TOPlist

Eruwen Fánië

Začátečník 1620 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 07.02.2018 08:16:37 FB



 

Související obrázek

 

Jméno:
Eruwen Fánië

 

Rasa:
Víla

 

Pohlaví:

žena

 

Datum narození:
8. Hvězdonoše 3245

 

Náboženstí:

Jejím náboženství jest Gaartera. Nejmocnější je pro ni Matka příroda, po ní nejvíce uctívá bohyně Averil, Titanie a Mae.

 

Jazyky:
Její rodný vílí jazyk je jediným jazykem kterým dokáže hovořit.

 

Povolání:
Švadlena/tkadlena

 

Popis postavy:

Eruwen je vyššího vzrůstu, je velmi štíhlá a křehká.Má štíhlé tělo, a nevýrazné ženské křivky. Má žensky zaoblené boky, a dívčí malá ňadra. Její tenké nohy kráčí lehkou, elegantí, tichou, ale pomalejší chůzí, při které když se dotkne nohou země, sotva se pohnou stébla trávy. Její tvář obvykle nesoucí veselý ůsměv, kdy v i jejích světlemodrých očích je poznat její radost ze života, nese malý nahoru točený nos, lidově "pršák" pod kterým se usmívají světle červené, malé rtíky, za kterými se schovávají zuby v barvě slonoviny. Má velmi světle blonďaté, po pas dlouhé vlasy většinou pečlivě zpletené do copusvázaného bleděmodrou ztužkou, či jen tak rozpuštěné. Pod jejím pravým, světlemodrým, lehce šikmým okem lemovaným plavými řasami si všimnete tmavého mateřského znaménka. Na zádech má dva páry křídel, jejiž vrchní pár je kulatý a průhledný jen s  lehkým náznakem modrého oparu, spodní pár křídel má jako vážka, ale s pestrýmy modrýmy vzory.
Na sobě nosí obvykle velmi lehké, pestré šaty, které jsou neprůhledné jen na citlivých místech. Její jak už řečeno vzdušné šaty bývají v pase staženy stuhou. Boty nosí jen když je to nutné. Na krku nosí stříbrný  náhrdelník od jejího otce s přívěškem ve tvaru lístku, jenž ve  prostřed nese modrý akvamarin, jinak nenosí žádné šperky. V rukávu často mívá zapíchlou kostěnou jehlu, ale tak, aby jí nebodala. Přes rameno má brašnu, ve které má měšec s několika mincemi, a šitíčko, a to i s náprstkem v dřevěné krabičce.

 

Povaha:

Z Eruwen vyzařuje čistá radost. Jen málokdo jí viděl smutnou, či naštvanou. Má kolem sebe ráda lidi, ale samota jí přímo nevadí. Je velmi zvědavá, někdy až vlezlá. Často bývá tak veselá a naivní až tak, že její bratr někdy říká, že by se usmívala i kdyby jí někdo zamával zbraní u obličeje. Její úsměv na tváři je ještě veselejší, když někomu udělá radost, ať tím, že zašije děravé šaty, nebo třeba i tím, že se na někoho usměje. Pomáhání nebere jako povinnost, ale jako způsob, ostatním, tím pádem i sama sobě zlepšit den. Ráda vyšívá vzory na látku, povídá si, či dělá ostatním radost. Za to nerada myje nádobí, pere, uklízí a vůbec dělá domácí práce.Je optimistická, odvážná a zvědavá v takové míře, že je až trochu otravná. Když na ní nikdo nemá čas, tak někdy čte. Má ráda hlavně dobrodružné knihy, ale přečíst jí takovou knihu trvá velmi dlouho, protože má málokdy čas. Kromě vyšívání a čtení mezi její zájmy patří sbírání květin, které většinou zkončí v nezdobené keramické váze na okně, nebo v rukou jejích přátel. Ke květinám má vztah, hlavně díky herbářům její matky, která odešla v době, kdy si Eruwen ani její bratr nedokázala nic pamatovat. I když jí Eruwen ani její bráška neznají, tak jim podvědomě chybí. A to i když jim se ji otec snaží vynahradit spoustou lásky a vším čím potřebují.


Historie:

8. Hvězdonoše 3245 se do šťastné, klidné rodiny narodily dvě děti. Byla to dívka a chlapec, kteří byli pojmenováni Eruwen a Foen. Žili v domku, kde bylo dost místa ještě na jeden pár. Ale samozřejmě, nikdo nemůže mít bezchybný život. Jednoho dne, který vypadal jakoby se nemohlo nic pokazit, kdy ptáci pěli písně aby si našli své samičky, vzduchem se vznášel pil, Úcenimë, matka dvojčat obdržela dopis, ve kterém se psalo, že její sestra onemocněla vážnou nemocí. Protože matka mistrovala umění bylinkářství, vzala veškeré léčivé byliny a elixíry co měla, hodila je do brašny, a než osedlala statného vraníka, pronesla poslední slova co rodina od ní slyšela: Uvidíme se! A ty se o ně dobře postarej, ano Hortamo? Osedlala koně, a s brašnou plnou bylin a všemožných lektvarů zmizela v dáli. Dvojčata si o ní pamatují jen to, hak vlídně se nesl její hlas. Tak děti vyrůstaly v náručí otce, který je učil číst, psát, a jezdit na koni. Chlapec pročítal knihy o bylinkářství psané jeho matkou, protože byl spíše klidné povahy, (i když na žertíky o jeho sestře si taky potrpěl,) dívka bylinky radši sbírala než aby o nich jen četla. Otec pracoval jako tkadlec, čímž nakonec pomohl dceři s výběrem povolání. Její otec jí učil tkaní, a jedna žena z otcových přátel učil dívku šít. Šití bylo něco, do čeho se Eruwen zamilovala, narozdíl od tkaní. Naučila se různé, i složité způsoby tkaní, ale ze šití se toho moc nenaučila. Nakonec se zamilovala i do tkaní, když se naučila vyšívat pestré vzory. Zatímco Eruwen se stala švadlenou a tkadlenou, Foen miloval bylinky. Byly jeho život. Ale chtěl jich poznat mnohem více. Jednoho dne chtěl chlapec odejít a cestovat. Chtěl poznávat jiné byliny, a nové způsoby jak je pěstovat. Byl ještě velmi mladý, takže se ho jeho sestra snažila přesvědčit, aby zůstal. Přemlouvání pomohlo. Ale každý den chodil dál a dál od domova, každý den nosí více bylin a vzácnější byliny. Často ale zůstával doma a vařil lektvary. Oba se od odce učili magii větru, když otec zdržel Faona doma. Eruwen se snažila omezit jeho výpravy což se jí povedlo. Chodila i s jejím bratrem za přáteli, povídali si, radovali se, a vůbec to byl krásný čas. Jednoho dne, dal otec svým dětem šperk. Dcera dostala stříbrný řetízek, který nese přívěšek lístku jenž jest ve středu zdoben akvamarínem, bratr dostal stříbrný prsten, stejným polodrahokamem zdoben. Hortamo asi cítí že se jeho čas blíží ke konci...

 

Schopnosti:

Jak už je řečeno, Eruwen ovládá úplné základy bylinkářství a umí šít a velmi dobře tkát. Ale umí taky domácí práce(i když nejsou její oblíbenou čiností), základy magie větru, jezdit na koni, ale třeba i číst, psát, a kupecké počty. Z magických schopností umí splynout s prostředím a telepaticky se spojit se zvířaty. Magii větru zatím neumí na výbornou, ale základy zvládne. Bojovat se zbraní neumí, ale máchat se zbraní problém snad není, ne?

 

Tkaní:3/7

Šití:2/7

Jízda na koni:2/7

Domácí práce:2/7

Čtení:1/7

Psaní:1/7

Počty:1/7

Bylinkářství:1/7

Boj se zbraní:0/7

 

Magie:

 

Magie přírody:

Elementální magie: Magie větru: 1/7

 

 

 

 

Rodina:

Její matka je bylinkářka Úcenimë Fánië, otcem jest tkadlec Ortamo Fánië, a její většinou milý bratr je bylinkář začátečník Foen Fánië. 

 

Majetek:

Vlastní tkalcovský stav, spoustu pestrých nití, různě dlouhých pestrých stužek, 

různé druhy pestrých látek, několik ozdobných dřevěných korálků, jednu železnou a několik kostěných jehel,

spoustu oblečení z čehož si většinu ušila, koženou brašnu a měšec,nebo i knoflíky, různé útržky látek,

různé elixíry od jejího bratra, neboli od bylinko-elixírového fanatika, bydlí v domě který je zatím ale majetkem jejího otce, má horu bylinek (taky od bratříčka), a taky nádherný řetízek se stříbrným přívěškem ve tvaru listu, jenž nese modrý polodrahokam taktéž zván jako Akvamarín.

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše