TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 16:52:26 FB



Výzva hráčům
 
Vážení a milí,
z důvodu rozsáhlejších změn a především přidávání nových skvělých a zajímavých věcí sem na Alagaesii, je nutné provést několik organizačně důležitých věcí. Čtěte tedy pozorně a neptejte se dřív než si to nepřečtete alespoň do konce! A pokud jste ještě nečetli článek Ekonomika, doporučuji jím začít.
 
  1. Domy - naprostá většina z vás někde bydlí, že ano. Od nynějška je nutné zapsat si do majetku i dům, ve kterém vaše postava přebývá (nebo jeskyně, stan či co jste si to zvolili za váš vigvam snů)
    Pokud dům není váš, ale bydlíte třeba v domě rodičů, či pracujete jako komorná na zámku a pokoj máte hnedle vedle královny, popište tuto skutečnost do vašeho profilu.
    Ten kdo nebude mít v profilu napsané kde bydlí, bude mít problém! Automaticky se počítá, že žijete někde pod mostem… 
  2. Pokud vlastníte (nebo rodina za jejíhož člena hrajete vlastní) nějaké další majetky (třeba pole, stáj se spoustou koní nebo tak něco) napište to do majetku s odpovídajícím komentářem také.
  3. Povolání - (pozor, týká se to i elfů!) pokud chcete výplatu, musíte mít povolání. Do profilu pište pouze jedno povolání a to takové, za které vaše postava dostává zaplaceno. Šéfa přece nezajímá, že jste jako malí pásli krávy. (pozn.: povolání “bojovník” a “kouzelník” je vám k ničemu pokud nemáte někoho, kdo vám za to dává výplatu…)
  4. Problém vybrat si povolání jistě mohou mít postavy které pracují jako “žena v domácnosti”. V takovém případě by měl být v profilu v části rodina popsán manžel a místo povolání vaší postavy potom napište něco jako ‘povolání manžela’. Taktéž pokud máte nějakou jinou zajímavou variantu rodinného soužití, pokud uznáte že je to potřebné, můžete vypsat do části povolání všechna zaměstnání, ze kterých potom vzniká rodinný rozpočet.
 
Ti kdo mají povolenou editaci nechť si úpravy udělají sami, pro ostatní - neposílejte žádost o úpravu profilu jen kvůli této malé změně. Místo toho napište do chatu Editace profilu co do svého profilu chcete přidat, admini to udělají za vás.
 
 
Peníze, peníze a zase jen peníze…
 
V tuhle chvíli jsou výplaty a jiné údaje shrnuty pouze do této excelové tabulky. Určila jsem nějakou průměrnou výplatu každému, kdo měl ve svém profilu povolání již napsané. Nicméně tyto hodnoty nemusí být konečné! Pokud se domníváte, nebo tomu tak opravdu je a vaše postava je ve svém oboru na vyšší úrovni, nebo třeba sídlí v lukrativním městě a tudíž nutně vydělává víc, napište mi, upravíme to. Jednoduše není v mých silách procházet každý profil a hledat všechny podrobnosti o vaší momentální kariéře.
 
A potom další peněžní majetky. Pokud nějak logicky vyplývá z vaší historie, že máte nějaké úspory, napište mi taky! Kdo si nenapíše, žádné úspory mu neuznám a bude začínat na nule. Logicky tedy, většina postav které někde bydlí a mají nějakou kariéru, nežijí nejspíš jen z ruky do huby, jak se říká.
 
Pokud se mi právě chystáte napsat a vaše postava je šlechtic, zase toho holuba vraťte zpět do holubníku. Šlechtici mají peněz dost, ti žádné výplaty řešit nepotřebují. Popište jen pečlivě do majetku své državy a nemusíte nic řešit. Předpokládá se, že herně zvládnete odhadnout, na co váš šlechtic má prostředky a na co už ne.
 
Takže těším se na přehlídku úchvatných poštovních holubů na mém parapetu! (pokud na nějaký neodpovím, nejspíš jsem ho přehlédla, tak se neostýchejte poslat mi dalšího)
Aireen :D
 
 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše