TOPlist

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Questy
Dne: 18.06.2015 22:05:59 FB



Questy - základní informace pro hráče

 

Autor: Wran

Editace a jazykové úpravy: Arwina Greensleeves

 

 

Co jsou to questy?

 

Jsou to vlastně výpravy za dobrodružstvím. Hráč se při nich nepohybuje sám, ale ve skupince dvou až tří lidí. Naprosto ideální je utvořit trojice ve složení dva hráči + vypravěč, protože potom hra pěkně odsýpá a hýbe se rychle kupředu.

Rozdíl oproti klasickým hrám s hráči je ten, že nyní vám vypravěč zprostředkovává celé okolí. Popisuje ho a částečně může ovlivnit i pohled, který na to vaše postava má. Samozřejmě ne ve velké míře, spíše se jedná o pocitovou část. Ta má za úkol především dokreslit atmosféru. V době výprav tedy může vypravěč libovolně popisovat okolí a hrát za všechny cizí postavy (NPC). NPC může být všech druhů, od neškodné léčitelky po osminohou potvoru, kterou je třeba zabít.

Pokud se na quest přihlásíte, tak musíte počítat s jednou věcí. Výpravy jsou sami o sobě nebezpečné, proto při nich neplatí pravidlo o nesmrtelnosti postav. Jestli nebudete dostatečně opatrní a uděláte nějakou hloupost, tak se dost reálně může stát, že vaše postava přijde o život a následně poputuje přímo do archívu. Takže pozor na to, jak hrajete.

 

Co mohu získat?

 

Z dobrodružství můžete získat různé odměny. Mohou jimi být Alagaesijské zlatky, nějaké vzácnější věci, informace a mnoho dalších zajímavých věcí jako například speciální mazlíčci s určitými schopnostmi. U odměny je ale třeba dbát určité logiky, protože například žebrák nebude schopný postavě dát nějakou opravdu cenou odměnu. Možná tak informace nebo něco podobného, ale určitě od něj nedostanete meč nebo prsten k ukládání energie. To fakt ne.

Z toho vyplývá, že odměny se budou lišit případ od případu. Záleží jenom na vypravěči a složitosti zápletky – odměnu vypravěč určuje sám. Věci, které během dobrodružství získáte, vám už zůstanou. Co při dobrodružství ztratíte, je ztraceno navždy. Je tedy jenom na vás kolik dokážete z dobrodružství vytěžit…

 

Vypravěčové

 

Limit je jenom jeden a to ocenění „zkušený hráč“, které lze nalézt v profilu. Pokud takové ocenění nemáš, tak nevěš hlavu. Pusť se do různých větších soutěží, drž se pravidel a reálií a postupně se jím staneš. Ale i zkušený hráč musí svůj záměr stát se vypravěčem ohlásit alagaesijské radě a poslat jí na mail zápletku svého dobrodružství, co chce dávat jako odměnu apod. Tam to prodebatujeme, a buďto schválíme nebo to pošleme zpět na potřebnou úpravu.

Vypravěč bude za svou námahu ceněn body, které potom bude moci najít v „tabulce“. Počet bodů bude záviset na tom, jak moc povedená ona zápletka bude, takže se snažte!

Jak napsat quest se dozvíte ZDE.

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše