TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 02:24:11 FB



Výběr jména postavy

 

 

Teď si do textového dokumentu, který už jsi otevřel, napiš: Typ postavy: Mechanická a na nový řádek (pro odřádkování stiskni enter) vlož položku: Rasa: a za to tebou zvolenou rasu. Předpokládejme, že by ses rozhodl vytvořit si člověka. Zatím to v textovém dokumentu vypadá takto:

 

Typ postavy: Mechanická

Rasa: Člověk

 

Teď si vyber pohlaví, za které budeš hrát. Jak už jsme avízovali, ženy u lidí mají jisté znevýhodnění, přesto oproti tradičnímu historickému středověku se mají jako v bavlnce. Vyber si tedy pohlaví moudře. Jednoduší je začít podle svého skutečného pohlaví, ať se ti to neplete. Jsi-li kluk, hrej za muže, jsi-li holka, hrej za ženu. Jako příklad použiji ženu, tedy můj dokument už vypadá takto:

 

Typ postavy: Mechanická

Rasa: Člověk

Pohlaví: Žena

 

Než půjdeš dál, ještě by sis měl zvolit jméno svojí postavy. Pokud postupuješ podle nás a vybral sis člověka, nemusíš klikat na následující odkaz, jen čti dál. Pokud sis vybral jinou rasu než člověka, přečti si následující článek: ZDE.

 

 

Lidé se jmenovali různě, ale obyčejní lidé (především vesničané) neměli příjmení, spíše přízviska jejich vlastností (např. Silák, Pěst, Jizva, Lakomec, Chudák, atp.)

 

Střední vrstva, tedy měšťané, již bude mít jakýsi rod, či přízvisko na základě práce (např. Mlynář, Pekař, Mistr, atp.) či přízvisko, známe z vesnice.

 

Vyšší vrstva, tedy šlechtici, budou mít pouze rodové příjmení (např.: Norestové, Gerhardi, z Růže, z Teirmu, apod.) Pozor, šlechticové už mají vyšší obtížnost přijetí!

 

Jména by neměla míti žádné anglické názvy, stejně tak předpony de, le, of, či předpony ´l a podobně.

 

 

Máš vybrané jméno? Já jsem se rozhodl hrát za vesničanku jménem Theresa Lakomá. Podle přízviska už víme, že moje postava se pravděpodobně nebude ráda dělit o peníze a jídlo. Jinak by přízvisko Lakomá nedostala. Ve hře se samozřejmě chování může časem změnit, trvá to ale dlouho, proto si zvol rozumně, jaká tvoje postava vlastně bude.

 

Jméno si samozřejmě napiš k ostatním informacím do dokumentu.

 

Jméno: Theresa Lakomá

Typ postavy: Mechanická

Rasa: Člověk

Pohlaví: Žena

 

Vida, teď už máme nějakou základní představu, o čem vlastně budeme psát. Máš i tu svoji? V tom případě můžeme pokročit na výběr typu postavy.

 

 

→ Pokračovat už konečně na mechanickou postavu →

 

Zpět

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše