TOPlist

Kanan Jarus

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 24.08.2017 14:59:54 FB



Kanan
Jméno: Kanan Jarus
Rasa: Člověk
Pohlaví: Muž
Datum narození: 17.8. 3240
Náboženství: Byl vychován ve víře severního kultu
Jazyky: Lidský
Povolání: Zloděj, pašerák a žoldák, který sní o tom, že se jednou usadí a bude vést spořádaný život.

Podoba:
Vysoký a urostlý muž s mírně vypracovanými svaly na pažích a hrudi s bledou pletí a zarostlou tváří. Onyxově černé vlasy si spíná do culíku, v uších po jedné náušnici. Má tmavě hnědé a inteligentní oči, ve kterých se vždy zrcadlí jeho odhodlání. Bývá oblečen v obyčejných cestovních šatech, modrých kalhotech, prosté bílé košili a hnědé vestě. Díky tmavě koženým botám sahající po kolena, hnědému koženému opasku s bronzovou přezkou a zelenému plášti s kápí vypadá jako elegán za jakékoliv situace.

Povaha:
Je převážně uzavřený a vážný, ale ani smysl pro humor mu nechybí. Už od dětských let rád pozoruje hvězdy, má rád dobré jídlo a pití a samozřejmě si rád poslechne i dobrou hudbu. Mezi lidmi je oblíbený, převážně u žen, které jeho společnost vždy rády ocení. I v zoufalé situaci se snaží používat chladné logiky a násilí považuje za nutné zlo, které se tu a tam prostě použít musí, ale nikdy si neliboval ve vraždění ani mučení a když už musel, snažil se zabíjet čistě a rychle. Též umí být šlechetný a milosrdný, jak dokazuje to, že se ujal 10 letého chlapce Ezry. Ke svým nepřátelům, kterých naštěstí není mnoho, je však nemilosrdný.

Historie:
Kanan pochází původně ze šlechtického rodu, jeho rodné panství se rozkládá severně od Teirmu. Dostalo se mu tam vzdělání, které odpovídalo jeho postavení - čtení, psaní, počítání, šerm a základy strategie. Nicméně kvůli rozepři s rodinou, která byla až fanaticky věrná králi Galbatorixovi a jeho království, nakonec v patnácti letech odešel. Nejprve sloužil na několika obchodních lodích. Poté odjel do Kuasty, kde se několik let živil jako zloděj, později i jako pašerák, který pašoval převážně zemědělské plodiny a lidi do Surdy. Nakonec svou činnost provozoval po celém Království. Jistý čas měl románek s Isabel, dcerou bohatého a vlivného kuastského kupce a obchodníka s vínem, Barana. Následně si ji vzal za ženu a z tohoto  svazku se jim narodila dcera Dareen. Bohužel krátce po porodu Isabel zemřela, což Kanana velice zasáhlo. Svěřil dceru  do péče Isabeliných rodičů a odjel. Od té doby se potuluje po Království a nechává se najímat jako strážce obchodních karavan, nebo se věnuje pašeráctví kčemuž využí vá svou lod'. Během jedné z cest zavítal do Drass-Leony, kde se setkal s malým chlapcem Ezrou. Byl to sirotek a na živobytí si vydělával krádežemi. Pokusil se okrást i Kanana, ale neúspěšně. Ten jej nakonec vzal sebou jako svého chráněnce. Ezra se ukázal jako hodný a bystrý hoch, dostalo se mu od Kanana vzdělání a dostával řadu rad ohledně života a Ezra se od něj všemu bedlivě učí. Kanan se mu stal bratrem, přítelem, rádcem, učitelem a ochráncem. Tu a tam navštíví Teirm, kde žije několik jeho přátel.

Schopnosti: Vždy se považoval spíše za průměrného bojovníka a než na zručnost spoléhal na důvtip a obratnost. Jestliže pojme podezření, že se dostane do problémů, tak se snaží ty problémy odstranit dříve, než ony odstraní jeho, a být přitom opatrný.
Šerm 2/7
Lov, pasti  1/7
Plavání 2/7
Řemeslo - pašeráctví 3/7

Rodina: Kananova rodina vlastní menši pozemky severně od Teirmu. Jeho matka se jmenovala Leon a otec Zefir, s matkou měl v dětství vřelý vztah, zato s otcem nikdy moc nevycházel - převážně proto, že po něm chtěl, aby odjel do hlavního města a tam sloužil králi.
Během cest se seznámil s malým Ezrou a ujal se ho. Měl družku Isabel, která zemřela po porodu a dceru Dareen zanechal v péči svého tchána v Kuastě s nadějí, že zřídí pro sebe, svou dceru a chráněnce nový domov, kde by mohli poklidně žít.

Majetek: Meč, nůž, oblečení. Jeho veškerý majetek se dá naložit do sedlových brašen koně Bleska. Vlastní také loď s posádkou.

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše