TOPlist

Fäthwell

Začátečník 1316 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Elfové - Žena
Dne: 23.02.2017 19:06:59 FB



 

 

Jméno

Fäthwell
 
Rasa
Čistokrevná elfka
 
Pohlaví
žena
 
Datum narození
29. Milovník, rok 3153
 
Náboženství
Podobně jako ostatní elfové věří pouze v rozum, vědění a přírodu. Jinak v žádné božstvo nevěří.
 
Jazyky
starověký/elfský a lidský
 
Povolání
příležitostně léčitelka
 

Vzhled

Jako první si nejspíše všimnete dlouhých bílých vlasů a ladné štíhlé postavy, výškou však zapadá k ostatním elfům. Bílé, někdo by mohl říci, že až třpytivé husté vlasy, většinou nechává rozpuštěné, nebo zapletené ve složitém účesu. Safírové oči schovává, pod clonou černých řas, nad malým špičatým nosíkem. Fäthwell má plné růžové rty a tmavé obočí, které rámuje celý její nádherný obličej. Pod oblečením na lopatkách a hrudi má vytetovanou rostlinu, která vyrůstá z jejích zad a prorůstá až na hruď, kde kvete. Má to symbolizovat silné spětí s přírodou. Na levé ruce nosí malý stříbrný náramek, který jí věnovala její matka. I vadu na kráse však Fäthwell získala v podobě jizvy na pravém lýtku. Poměrně často nosí bílé, či modré šaty, nepohrdne však ani uplými kalhotami a pohodlné košili. Jejímu šatníku panuje zelená, bílá a modrá barva.
 

Povaha

Když Fäthwell poprvé spatříte, tak si pomyslíte něco ve stylu -určitě mě namá ráda- zdání však může klamat a i tak je v tomto případě. Vytváří dojem opovrhující osoby, ale pravda je taková, že spíše luští co od vás může čekat. Není zrovna nejdůvěřivějším stvořením a tak nečekejte že vás hned zahrne informacemi o jejím životě. Nejspíš bude mlžit, nebo řekne jen část pravdy - nikdy však nelže. Kdyby jste jí nakoukli do hlavy nejspíše by jste tam objevili mnoho informací a překrývajících se myšlenek. Sama si o sobě myslí, že ještě není natolik moudrá, aby mohla dávat ostatním kázání. A tak otevřeně neopovrhuje ostatními rasami, či náboženstvími o kterých, si samozřejmě myslí, že je to jen snůška keců. Její duše je víceméně mírumilovná, ale nad něktrými tématy se dokáže pohádat. Jakmile si najde svou pravdu, málokdo jí může přesvědčit o opaku. V hlouby nitra je však sarkastická, někdy dokonce i vtipná, ale málokdy se stane, že ukáže právě tuhle stránku svého já. Možná si to ani neuvědomuje, ale velmi touží po rodině a zázemí. I přes to, ale však miluje dobrodružství a snaží se podnikat vše, co vypadá, že přinese plno zkušeností, či vzrušení "zábavy".
 

Historie

Dětství
"Bude to Fäthwell." pronesl otec okamžik po narození své první a poslední dcery. Hned co povyrostla a začala chápat věci kolem, objevilo se tu něco, co znepříjemnilo celé její dětství. Malá černovlasá Üwelia, z nějakého nepochopitelného důvodu, silně pohradala, dalo by se až říci, že nesnášela, Fäthwell. Jako malá a něvědomá elfka, jen s těžkým srdce snášela, zlé urážky, či schválnosti, které vždy Üwelia zakryla jakousi "nehodou". S postupem času jí to však začala oplácet i s úroky. A to vyústilo ve velkou nenávist, mezi oběma stranami. 
            ~ Potichounku a zlehka našlapovala po dřevěné podlaze stromového domu, který nepařil její rodině. Patřil té ohavné Üwelili která jí tolik ztrpčovala život. Dnes, měla být jakási slavnost a na tu se se vší samozřejmostí slušelo, pěkně se obléci. V levé ruce za zády, nesla malou, avšak ostrou dýku s vyřezanými ornamenty po celé její čepeli. Dům ve, kterém se právě plížila, znala velmi dobře, jelikož její rodiče a rodiče Üwelii, byli blízcí přátelé a tak měla mnohokrát možnost ho prozkoumat, od podlahy, až po střechu. Potichu se vkradal do pokoje její nepřítelkyně a s pomocí dýky udělala do svátečních šatů díry. Jistě, Üwelia by mohla říci, že to ona neudělala a že se k ní do pokoje někdo musel vkrást, ale za 1. rodiče by jí byli nejspíše nevěřili a za 2. by si pod sebou podřezala větev. Fäthewill měla totiž mnoho důkazů o jejích naschválech, které by kdykoliv mohla použit na její obranu, nebo obvinění Üwelie. Pár hodin na to u svátečního stolu, si vychutnávala zlé a nevraživé pohledy ublížené a nejsípš i silně napomenuté elfky.~ dá se říci že takovéhle dětinské naschvály si děli ob-týden. Po nějakém čase se však elfky začali unavovat a už po sobě jen házely naštvané pohledy.
 
Puberta
V tomto období se obvzlášť ráda učila, nebo jen odpočívala a přemýšlela nad životem, jenž se jí zdál natolik úžasný. V tomto období ji učil otec zcházet s mečem a lukem, matka zase s magií. Ukázalo se, že na obě dvě činnosti má talent, který podpořila tvrdou dřinou. 
 
Začátek dospělosti
Dostala od otce meč, luk a šípy. Po letech tvrdé píle se otec rozhodl, že je dost zdatná to, aby získala meč a luk. Bylo to, ale vše co její otec stihl udělat. Často odjížděl na různé dobrodružné výpravy, ze kterých se vrátil jen s pár pohmožděninami či rankami. Tentokrát se, ale otec nikdy nevrátil. Krátce po odjezdu zahynul a nikdo vlastně ani neví proč. Jen se našlo jeho silně zohavené tělo, kousek za lesem Du Weldenvarden. Tehdy si Fäthwell zapřísáhla, že zjistí co se jejímu otci stalo. 
    ~ Jela na bílém koni jménem Wadern a i přes nepěkný účel oné výpravy si užívala krajinu a cestu samotnou. Kůň nebyl osedlán, ani nic podobného, elfové totiž věří, že jsou si rovni. Po určitém úseku se jí přestávala líbit energie kolem ní. Něco se v ní totiž změnilo. Byla hustší a o něco temnější než normálně. Vytasila proto svůj nový meč a s očekáváním boje napjala všechny svaly. Nikdo se však neukázal, nic se nestalo. Po chvilce se vše začalo zvláštně vlnit a ona ucítila že padá z koně na zem. Po okamžiku temna se před ní bjevila Üwelia, celá oděná do bílé, s posměšným úšklebkem na rtech. Ani nevěděla proč, ale rozběhla se s úmyslem elfku shodit na zem. Jen co se jí dotkla, propadla se do tmy. Tma se jí lepila na oblečení, tahala a lepila. O co se více snažila vyprostit o to více lepila. Vyčerpáním nakonec zavřela oči, smířená se svou smrtí. Hmota povolila a ona se opět propadla do hlouby tmy. Tentokrát přistála na zlatém písku, u lesklého, modrého moře. Podívala se směrem k vřeštícím rackům na obloze a zavřela oči. Celým tělem jí projela bodavá bolest. V okamžiku otevřela oči a s překvapeným výrazem, pozorovala běsnícího racka, vytrhávájící maso z její paže. Snažila se ho všemožně odehnat, dokonce mu i vythávala peří, ale racek stále držel její paži v ocelovém sevření. Se soustředěním velkým, jako malé dítě se snažila použít magii. Jen co pootevřela mysl, sesypalo se na ní celé hejno racků, kteří ji okousávali a oždibovali. Když tu jí v hlavě bleskl nápad. Voda! S racky po celém těle se dobelhala až k lesklému a klidnému moři, do kterého se celá ponořila. Moment si užívala studenou chladící tekutinu na jejím těla uvědomovala si stálou přítomnost ptáků, na jejím těle. Racci, ale začali postupně umírat, jak jim docházel vzduch, bohužel vzduch dochácel i Fäthewill. S pálivou bolestí v plicích zavřela oči. Propadala se do tmy, ale než ji stihla tma celou pohltit, zahlédla světlo. Pomalu k němu mířila a získával tak více a více energie. S bolestí a dechberoucí únavou otevřela oči. Zeshora na ni shlížela matka s lahvičkou plnou purpurové tekutiny v ruce. Po tom, co nabrala více energie, bylo jí vyvětleno, že se na onom místě usídlil zlý přízrak, který útočil na to co má člověk nejsilnější. U Fäthwell to byla mysl a u otce fyzická síla a bojové umění. Momentálně je vyrovnanou elfkou, která chce překonávat překážky a objevit, tak hranice svých sil. ~
 

Schopnosti

Magie starověkého jazyka - učeň
psychická 2/7
Energetická obranná 1/7
Energetická útočná 2/7
Boj se zbraněmi
střelba z luku 3/7
boj s mečem 3/7
 

Rodina

Matka- Heläbreth- lékařka
Otec- Malien- dobrodruh
Většinu jejich peněz získali z matčiny strany, prarodiče byli prý bohatí (nikdy jí nikdo neřekl čím se živili nebo jak peníze získali) a takže Fäthwell nikdy nestrádala. Kdyby však neměli děditctví, hlavním živitelem by byla matka.
Žije v Ellesméře, ve vlastním domě, s matkou se ale pravidelně navštěvuje.
O prarodičích bohužel nemá informace
 

Majetek

Meč
luk a šípy
stříbrný náramek
dům- útulný a stále plný světla
 
Kontakt
Email- natyhav123@email.cz
 
 
 
 
 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   2 listy

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše