TOPlist

Rafael "Sekera"

Začátečník 644 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 26.02.2018 01:58:16 FB



Rafael

zvaný

"Sekera"

 

axe knight by Schnedler

 

Pohlaví: Muž

Datum narození: 25. Světločas 3240

Náboženství: Solasova víra.

Jazyky: Lidský a trochu trpasličí.

Povolání: Zbojník.

 

Popis postavy:

Rafael je urostlý, poměrně vysoký mladý muž. Má kulatější obličej, který mu pod okem zdobí delší jizva, která se táhne až k dolní čelisti. Zdobí se pronikavýma, hnědýma očima a za ním mu vlají jeho dlouhé, špinavě blonďaté vlasy. Výškově by mohl mít nějakých 194cm. Také dost široká ramena a jeho ruce někdy připomínají kladiva. Na jeho hrudi je zase jedna delší jizva. Nejvíce zjizvený je ovšem na zádech. I jeho levá vnitřní strana stehna má od průstřelu šípem vzpomínku v podobě jizvy. Na levém předloktí má vytetované jakési trpasličí runy. Dohromady mu tvoří nápis: SÍLA.

 

Styl oblékání:

Oblékání je u něho celkem prosté. Klasické kožené boty z vepřovice, Šedivé nohavice a bílé, lněné bruchy. Dále nosí obvykle lněnou košili a zelený vlněný kabátec podšitý lnem. V zimě, či ve špatném počasí přes sebe ještě přehodí černý plášť s kápí. Co se bitev týče, tak vlastní klasickou, celkem silnou prošívanici a lehce zrezlou, starou a otlučenou zbroj skládající se z ramen, chráničů loktů, kolen a omláceného kyrysu. Jeho prsty mu chrání klasické, kožené rukavice. Na zádech obvykle nese velkou, oboustrannou sekeru. Dále nosí kožený pásek, na kterém je uvázaná kožená brašna a malá pochva menší dýkou.

 

Charakter:

Rafael se na první pohled jeví jako velice chladný odtažitý člověk. Svým kamenným výrazem ve tváři a vražednému pohledu mnohdy nažene svému sokovi strach. Jako by jeho pohled říkal, že někoho rozpůlí vejpůl, jestli mu okamžitě nedá to, co chce. Svou tichostí dokáže mnoho lidí vyvézt z míry.  Zjevem rozhodně nevypadá jako člověk, se kterým byste šli někam na půlnoční procházku při měsíčku. Rafael je chladná hlava, moc toho nenamluví a hrozně dlouho přemýšlí, než něco řekne. Snaží se zvážit všechny možnosti a nakonec vybrat tu nejpravděpodobnější. Málo kdy se nechá strhnout svým srdcem, většinou vždycky poslouchá rozum. Problém nastává až v momentě, kdy mu nepřítel přímo vzdoruje. Jeho rozvážnost zmizí a místo něj nastoupí jakýsi pocit vzteku a udělá se vše pro to, aby se mu nepřítel podvolil, nebo přímo zemřel. Sám ví o těchto záchvatech zuřivosti a snaží se to kontrolovat, avšak i on je pouze člověk a někdy se neudrží. Je mu jedno, jak moc člověku ublíží jen pro to, aby za každých okolností získal to, co chce. Jde prostě přes mrtvoly. Problémy mu ale dělají děti. V mysli má jakýsi blok, který mu znemožňuje dítěti jakkoliv ublížit, takže je vždy ušetří, nebo, pokud má komu, přikáže jiného, aby ho odstranil za něj. Zkráceně řečeno, Je to slizký had, který se neštítí žádné špinavé práce.

 

Historie:

Rafael se narodil v údolí Palancar, v jedné malé, zapadlé vesnici místnímu dřevorubci a jeho ženě. Dětství si prožil v celku bezstarostně a vše nasvědčovalo k tomu, že se také stane dřevorubcem, jako byl jeho otec a ponese řemeslo zase o generaci dále. To se ovšem změnilo, když mu bylo pouhých 15 let. Jednou, když zrovna s otcem byli hluboko v lesích kácet stromy, tak vesnici přepadli Urgalové. Když se vrátili a našli vesnici vypálenou, otřáslo to s nimi dost. O to víc s nimi otřáslo, když nalezli Rafaelovu matku mrtvou v sutinách jejich domu. Rafaelův otec se svůj žal nad ztrátou ženy snažil zahnat pomocí medoviny a pálenky. Až si na ni vypěstoval závislost a jednoho letního rána ho našli, jak se houpe na provaze pověšeném na starém, mohutném dubu.

Rafael takto rychle přišel o oba rodiče. Neměl nic, co by ho ve vesnici drželo a hledat štěstí jinam. Přesněji do armády. Tam prodělal výcvik. Klasické techniky s kopím či bojem s krátkým mečem.  Jako rekreačně se také učil bojem se sekerou, protože byl na ni dostatečně silný a ze své bývalé práce na ní byl zvyklý. Celou svou vojenskou kariéru se snažil zasvětit se tajům strategie a logiky. Začal se zajímat o trpasličí historii a hrozně se mu zalíbili trpaslické runy. Proto si je jednoho dne nechal vytetovat na ruku.

Jednou se seznámil s mladým synem jistého šlechtice. Nastoupil k němu do služby jakožto pucflek a neměl se vůbec špatně. Dokonce se od toho mladého muže mnohému přiučil. Hlavně číst a psát. K tomu nějaké ty základy strategie. Od té doby už používal jen a pouze obouruční, těžkou bitevní sekeru. I tento způsob obživy však skončil a jednoho dne, když doprovázel svého pána na vyjížďce na koni, je přepadli lapkové. Bylo jich pět. Rafael se samozřejmě začal ohánět sekerou a jednoho muže poslal k zemi zabořením ocelové sekery do jeho klíční kosti. Dalšího zloděje pak omráčil ranou topůrkem do hlavy. Lapkové se poté dali na útěk. Jeho pán byl otřesený a děkoval mu. Jeho díky ale nemělo moc velkou cenu, neboť údajně omráčený lapka vstal a proklál onoho urozeného pána zrezavělým a tesákem. Rafael sice lapku okamžitě sprovodil ze světa, ale bylo pozdě. Jeho pán zahynul. Smutně odjel zpět do tábora podat hlášení a odevzdat tělo. Jeho nadřízení velitelé to shledali jako jakési životní selhání a nechali Rafaela zmrskat přede všemi.

Podlomený, nešťastný a hlavně ukřivděný Rafael se po vzpamatování od ran bičem rozhodl, že vojákem už nebude. Večer se vloupal do zbrojnice, ukradl si zbroj a velkou, obousečnou sekeru s menší dýkou, odvázal volného koně a odjel pryč. Později se dal do party s partou stejných dezertérů jako byl on sám. Chvilku spolu byli, přepadávali, podváděli a měli se fajn. Tím mu přibilo pár jizev a některé zásahy nebyly nejjemnější. Momentálně se potlouká po zemi a nemá do čeho píchnou. Nebo spíš do někoho seknout?

 

Schopnosti:

Jeho nevšedními schopnosti jsou hlavně čtení a psaní. Dále to bude boj s obousečnou sekerou ve které je opravdu dobrý. Taky umí základy trpaslického jazyka. Ale rozhodně se s ním nedomluví. Spíše ho trpaslíci fascinují. 

 

Boj s jedním mečem: 1/7

Boj se sekerou: 3/7

boj s kopím: 2/7

Strategie: 2/7

 

 

Rodina:

Matka: Žena dřevorubce - zabita Urgaly.
Otec: Dřevorubec - Sebevražda.
Strýc Fenrir - Postarší muž. Bratr Rafaelovi matky žijící na hranicích se Surdou. Dříve dobrým lovcem, teď se bojí vzít luk do ruky a tak si vydělává vyděláváním kůží zvířat, které mu někdo přinese. Rafael o jeho existenci ví, ale nikdy se s ním neviděl.

 

Majetek:

Velká, obouruční, obousečná sekyra.
malá dýka i s pochvou.
Hnědý kůň.
Měšec s penězi.
Sedlo.
Kyrys, chrániče rukou a chrániče kolen.
Pecen chleba.
Křesadlo.
Oblečení popsané ve stylu oblékání.
Medvědí kožešina na spaní.
 

 

kontakt:

Skype: djvitek1998 (málo používané.)
Discord: RafaelCZ (často používané)

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   1 zlatý

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše