TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Informace
Dne: 18.12.2012 01:51:42 FB



Jistě jste si všimli (a pokud ne, tak si všimnete), že zde na Alagaesii máme i počasí jednotlivých míst. Konkrétně je naleznete v pravém rohu každého místa. Je to malá ikonka Sluníčka za Mrakem. Jakmile na tento obrázek najedete myší, ukáže se vám označené počasí...

 

 

 

Ovšem co která ikonka znamená? Obrázek přece neřekne úplně vše...

A přesně to se dozvíte zde ↓

 

Počasí během dne

 

 

Slunečno

 

Pokud se vám ukáže tato ikonka sluníčka, můžete se těšit z krásného, teplého počasí, které prohřívá den a tudíž je to vynikající příležitost na koupání, či jinné aktivity, jako je mezi lidmi opalování, nebo mezi elfy meditace.

 

 

 

 

Slunečno, místy zataženo

.

Tato ikonka značí zlatou střední cestu. Není zima, ovšem sluníčko nesvítí pořád a je sem tam přikryté nějakým neposedným mráčkem, který sice neznačí déšť, nicméně pořád je to mrak a stín. Toto počasí je ideální pro tůry, nebo procházky.

.

 

 

 

Zataženo, místy slunečno

.

Stinný den, to by mohla značit tato ikonka. Obloha je plná mraků a sluneční paprsky se přes ně dostanou opravdu zřídka. Teplota bývá příjemná, proto je toto počasí ideální jak pro milovníky tepla, tak pro tvory, kteří se slunečnímu svitu raději vyhnou.

.

 

 

Slunečno, místy přeháňky

.

A máme tu krásné psí počasí. V jednu chvíli svítí sluníčko a v druhou prší. Počasí je nevyzpytatelné, což by mohlo být dost nepříjemné. V takový den se vyplatí zůstat doma a lenošit, protože nikdo nikdy neví, kdy může promoknout na kost.

.

 

 

Deštivo

.

Pokud neumíte štítové kouzlo, které by posloužilo jako deštník, nebo nemáte látku, kterou by jste si přikryli hlavu a rozhodně nepatřříte mezi milovníky vody, zůstaňte doma. Tato ikonka značí, že až na občasné přestávky venku neustále prší a je 90%tní šance, že se zpátky sušší nedostanete...

.

 

Bouřky

.

Tak toto už je opravdu nebezpečné počasí. Celý den na nebi šlehají mraky a to znamená, že není bezpečné chodit ven a obvzlášť pro jezdce a draky. V takový den chodí vždy ven často pouze kouzelníci, kteří používají elektřinu ke svojí magii a Kvejkva už pro ně dávno ztratilo nebezpečný význam.

.

 

Sněžení

.

Mejdej, mejdej! Máme tu Sněhovou chumelenici! Tedy, máme na ni šanci. Jelikož počasí je v Alagaesii nevyzpytatelné, může se klidně stát, že z nebe začne padat bílá přikrývka a může se to stát kdekoli, pokud má obloha dostatek magické energie. Pohled na zasněženou poušť je prý překrásný...

.

 

Větrno

.

Vítr vždy nemusí nutně značit déšť, ovšem umí být stejně nepříjemným společníkem. V takový den si děti lidí pouští draky a děti elfů si hrají s listy ve větru. Stromy skuhrají nad námahou, kterou musí prokázat, aby se udržely v kořenech. A stejně tak to může značit malý větřík, který si neškodně pohrává s delšími vlasy.

.

 

Počasí v noci

 

Čistá noc

.

Pozor, pozor vážení, máte výjimečnou příležitost vidět čistou oblohu a tudíž hvězdy i aktuální fázi měsíce. Večer je teplý a příjemný, ideální čas na procházku s cílem hledání souhvězdí.

.

 

 

 

Mírně oblačno

.

Měsíc je pořád vidět, ale hvězdy už se ztratily za mlžným oparem. Ve vzduchu je mírný chlad, ale to vytvoří husí kůži pouze zimomřivým lidem. Perfektní večer na přemmýšlení, či schovávání se v lesích.

.

 

 

 

Zataženo

.

Obloha je temná, jako by na ní nikdy žádný měsíc ani hvězdy nebyly. Tudíž země je tmavá, bez jakéhokoli zdroje světla a v lesích není vidět na krok. Potníci se v takových nocích stulí do klubíčka a předstírají, že jsou kameny, kvůli vlastnímu bezpečí.

.

 

 

Občasné přeháňky

.

Měsíc i hvězdy hrají hru na schovávanou a obloha je nevyzpytatelnějšší než kdy jindy. Je temná a co chvíli se z ní spustí déšť, který může trvat celou noc, nebo taky pět minut.

.

 

 

 

Občasné bouře

.

Jakmile se z oblohy spustí déšť, máte jistotu, že zase uvidíte kam šlapete. takový déšť totiž bývá doprovázen blesky a hromy, ovšem sotva ustane déšť, obloha se uklidní a tváří se, že ani neví, co to takový blesk je.

.

 

 

Deštivo

.

Z nebe přestává pršet na opravdu krátkou chvíli, jinak prší, prší, prší a to může vyvrcholit i v bouři, ovšem jen výjimečně. Je to opravdu liják, kdokoli do něj vstoupí na víc, jak dvě vteřiny, je promočen na kost.

.

 

 

 

Bouře

.

Ať už prší, nebo ne, oblohu bičují hromy a blesky, což je ideální příležitost pro špehy, zloděje a pobudy, kteří nejsou díky hromům slyšet a díky bleskům vidí, co dělají a kam šlapou. Pokud jsou poblíž lesy, je 60%tní šance, že někde poblíž vzplane oheň, poněvadž tato bouře začne dříve, než déšť.

.

 

Sněžení

.

Obloha je tmavá a každou chvíli se z ní začínají sypat malé bíle vločky, které studí na kůži, o to víc, že je noc. Usazují se na zemi a drží, dokud jej sluneční paprsky nespálí na kapičky vody.

.

 

 

 

Větrno

.

Vítr vždy nemusí nutně značit déšť, ovšem umí být stejně nepříjemným společníkem. Stromy skuhrají nad námahou, kterou musí prokázat, aby se udržely v kořenech. A stejně tak to může značit malý větřík, který si neškodně pohrává s delšími vlasy.

.

 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše