TOPlist

Zaraviga Chla´ra Taii

Napsal: Arya Ildrid | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 01.07.2012 19:12:55 FB



Zaraviga Chla'ra Taii

 

 

Jméno: Zaraviga Chla'ra Taii (lidé jí říkají Temná paní, ti, kteří se považují za její přátelé ji oslovují Zarro)

Druh: Člověk

Datum narození: Zaraviga se narodila v zimě; přesné datum však nikomu nesděluje (jediný, kdo ho zná, je její sestra Nadina, nejbližší žijící příbuzná)

Věk: Je poměrně mladá - má 23 let.

 

Podoba: Zaraviga je vysoká žena s rudými vlasy. Její pleť je podivně bledá, je to tím jednak, že na ní bývá nanesené větší množství líčidla, jednak tím, že si dává veliký pozor na to, aby nebyla opálená. Pokud slunce příliš září, chrání svou kůži slunečníky. 

Zaraviginu bílou tvář s aristokratickými rysy, plnými rty barvy rubínů a jantarovýma očima lemují už zmiňované vlnité vlasy rudé barvy. 

Obvykle bývají rozpuštěné, bohaté lokny zdobí její hlavu více než sebekrásnější koruna.

Sešikmené obočí, často povytažené v pobaveném údivu nad vaší vlastní prostostí a hloupostí, je tmavé a husté.

Její postava je útlá, v šatech vypadá úžasně. Někteří lidé si myslí, že má v příbuzenstvu nějakého elfa - ale není tomu tak. Zaraviga je obyčejná. Tedy... Jak se to vezme.

Zaraviga rozhodně  nepatří k ženám, které by se styděly za své přednosti. Šaty s velkým výstřihem dávají na odiv všem dokonalé tělo, bledé stejně jako tvář.

Stejně tak se nebojí ukázat všem, že patří k bohatší vrstvě společnosti - její oděvy se blyští zlatem a perlami; nešetří ani na doplňcích jako jsou těžké zlaté náhrdelníky a náušnice.

 

Povaha: Zaraviga nestojí na ničí straně, ač to zatím vypadá, že se přiklání spíše ke Galbatorixovi, který je člověk. Nemá v lásce ostatní rasy.

Zaraviga patří k těm nejcílevědomějším lidem, kteří kdy žili. Její krása, která ji vyzdvihuje nad většinu lidských žen, jen utvrzuje její vrozenou hrdost až pýchu. 

Má velice dobrou paměť - je vám schopná do nejmenších podrobností vyložit prohřešek, který jste udělali před patnácti lety, na druhou stranu si však pamatuje jen to, co se jí právě hodí. 

Nikdy neříká to, co si doopravdy myslí, ukolébá vás klamnou myšlenkou, že je všechno v pořádku, protože vám řekla přesně to, co jste chtěli slyšet, a mezitím spřádá plány, jak vás zničit. 

Pod tlustou slupkou její arogance, pýchy a nepřístupnosti, se skrývá sladké jádro šílence plné cynického pohledu na svět, pesimismu, ale také chladného rozumu. Zaraviga je neuvěřitelně inteligentní, dokáže improvizovat s úžasnými výsledky, i ohromit vás roky promýšleným plánem, který naprosto podkope vše, s čím jste počítali. 

Kvůli jistým věcem, které ji v životě potkaly, si dává pozor na city. Vzhledem k tomu, že je však výtečná herečka, to může někdy vypadat, že vás miluje a dovolí vám, abyste jí diktovali, co má dělat. Ve skutečnosti je to naopak - ona ovládá vás.

 

Historie: Narodila se jako prostá dívka v jedné vesničce v Dračích horách, druhá dcera Renora a Izildy, zemědělců z farmy ne nepodobné té, na které vyrůstal i dračí jezdec Eragon. Nebylo vlastně ani jisté, jestli přežije svůj vlastní příchod na svět - její matka zemřela při porodu vysílením, a navíc byla krutá zima.

Malá dívenka se vznešeným jménem Zaraviga však prokázala nesmírnou vůli k životu, a se svým osudem se statečně poprala. Od malička patřila k nejhlasitějším a nejprůbojnějším dětem, a její otec, prostý farmář Renor, na ni byl právem hrdý.

Jak Zaraviga rostla, byla čím dál krásnější, ale také pyšnější a cílevědomější, a tak bylo jasné, že z ní nebude jen obyčejná vesnická žena, manželka kováře nebo obchodníka. Otec se o ni velice bál, jednak pro její divokou povahu, jednak pro její mládí a marnivost.

Když dosáhla dívka šestnácti let, přijala matčino jméno – Chla‘ra, to pravděpodobně z toho důvodu, aby se odlišila od ostatních dívek, mezi kterými neměla žádné přátele. Nepotřebovala je. Vystačila si sama se sebou - obrazem své zdánlivé dokonalosti v zrcadle, a svým otcem, kterého milovala nade všechno na světě.

O rok později, po jejích sedmnáctinách, se nedaleko farmy, na které vyrůstala, objevil mladík, očividně pocházející z vyšších společenských vrstev. Zaraviga, v té době už Zaraviga Chla'ra, mu nesmírně padla do oka. Nemohl se vynadívat na její divoké ohnivé kadeře, na planoucí jantarové oči, na hebkou bílou šíji... Netrvalo dlouho, a on začal mladou dívku doslova pronásledovat. Zaravize to vůbec nevadilo, ba právě naopak - ochotně naslouchala jeho láskyplným nářkům, ač navenek zůstávala ledově klidná. Po nějaké době ho však konečně vzala na milost, a začala se s ním scházet i za měsíčního svitu.To neuniklo pozornosti vesničanů. Zaravigin otec Renor tím vůbec nebyl nadšen, a tak si jednoho dne na šlechtice počkal, a ošklivě ho zbil. 

Mladíkovo nadšení pro Zaravigu ale bylo tak silné, že ho ani výprask nepřesvědčil. Zašel na Renorovu farmu, k farmářově velké nelibosti, a představil se mu - jeho jméno znělo Maryken Taii, patřily mu tehdy veškeré pozemky v okolí, včetně několika tvrzí a hrádků. 

Maryken dal Renorovi ultimátum - buď si bude smět Zaravigu okamžitě odvést s sebou, nebo mu on sebere jeho farmu, vyplení ji se svými muži, a Zaravigu si vezme stejně.

Renor nepřistoupil ani na jedno z toho. Svou dceru zavřel na farmě a nedovolil jí vůbec vycházet ven, lidé z vesnice se postavili na jeho stranu a vedne v noci chránili farmu před nájezdy šlechticova vojska.

 

Toto pokračovalo asi tři měsíce, po kterých ovšem Zaraviga musela s pravdou ven, a její otec s hrůzou zjistil, že jeho dcera těhotná.

Kvůli tomuto Renor konečně povolil a vydal Zaravigu Marykenovi. Svatba byla veliká a slavná - Zaraviga pozvala celou vesnici včetně otce, samozřejmě. Ten ji, i přes její prohřešek a lásku k šlechtici, nesmírně miloval, a všechno jí odpustil.

Zaraviga Chla'ra tedy získala příjmení Taii, obrovský majetek a manžela, kterého měla ráda nade všechno na světě. Navíc teď čekala dítě, na nějž se velice těšila, a byla šťastná.

Maryken ale nemohl odpustit Renorovi, že mu svou dceru nechtěl dát, a že se tolik bránil jejímu vydání, i když si přivedl na pomoc vojsko. Najal si vraha, a svého tchána nechal zavraždit pomocí jedu.

Zaraviga byla tak zničená ze smrti svého otce, že potratila. Její láska k Marykenovi se vytrácela s každým dnem.

Jak šel čas, začala se čím dál častěji vracet na starou farmu, kde vyrůstala, a kde dodnes žila její starší sestra Nadina.

Ta teď začíná být pro náš příběh důležitá. Své mladší sestřičce se totiž svěřila s tím, že má dojem, že Renorova smrt nebyla dílem přírody, ale úkladného vraha.

Zaraviga si začala dávat jednotlivé dílky skládačky dohromady. Když zjistila pravdu, začala svého manžela doslova nenávidět. U vesnické bylinkářky se naučila vše o jedech, a tak zjistila i to, jakým byl zabit její otec. Během jediného roku se naučila znát jedovaté byliny a míchat z nich smrtící nápoje mnohem lépe než samotná bylinkářka.

Společně s Nadinou pak naplánovaly pomstu, a vytvořily spolehlivý jed, kterým Zaraviga pomalu trávila svého manžela.

Po půl roce, v době, kdy bylo jeho ženě sotva dvacet let, nicnetušící Maryken Taii umírá, a celé své panství zanechává Zaravize.

Zarra, pro kterou byla rodina vždy to nejdůležitější, se postarala o to, aby její sestra Nadina dostala větší pozemek pro sebe a svou rozrůstající se rodinu a také o to, aby se nikdo nedozvěděl pravdu o smrti Marykena.

V poslední době její majetek stále roste. Prodala sice několik tvrzí jiným šlechticům, ale tím získala zlato, se kterým výtečně podniká. Stále má ty nejvyšší cíle - ovládnout Království. Doufá, že se jí politikou slibů a zákazů, a s pomocí jedů, samozřejmě, podaří dostat dostatečně vysoko na to, aby zaujala Galbatorixe, který by jí mohl významně pomoci v její další cestě.

Herní historie:

Na svých cestách v poušti se Zaraviga potkala s Kahtrine - mladou druidkou. Její zvláštní osobnost Zarru zaujala, ale setkání se od té doby neopakovalo. Po ostré hádce s dračicí Galvathar se mírně znechucená vydala do Dračích hor, kde poznala elfa, který přísahal králi - Meldona. Také se rozhodla, po tomto odstrašujícím příkladě, že králi věrnost přísahat nebude, protože by ji to příliš svazovalo, a začala spřádat plány, jak se přísaze vyhnout.

V Nardě poznala Stína Azkaala, se kterým si - na to, že to byl Stín, pochopitelně - výborně rozuměla. A byl to také on, kdo jí umožnil říci ve Starověkém jazyce "Přísahám, že nebudu přísaht žádnému muži," což bylo pro Zaravigu klíčové. 

 

 

Rodina: Svou matku Izildu zná jen z vyprávění svého otce. Prý to byla velice půvabná žena, která měla tytéž rudé vlasy, ale zářivě modré oči, čisté jako nebe. Narozdíl od své dcery nebyla mocichtivá; chyběla jí i Zaravigina pýcha a schopnost zabíjet - Izilda nikdy nezabila ani králíka, neměla na to srdce. Zemřela v zimě, pár minut poté, co poprvé spatřila svou novorozenou dcerku.

Zaravigin otec, Renor, hrál v jejím příběhu významnou roli. Byl to muž malý výškou, ale veliký srdcem. Celý život pracoval na poli, a tak zoceloval své tělo. Nepatřil k nejchytřejším lidem; je jasné, že Zaraviga svou inteligenci nezdědila po něm. Obě své dcery nesmírně miloval, ale tu mladší rozmazloval, a bál se o ni mnohem více než o její sestru Nadinu. Když zemřel, přišla Zaraviga nejen o otce, ale i o nejlepšího přítele a důvěrníka.

Nejbližší žijící příbuznou Zaravigy je její starší sestra Nadina. Je to drobná, růžolící žena s dobrosrdečnou povahou a modrýma očima, které zdědila po své matce. Narozdíl od Zarry má jemné, světlé vlasy, stejné, jako měl Renor. Podílela se na vraždě Marykena. Jejímu dobrému srdci tato msta nedělala dobře, ale svého otce milovala - a proto kvůli němu nakonec své ruce pošpinila krví. Po nějaké době se provdala za Torina, se kterým má dva syny a nejmladší dcerunku.

Zaraviga sestřiny děti samozřejmě počítá do své rodiny také. Nejstarší je Zaravigin synovec Loven - dvanáctiletý chlapec se světlými vlasy a Torinovýma černýma očima, který zdědil povahu po své tetě. Je také velice chytrý, a neustále prohlašuje, že o něm svět ještě uslyší.

Mladší z Nadininých synů je modrooký Gareton, tichý klučina milující lesy a přírodu. Jeho teta ho nikdy nebude mít tak ráda jako jeho staršího brášku.

Nejmladší členka rodiny je Marigena,  pětiletá rudovláska, která jako by z oka vypadla své babičce. Vzhledem k jejímu nízkému věku se její povaha nemohla ještě plně rozvinout, proto zatím není pro Zaravigu zajímavá.

Členové rodiny jsou nejspíš jediní lidé, kterým Zaraviga Chla'ra Taii projevuje lásku.

 

Schopnosti: Zaraviga neumí provozovat magii, s mečem ji v jejích honosných šatech nejspíš také nepotkáte. Umí výborně jezdit na koni. Její největší síla ale spočívá ve znalosti bylinných jedů, a také ve schopnosti dokonale odhadnout povahu a touhy většiny lidí, se kterými se ve svém životě potkala.

Majetek: Zaraviga je nesmírně bohatá žena.

  • Panství Taii, do kterého patří rodový hrad Taii; první z Marykenových předků, prý dokonce nějaký elf, podle jiných pověstí Dračí Jezdec, ho nechal postavit jako své sídlo.  Dále zahrnuje  zámeček Chla'ra - Maryken ho koupil pro svou ženu těsně po svatbě od šlechtice, který neměl dost peněz na jeho opravu, také strážní hrádek Merredon, ležící už v Dračích horách. Tento hrádek poněkud chátrá, protože v něm nikdo nechce žít kvůli pověsti Dračích hor, a mnoho pozemků v okolí hradu Taii.
  • Dále vlastní mnoho šatů - rudé, které nosí obyčejně, když ji vidí jen málo lidí; tyto šaty totiž nebudí takovou úctu, jakou by chtěla. Žena, kterou oslovují Temná paní pro znalost jedů, potřebuje něco lepšího.
  • Tyto zelené šaty jí slouží, když svádí vlivné lidi, které potřebuje na své cestě k moci. Modré šaty nosí, když se potřebuje vmíchat mezi obyčejné lidi, od kterých získává cenné informace. K poměrně obyčejným šatům patří tyto sametové. Naopak společenské, které dávají najevo její důležitost, jsou například tyto tmavé, večerní, nebo světlejší, krajkové. K slavnostním se řadí tyto s vlečkou, které skutečně ohromí, nebo tyto světlé, vyšívané pravým zlatem. Její nejoblíbenější kousek jsou však černé, které dokonale sedí k její pověsti, ale které nosí jen při zvláštních příležitostech. Na zimu má tyto temné šaty s dlouhými rukávy.
  • Dále vlastní halenu vyšívanou zlatem, kterou nosí k sukním.
  • K jejímu šatníku patří také pláště - rudý, zelený, a černý, které ji hřejí, a také skrývají, když to potřebuje.
  • Zaraviga miluje šperky. Její marnivost jí nakazuje kupovat si neustále nové, mezi ty nejoblíbenější však patří tento masivní náhrdelník, prsteny (1, 2) a v neposlední řadě náušnice
  • Nosívá také tento náhrdelník, který jí věnoval Maryken, když jí vyznal lásku.
  • Po matce zdědila malou čelenku. Dostala ji i přesto, že je mladší - Nadina získala matčiny šaty, a celou její výbavu, které se Zaraviga zřekla, aby onu korunku získala.
  • Už bylo zmíněno, že Zaraviga ráda a často jezdí na koni. Ač má celou stáj plnou nádherných koní, nejraději si bere divokou klisnu Istalri.
  • Mezi Zaraviginy zvířecí společníky patří také obrovský bílý kocour Ryn; toho dostala už před několika lety od bylinkářky, u které se učila o jedech.
  • Před sluncem se chrání slunečníky, většinou bohatě vyšívanými.
  • Zaraviga Chla'ra Taii má také samozřejmě bohaté zásoby různých bylin a jiných surovin na výrobu jedů.
  • Vždy u sebe nosí také otevírací prsten, ve kterém je ukryt smrtelný jed - kdyby se náhodou našel někdo, kdo musí zemřít, protože jí překáží v cestě.

Zaraviga má mnohem více věcí, než je zde uvedeno - ale ty leží buď v bezpečí jejích hradů (sídlí v hradě Taii; hodně drahé šperky jsou uloženy v hrádku Merredonu, kam se nikdo neodváží), nebo nejsou tak důležité, aby tu mohly být.

 

Důvod ukončení hry: Popravena králem za velezradu.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše