TOPlist

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Questy
Dne: 01.07.2015 21:11:09 FB



Dál a dál za světlem

 

ZABRÁNO!

Hráči: Yawën, Ehnär

 

 

Pozor, pozor! Hledá se nějaký světaznalý hrdina všemi mastmi mazaný, svalnatý a hbitý, zkrátka borec všech borců, proslulý válečník… anebo kdokoli jiný, kdo by byl ochoten pomoci (za odměnu, samozřejmě) hrádku Vurgial nedaleko města Ceunon. Zdejší obyvatelé si již přes týden ztěžují na děsivé noční zvuky v zahradách a z přilehlé spíže se začalo ve velkém množství ztrácet jídlo. Pán hradu starý přisleplý lord Fedric, který opravdu už nemá na to, aby s králem jel do války, se rozhodl tyto problémy řešit (když je v ohrožení kuchyně, jdou všechny žerty stranou). Postavil do zahrad dvojici vojáků, aby zloděje kradoucího jídlo zastrašili, případně polapili a předvedli před hradní soud. Ovšem to, co následovalo, vyděsilo obyvatele hradu ještě více. Ráno nezbylo po obou vojácích ani památky – co víc, na stěně sýpky stojící vedle spíže se nalezlo několik černých cákanců. Podezření, že se jedná o krev, se s postupem dne změnilo v jistotu. Na hrádku zavládla pravá hrůza a jen ti nejodvážnější se odváží v noci vystrčit třeba jen nos ze dveří. A jídlo se pochopitelně ztrácí dál.

Lord Fedric jednak kvůli bezpečí svých podaných a samozřejmě také kvůli hradnímu rozpočtu žádá o pomoc veřejnost (jeho vojáci prý odmítli v noci hlídat, ovšem, kdo by se jim divil, že). Pokud někdo zloděje zastaví, nabízí bohatou peněžní odměnu a věnování pozemku nedaleko od Ceunonu se zbytky jedné pěkné stavby, jen trochu zrenovovat a je z toho parádní letní sídlo! Ovšem nenechte se mýlit, kdo ví, co naleznete při své honbě za zlodějem jídla. Nesmí vás ale polapit jen touha po bohatství, tento úkol bude vyžadovat důvtip i obezřetnost, protože jinak můžete dopadnout podobně, jako ti dva nešťastní vojáci…

Každopádně, za riziko to stojí! Hlaste se na hrádku Vurgial a připravte se na pernou noc. Všichni obyvatelé vám budou nesmírně vděční.

 

Vypravěč: 

Idaron

Obtížnost: 

střední

Délka: 

střední

Typ questu: 

bojový, zjišťovací, nutnost umět aspoň trochu plavat

Pro koho: 

lidé z Království, možná i elfové skryti pod kapucí (je to hned vedle Lesa)

Odměna:

pěněžní + pozemek

Volný/uzavřený:

volný


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše