TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 02:24:29 FB



Výběr rasy pro Dobrodruha

 

Když už víš, že budeš hrát hodně a často, je na čase vybrat si rasu, se kterou budeš prožívat svá dobrodružství. Určitě nejvhodnější rasa pro účely dobrodruha je člověk. Nejvce dobrodružství se totiž odehrává právě v Království. Ostatní rasy mohou mít kvůli své odlišnosti potíže. Elfové a víly musejí skrývat svou identitu, trpaslíci mohou být mezi lidmi terčem posměchu, urgalů se budou zase bát.

 

Pokud si tedy vyberete jinou rasu než člověka, zvažte co napíšete do historie, především proč nezůstávají se svým národem a místo toho cestují po království jako lidští dobrodruhové. Než se však definitivně rozhodneš, přečti si, co to jsou reálie a k čemu jsou dobré:

 

Reálie jsou jakési herní podmínky, které je třeba dodržovat. Díky už zmíněnému širokému spektru ras je tu ale opravdu hodně, hodně, hodně moc článků a my samozřejmě nechceme, abys je všechny hned přečetl. Proto ti přinášíme jednoduchou tabulku, kde máš jasně napsané, co musíš přečíst a za co můžeš hrát. Nepodceňuj tyto články a opravdu si přečti k vybrané rase všechno, na co je u ní odkaz. Budeš to potřebovat.

 

Pokud jsi začátečník, doporučujeme ti vybrat si postavu s Nízkou obtížností přijetí. A dovol mi malé soukromé doporučení: Na začátek je nejlepší vzít si postavu člověka. Lidí tu totiž máme dost na to, abys měl s kým hrát, nejlépe se za ně hraje, jsou nejrychleji přijatí a mají největší herní potenciál. Máme tu lidi, kteří ze sebe udělali bohy, máme tu lidi, kteří se přidali k odboji, máme tu lidské šlechtice... Zkrátka pokud jsi člověk, můžeš skoro všechno, co si dokážeš představit.

 

Při studování reálií určitě narazíš na to, že většina ras má svoje náboženství. Něco víc o víře různých národů, modlitby, rituály a zvyky různých kultur najdeš ZDE.

 

Rasa Věk  postavy 

 Vhodnost pro dobrodruha

 Obtížnost

hraní

Podmínky přijetí (Reálie)

Elfové

0 - 120  Může být Nízká Elfové, obecná znalost reálií

Elfové

121 - 2500 Nedoporučeno Střední Elfové, Souboj/Magie I. (podle zaměření postavy)
Lidé - Doporučeno!! Nízká Lidé, Souboj
Trpaslíci - Může být Nízká Trpaslíci, Souboj
Urgalové - Může být Nízká Urgalové, Souboj
Víly - Nedoporučeno Nízká Víly, základní znalost Magie

 

POKRAČOVAT

 

Zpět

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše