TOPlist

Rad Lora Gerlingová

Začátečník 599 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Lidé - Žena
Dne: 20.10.2019 17:03:36 FB



Rad Lora Gerlingová

 

 

Jméno

Rad Lora Gerlingová

 

Typ postavy

Mechanická

 

Rasa

Člověk

 

Pohlaví

Žena

 

Datum narození

5. Teplomuku

 

Věk

21 let

 

Jazyk

Centrální dialekt a jižní větev

 

Náboženství

Severní kult

 

Motto

Nevymlouvej se, že svět ti dluží živobytí a má se o tebe postarat. Svět ti nedluží nic. On tu byl první.

 

Povolání

Pomáhá svému manželovi v písařské a knihařské dílně

 

Podoba

Pro někoho jen obyčejná žena s mladým obličejem a jemnou trochu chlapeckou postavou, pro jiného dáma, jež se svou výškou spíše blíží elfce. Její štíhlá postava se při chůzi nese a ramena drží hrdě vzpřímená. Pokud byste jí jen letmo zahlédli, určitě si kromě její výšky všimnete i dlouhých rovných vlasů které jí v hnědých pramenech splývají přes celá záda. Jestliže však budete mít možnost podívat se jí do tváře, spatříte modrozelené oči, jež skrývají cosi tajemného a zároveň velmi známého, uvidíte touhu po poznání a porozumění. Dále si povšimněte krásného rovného nosu a plných rtů se záhadným, trochu posmutnělým úsměvem, na nichž se čas od času objeví i nějaká ta růž, která je oživí.
Zaměříte-li se na styl oblékání, nosí převážně praktické dlouhé rovné šaty hnědé barvy, pod nimiž nosí haleny s vysokým límcem a na hlavě mívá jemný bílí čepiček. Vykoukne-li jí nožka z pod šatů, spatříte pevné černé boty a vysoké punčochy, končící kdesi dále pod šaty. Kdybyste však nakoukli do jejího šatníku rozhodně byste zde našli i kousky, pro výjimečnější příležitosti, za které by se nemusela stydět ani kdejaká šlechtična a ke kterým má i malou truhličku se šperky.

 

Povaha

Už jako malá byla velmi tichá a poslušná holčička a vždy se ráda dozvídala nové věci. Nikdy moc neprojevuje emoce, a to ani vůči velmi blízkým osobám. Cizím lidem se zdá až příliš chladná a tvrdá, což může být z části pravda, jelikož si cizince nepustí hned tak k tělu. Pokud se však člověk dostane do okruhu jejích blízkých, je k němu velmi loajální. I když pochází ze zámožné rodiny, peníze raději šetří, než utrácí a někdy i minci dvakrát v ruce obrátí, aby se přesvědčila že za to kupovaná věc opravdu stojí. Jestliže se vám naskytne příležitost jí vidět při nějaké práci povšimnete si, že vše potřebuje mít perfektní a často i služebná dostane pořádně vyhubováno za malou drobnost, kterou opomenula.

 

Historie

Jednoho letního dne se časně z rána začal Teirmským městským domem rozléhat křik prvorozeného dítěte obchodníka Arrama Morseho. K jeho mírnému zklamání však v peřince leželo malé děvčátko, a ne očekávaný chlapec. Po pěti letech, a další dceři, se pan Morse nakonec přeci jen dočkal syna a Rad se sestrou malého bratříčka. Všechny děti dostaly patřičného vzdělání, děvčata byla připravována na to až se provdají a začnou se starat o vlastní domácnost a chlapce vedli k budoucímu převzetí otcova podniku. Rad měla velmi klidné dětství a sem tam si užila i nějakou tu dětskou zábavu, když se zrovna nedívaly matčiny přísné oči, které bedlivě střežily, zda děti nedělají nějakou neplechu. Od mala byla připravována na roli budoucí manželky zámožného muže. A tak jí začali v šesti letech učit nejen čtení, psaní a základy počtů, ale i tanci a etiketě. Ve volných chvílích se jí matka snažila zaměstnat šitím či vyšíváním, aby neměla čas provádět lumpárny. Když byla starší přibyla k jejím zájmům i hrana loutnu, kterou si ihned zamilovala. Když byla Rad dostatečně stará, naučila se jezdit na koni. No věru žádná mistrná jezdkyně to není, ale v sedle se udrží a kůň jí doveze kam potřebuje, a to jí vždy doposud stačilo. Jednou, když bylo Rad něco málo přes sedmnáct let, se otec vrátil domů s užasnou novinou, alespoň pro něj a matku, našel totiž pro svou nejstarší dceru výhodnou partii na vdavky. A jelikož do toho budoucí nevěsta nemohla nikterak mluvit, brzy se u nich doma objevil její nápadník. Byl to již jednou ovdovělý muž o čtrnáct let starší než jeho nová snoubenka. Rad nebyla dvakrát nadšená z někoho o tolik let staršího, zároveň však věděla, že tento muž jí zaopatří. Půl roku na to, se konala veselka a Rad se odstěhovala ke svému choti.

Ten vedl ve Feinsteru velmi prosperující písařskou a knihařskou dílnu, která byla umístěna v přízemí jejich domu. Jednou však postihla část učedníků dílny vysoká horečka a ti nejslabší zemřeli do druhého dne. Takto narychlo nebylo možné sehnat nové pomocníky, a tak musela Rad popadnout brk a pomoct svému muži, jinak by písařství velmi rychle zkrachovalo. Nyní se již daly věci do pořádku, ale Rad už se stala nedílnou součástí dílny a čas od času jí zde můžete zahlédnout, jak sedí za stolem a píše či váže knihy.

 

Schopnosti

Jako správná dívka z vyšší vrstvy umí počty, čtení a psaní, kterým se nyní v podstatě živí. Další nedílnou součástí jejího vzdělání je etiketa a tanec, který sice nemá příliš v lásce, leč je v něm velmi zdatná. Zatímco tanci neholduje, miluje vyšívání, zejména přírodních motivů, a hru na loutnu. Jako malá si někdy zpívala, ale velmi záhy poznala, že dosti falešně. Poté co se přestěhovala do svého nového domova, nějakou dobu se starala o domácnost a vařila, ale nyní většinu těchto věcí zastane hospodyně. V době, kdy mezi učedníky dílny propukla nemoc, bylo nutné, aby se o ně někdo postaral, a tak se přiučila i něco málo z léčitelství. Když začala manželovi pomáhat, zjistila, že vcelku dobře ovládá kresbu a malbu a naučila se i psát iniciály. Ráda objevuje a zkouší nové věci.

 

Šití a vyšívání 4/7

Jízda na koni 1/7

Tanec 5/7

Psaní iniciál 2/7

Kreslení 3/7

Léčitelství 1/7

Hra na loutnu 5/7

 

Rodina

Manžel Edwin Gerling – Rad se se svým manželem poprvé setkala teprve když přijel požádat o její ruku, což byla spíše formalita. Podruhé ho spatřila až na svatbě a společně se začali poznávat až poté. Teprve tehdy zjistila, že měl již jednu ženu, která však zemřela i s dítětem při porodu. Když jí to sděloval byl velice klidný a bez emocí. Vlastně spoustu věcí říká bez emocí, jako pouhou nezaujatou oznamovací větu. A celkem toho ani moc nenamluví, takže v jejich domácnosti je velmi často velice ticho díky povahám obou manželů. Jejich vztah již od začátku postrádal lásku, přeci jen to byl předem domluvený sňatek, jak už to tak bývá, ale rozhodně se mají navzájem v úctě a váží si jeden druhého. Oba se snaží, aby se ten druhý měl v rámci možností co nejlépe a kdo ví, třeba z toho bude ještě něco víc.

Matka Olivia Morseová – Dosti upjatá a přísná žena. Kdysi to bývalo jinak, ale čas a životní události tuto stránku jejího já pohřbily kdesi hluboko v nitru. Její děti jí znají už jen jako matku bez úsměvu, jež je nenechala si vůbec hrát. Nikdy nepostrádala smysl pro povinnost a jelikož jejím největším posláním bylo dobře vychovat své tři děti, věnovala tomu vše. Ony si to možná neuvědomují, ale velice je miluje a záleží jí na jejich budoucnosti.

Otec Arram Morse – Velice zámožný obchodník vlastnící i nemalou dopravní loď s kvalitní posádkou. Má vše, co si kdy mohl přát, manželku, pečlivou a praktickou leč přísnou a vážnou, dvě krásné dcery, jež dobře provdal, a syna který jednou zdědí jeho podnik. Není důvod, aby takový muž neměl úsměv na rtech. Ne že by jej někdy ztratil. Jeho mysl je pozitivní i v těch nejhorších chvílích. I když se obchody nehýbou správným směrem, stále mu na rtech zůstává úsměv. Je až s podivem, že někdo takový, má za ženu svůj naprostý opak a stále s ním může dobře vycházet. I to je však skutečností. Svou ženu má velmi rád, stejně jako své potomky, a chová k ní obdivný respekt.

Sestra Astrid Lisbet Garnerová – O tři roky mladší sestra Rad. Již od mala si byly velmi blízké a nerozlučné. Na rozdíl od své starší sestry je více otevřená a usměvavá. Povahou je podobná svému otci. Oproti němu je však dost roztržitá a trochu marnivá. Má ráda okázalé věci a vzhlíží ke dvoru kam by chtěla patřit. K její smůle jí však otec provdal za syna svého obchodního partnera, který je šlechticem asi stejně jako ona královnou. A tak jí nezbývá nic než snít.

Švagr Carson Garner – Pro Rad vcelku cizinec, jelikož se s ním viděla pouze jednou na jeho a sestřině svatbě. I za tak krátkou dobu však poznala, že je to floutek a děvkař. Rád si přihne a na Astrid moc nehledí. Živí ho především peníze jeho otce a Rad se bojí, co se stane až peníze bude muset vydělávat sám.

Bratr Jacob Felix Morse – Benjamínek celé rodiny a otcovo nejmilejší dítě. Matka však měří všechny své děti stejným metrem, a tak to není rozmazlený spratek, ale spořádaný mladý muž. Má smysl pro spravedlnost i když někdy příliš rytířskou a nechává se unášet lidovými historkami. Díky těmto příběhům by rád cestoval a poznávat nová místa. Baví ho počty, a i obchodování ho velice zajímá, z čehož má otec nesmírné potěšení. Co však rodiče nevidí rádi je jeho náhlá změna nálad, kdy v jedu chvíli je samí úsměv ale stačí říct jedno slovo a vše je naruby. Matka to považuje za selhání vlastní výchovy a otec má trochu obavy, aby díky tomu jeho syn v budoucnu nepřišel o dobrého zákazníka. No a pro Rad to vždy bude její malý bratříček s úsměvem a dolíčky.

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Mechanická postava
Plat:   X

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše