TOPlist

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Aktuality
Dne: 20.03.2020 20:00:31 FB



Vážení a milí hráči,

 

vzhledem k aktuální nešťastné koronavirové situaci se stalo něco naprosto neočekávaného – i my, staří admini, máme najednou čas, protože sedíme doma v karanténě. Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli zkusit Alagaesii, naše milované dítě, oživit, posunout děj a znovu rozehrát. Máme k tomu jedinečnou příležitost, protože letos v květnu oslaví naše Alagaesia deset let. Nádherné výročí, co myslíte?

 

A co že jsme se to rozhodli dát Alagaesii k narozeninám jako dárek?

 

Především se jedná dokončení to, co bylo dříve v plánu – tedy posunout Alagaesii do stavu bez Galbatorixe. Ano, Galbatorix je po smrti. Dramatické okolnosti, které k tomu vedly, si můžete přečíst v herní knize „Galbatorixův palác“ v Uru’baenu. Ve zkratce, Galbatorixův trůn získala Arwina Meyron, elfská královna, která rozdělila Lesy a dle mnohých názorů zradila vlastní národ.

A pozor, posouváme se o tři roky dopředu. Děláme to proto, že Galbatorix měl původně umřít už někdy v reálném roce 2017 a taky proto, abychom si vytvořili určité časové okno, během nějž se toho v Alagaesii hodně změní.

 

 

Dějové změny – aneb co se událo během těch tří let

Arwina jakožto císařovna změní řád v Království. Zajistí, aby král byl volen šlechtickou radou, titul nebude dědičný, pokud to šlechtici neschválí. Stará šlechta, věrná Galbatorixovi, zaniká a přijde o tituly i majetek – pokud ovšem nebude přísahat věrnost nové královně a novému řádu věcí. Nová šlechta bude utvořena z Vardenů. Na trůně je Arwina jen do první šlechtické volby, kdy je odstavena od moci kvůli své krutosti a problémům v Du Welden, kde elfové vedou partyzánskou válku za to, aby si vydobyli samostatnost na lidském Království a znovu se spojili s Du Varden. Arwina po zvolení nového lidského krále, který je tak trochu loutka, mizí z hlavního dění neznámo kam.

 

Po jejím zmizení elfové z Du Welden deklarují nezávislost na lidech a královnou prohlásí Nilwëu, Arwininu krev, kterou následně provdají za Arniliana z rodu Eamë, aby se znesvářené strany konečně spojily. Na tomto aktu mají lví podíl Sarave, Arwinina matka, a Blagden, královský rádce. Nilwëa a Arnilian i díky pomoci svých věrných rádců vládnou dobře a spravedlivě a jsou doslova zbožňováni svým elfským lidem.

 

Du Weldenvarden je tak znovu spojeno a odděleno od Království, s nímž však brzy naváže diplomatické a obchodní styky. Hranice jsou otevřené, elfové smí z Lesů a lidé smí do Lesů, šlechta úmyslně oslabuje Solasovu církev, aby oslabila rasismus a nenávist k magii, protože jiné rasy i magii potřebuje k prosperitě Království. Bují obchod, a to jak s elfy, tak s trpaslíky, kteří se hojně vydávají z hor mezi lidi, s nimiž v mnoha případech žijí ve městech.

 

Všichni Dračí jezdci jsou vyhnáni z Království do Lesů během selského povstání, které hlásá, že Jezdci nikdy lidem nic dobrého nepřinesli, a měli by vypadnout, dokud můžou. Jezdci by samozřejmě mohli povstání potlačit velmi rychle a efektivně, ale nikdo z nich si nepřál zbytečně prolévat krev, takže se stáhli k elfům, kde Jezdkyně Aireen ve spolupráci s Enni Krásnoočkem ustanovují nový Řád Jezdců. Nepřidají se k nim všichni, ale část ano.

 

Začíná jakási renesance, návrat k umění a filozofickým hodnotám, vznikají nová vznosná architektonická i literární díla, svět se nachází v rozkvětu. Jsou otevřeny univerzity, rozmáhá se vzdělanost, zájem o magii i alchymii a nové technologie.

 

Po třech letech na trůně lidský král onemocněl záhadnou chorobou, která ho trvale upoutala na lůžko a nevypadá to, že by se z ní uzdravil. Jeho skon je na spadnutí, a mezi šlechtou vypuká „hra o trůny“. Všichni se snaží získat své místo na slunci a především možnost urvat korunu pro sebe, všichni pletichaří a politikaří. To je situace, do které se naše Alagaesie „probouzí“.

 

Co to znamená pro staré hráče?

Dokončete všechny stávající hry, všechny ostatní budou probíhat až s tímto časovým odstupem, se všemi novými informacemi, které z toho plynou. Ve všech knihách bude provedena tlustá čára, která oddělí staré od nového. Žádné z vašich postav se nemažou. Pokud si však budete chtít založit novou postavu za jednu z ras, které jsou momentálně nehratelné, půjde to jen přes domluvu s adminy. Víme, proč jsme počet ras zúžili a milerádi vám to vysvětlíme, abyste chápali, proč za ně neumožňujeme hrát všem. Zjednodušili jsme spoustu pravidel, aby byla hra přístupnější pro nové hráče, a částečně jsme "okleštili" celý ten rozsáhlý svět, v němž jste byli zvyklí hrát. Je to takový "jarní řez", aby strom mohl zase pěkně růst. Nebojte se ale, nic jsme nesmazali, všechny reálie lze stále najít pomocí tlačítka "Hledat", jsou jen schované, aby nekomplikovaly registraci novým hráčům.

Samozřejmě, objevuje se celá řada nových dějových možností, od těch plynoucích z původu vašich postav a toho, co pro ně asi znamenal konec války, až po jedinečnou šanci obsadit trůn krále lidí.

 

Co to znamená pro nové hráče?

Otevírá se před vámi nový svět, částečně postavený na základech, které napsal Paolini, částečně upravený podle všech těch fantasy, které jsme my admini četli, hráli jako larpy a zamilovali si je. Je to svět, do kterého můžete sami zasáhnout a podílet se na jeho změnách. Můžete se stát lidským králem, elfským mágem i nejbohatším trpasličím obchodníkem široko daleko. Můžete hrát questy a potkávat se s vzácnými rasami, jako jsou kočkodlaci nebo divocí draci.

 

 

Pojďte si hrát, pojďte do toho s námi! Pojďme tenhle svět tvořit všichni spolu. 

 

 

Těšíme se na vás.

 

 

Vaši admini

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše