělý letec. Nevyniká sice v nějaké větší akrobacii, díky své mohutnosti a velikosti má ale perfektní výdrž a dokáže letět neskutečnou rychlostí. Unesl by klidně i čtyři jezdce na velkou vzdálenost, na krátkou vzdálenost i více. Jelikož žil Jeod dlouhou dobu v horách a nyní i v lese, není pro něj problém přistávat na různých nepřístupných místech. Díky své zčásti divoké povaze je také perfektní lovec. Svou kořist je schopen zahlédnout na obrovskou vzdálenost a jeho útok je vždy přesný. Díky tomu, že je to Ledový drak, je jeho největší zbraní ledový dech. Dokáže chrlit velké množství ledového vzduchu s párou, která zamrzne a pohřbí tak protivníka pod ledovou krustou. Jeod jako Ledový drak také skvěle odolává chladu a díky životu v horách dokáže létat i ve výškách, kam se jiní draci neodváží. Ani řidší vzduch mu nedělá velké problémy. Špatně ale snáší horko. Například přelety přes poušť Hadarak jsou pro něj obtížné. Jelikož byla jeho matka pravděpodobně dračicí druhu wyverna, dokáže Jeod svými křídly vyvolat velmi silný vítr a občas se mu povede nějaký vír. Příliš tuto schopnost ale nevyužívá. Je to velmi inteligentní drak, který dokáže komunikovat v myšlenkách s kýmkoli naprosto bez problému. A dokáže ještě něco, co je pro mnoho draků s jezdci velmi obtížné a skličující - vzhledem k tomu, že byl kdysi divoký, dokáže se od své jezdkyně vzdálit i na velkou vzdálenost a delší dobu.

 

Nakrmit


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše