TOPlist

Lëönde de Eamë II.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 25.09.2011 22:56:12 FB



Lëönde de Eamë

 

Jméno: Lëönde de Eamë
Druh: Elf
Datum narození: Lëonde slaví narozeniny, když rozkvétají první sněženky,
Věk: Milénium

Podoba: Lëönde je vysoký, urostlý mladý muž. Býval bledé pleti a dlouhých, zvlněných světlých vlasů, ale na cestách jeho pokožka nabrala snědší nádech, vlasy si nechal v nevědomosti ostříhat (nyní mu sahají po ramena) a jeho spíše šlahovité tělo se obalilo nějakými těmi svaly. Veselé, pomněnkově modré oči jsou na světle skelně průhledné. Na tváři mu téměř neustále pohrává slabý úsměv. Nosívá obyčejné tuniky a košile, má rád šarlatové a nachové barvy. Nejraději na sebe natáhne koženou lehčí zbroj, když už musí, kroužková košile ho dusí a on raději riskuje zranění. Po většinu času je přívětivý, ale když se rozzuří, budí respekt a úctu.

Historie: V mládí byl proti své vůli zasnouben s elfkou Islanzadí. Nejdřív ji nemohl kvůli tomu vystát, ale nakonec zjistil, že ji má vlastně moc rád a zahrnoval ji neustále drobnými maličkostmi, aby ji rozveselil. Protože měl nestálou, dobrodružnou povahu, ve válce proti Galbatorixovi se vrhl do předních řad, jeden z nepřátel ho uhodil plochou meče do hlavy a Lëönde ztratil paměť. Amnézie trvá dosud, neví o své ženě ani i tom, že má dceru, ale Lëovi občas něco připadá povědomé a možná je jen otázkou času, kdy si vybaví svou minulost.
Když se na bitevním poli probral, zjistil, že snad zázrakem přežil. Díky ošklivé podlitině v obličeji ho nikdo z nepřátel nepoznal a nezahubil. Bez vzpomínek cestoval pod přezdívkou Štír po jihu, východu i západu a poznal mnohé věci, získával zkušenosti. Dokáže zacházet s mečem i jinými zbraněmi díky svým instinktům i dávnému výcviku, ale nejraději se pere jen holýma rukama nebo krátkým bičíkem, který mu v cestovním vybavení nezabere mnoho místa. Je velmi obratný a rychlý, takže si dokázal vydělávat jako pomocník, hlídač i strážce. Není moc trpělivý a nikde se mu nechtělo zůstávat dlouho, jako by mu něco chybělo. Nyní ho kroky vedou na sever do lesů.
 

Rodina: Manželka Islanzadí, dcera Arya

Majetek: Jednoruční meč, bič, dračí prsten (zásnubní, to sice Lëo neví, ale nikdy ho nechtěl prodat, i když mu chyběly peníze na jídlo), starodávná dýka, kůň (vlastně hnědá divoká kobylka, říká jí Jeřabinka)


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše