TOPlist

Kalenz

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 15.01.2017 14:26:07 FB



Kalenz


Jméno: Kalenz Enthal
Rasa: Člověk
Pohlaví: Muž
Datum narození: Roku 3245 Tedy mu je 25 let
Náboženství: Byl vychován ve víře Matky Země avšak spíše než bohy řeší samotné lidy

 

Jazyky: Hovoří lidským
 

Povolání: Kovář

Podoba:
Kalenz je středně vysoký člověk. Není příliš malý ani příliš vysoký, zkrátka dosahuje takové střední výšky. V dětství byl poměrně malý. Sám se také začínal bát, že zůstane takový, jaký je, ale v pozdějších letech přece jen vyrostl do výšky, která mu zůstala dodnes.

První, čeho si na něm všimnete a také podle čeho ho bezpečně poznáte, jsou jeho mléčně bílé vlasy. Vlasy, které má takhle bíle již od narození. Když byl ještě malý, nenáviděl je a kolikrát si přál, aby měl jakoukoliv jinou barvu, než bílou, protože byl kolikrát kvůli ním terčem posměchu, postupem času si však na své vlasy zvykl a už mu vůbec nepřišlo, že by byl nějaký jiný. Ba naopak dnes si vlasy nechává narůst, většinou mu padají až k ramenům a také mu kolikrát překrývají uši. Pod nimi se skrývá pevné čelo, Jeho oči jsou jasně modré, jak obloha za jasného letního dne a vyzařuje z nich laskavost, vlídnost, láska ale také i všechny ty léta a zimy, jenž už zažil. Avšak když se rozzlobí tak z nich můžete spatřit zlost i vztek. Naď nimi se klene husté obočí. Co se týká jeho rukou a nohou, oboje má poměrně silné, avšak ruce přece o něco víc díky tomu, že většinu mládí strávil s otcem v jeho kovárně, kde mu pomáhal, a kde se také nakonec vyučil kovářem. A samozřejmě také léta, jež věnoval tréninku s mečem, má jak na nohách, tak na rukách něco přidaly. Co se týká jeho kůže, dalo by se o ní říct, že je poměrně světlá skoro, až průsvitná, žádné pihy ani jizvy ji nezdobí, až na jednu jizvu které se mu táhne šikmě, přes celý levý prs. Kdy, nebo jak k ní přišel si, však už vůbec nepamatuje, zřejmě to ale muselo být někdy, když byl ještě malý.

Co se týká jeho stylu oblékání, tak nějak ani moc výrazné není. V podstatě nosí jen dvě barvy, modrou a černou. Nejčastěji ho můžete vidět oblečeného ho do modré košile s většně vyhrnutými rukávy a vykasaným límcem. Dále má černý kožený opasek, ve kterém má zadělanou pochvu na meč. Meč je vlastní výroby. Dalším doplňkem oblečení, jenž nosí, jsou černé kožené rukavice. Na nohách pak nosí také černé holínky, rovněž z kůže. Které jsou vhodné jak při cestování či jízdě na koní a rovněž je to dobré místo pro ukrytí dýky. Co se týká kalhot, taky tak také jsou rovněž kožené a černé barvy. Poslední, co by se mělo zmínit je menší hnědý vak, který při sobě nosí, a který mu slouží k přenášení nezbytných věcí. Na krku má zavěšený stříbrný řetízek jenž mu vyrobil otec když se narodil.



Tvář
Sám o sobě si moc nemyslí. Považuje se za velice klidného, mírného, laskavého, také skromného, přátelského a dobrosrdečného člověka. Sám v sobě vidí i šikovného a pracovitého kováře. Ale i přesto ví že budou dlouho trvat než se vyrovná svému otci. Dokáže se velice snadno také naštvat a rozzuřit a právě v tu chvíli přestane přemýšlet a začne jednat zbrkle a neuváženě. Kolikrát se už takhle také dostal do velice nepříjemných situací. Naštěstí je jich opravdu málo a převažuje klidné a racionální jednání. Občas by se dalo říct, že je až příliš pečlivý a až příliš pracovitý. Co se týká jeho rodiny tak na ní nedá dopustit. Své rodiny a všech jejich členů si velice váží a se všemi má velice dobrý a přátelská vztah.

Duše
Jeho duše je povětšinu času klidná a milá. Střeží všechny jeho dětské sny, touhy a přání. Které, jak doufá, se časem vyplní, avšak zatím se z nich vyplnilo jen velice málo. Asi největším přáním, které střeží je vyrovnat se v kovářském umění svému otci. Sice si to nechce připustit a nahlas by to nikdy nevyslovil, přesto moc dobře ví, že to bude trvat ještě mnoho let, než se skutečně otci vyrovná. O jeho duši by se dále dalo říct, že je skoro stejná jako jeho tvář. Klidná, milá a vlídná, avšak i přesto se taky během mrknutí oka dokáže změnit poté je opravdu těžké, kolikrát i nemožné, s ním vyjít. A už vůbec ho o něčem přesvědčit. Protože jediný, kdo v tu chvíli má pravdu je pouze on a nikdo jiný.

Historie

 

Počátek
Kalenz se narodil jednoho letního dne v lidském městě Teirmu do rodiny Enthalu, jako druhé dítě. Rodičům Landerovy a Lysar. V den, kdy přišel na svět zuřila zrovna veliká bouřka. Taková, u které si nikdo nebyl schopen z jistotou říct, kdy viděl podobnou. Možná právě to nějak ovlivnilo to, že se chlapec narodil s bílými vlásky. Rodiče si z počátku mysleli, že to nic není a že chlapcovy vlasy časem ztmavnou, avšak nestalo se tak. Čím víc rostl, tím jeho vlasy byli bělejší a bělejší až nakonec dostali barvu mléka. Rodiče se obávaly, jestli to nemůžu znamenat něco špatného. Proto vyhledali učenější, než byli oni samy. Avšak ty jim jen řekli že chlapec je zcela zdráv, ale ani oni nedokázali přijít na to, proč chlapcovy vlasy mají takovou to barvu.

Dětství a nalezení talentu
Léta plynula a Kalenz spokojeně vyrůstal se svojí o dva roky starší sestrou Chantal. A však moc šťastná léta to pro něj nebyla. Protože díky svým vlasům byl terčem posměchu od ostatních dětí. To také asi způsobila to, že jediný, s kým si doopravdy kdy rozuměl, byla jeho sestra. Od své matky se postupem času naučil číst a psát. Rád také pomáhal otci v jeho kovárně. Kde začínal trávit stále více času, až nakonec z pomáhání se stala práce. Postupně se od otce učil veškerému umění tohoto řemesla. A právě zde si také vyrobil svůj meč a také těch pár železných plátu, které od té doby nosil na svém oblečení. A také konečně nastaly léta, kdy už mu jeho vlasy vůbec nepřišly a už nikdy sám neřešil, že mají bílou barvu. I když kolikrát si díky nim ti co ho neznají, spletou s nějakým starým elfem.mužem

 

Trénování
Poté co si sám konečně vyrobil meč, který stál opravdu za něco. Začala dlouhá léta trénování. Avšak jak brzy poznal naučení a zacházení s mečem nebylo tak jednoduché, jako si jej vyrobit a zvlášť když neměl nikoho, kdo by jej učil, a nebo s kým by mohl trénovat. Postupem času však Kalenz přece pomalu ale jistě začal pozorovat, že konečně nějaké výsledky se začaly dostavovat.

Schopnosti
Už od mala se Kalenz učil od otce kovářskému umění. Od matky se společně se sestrou naučil psát a číst. Od své matky se snažil naučit něco málo i o léčivých bylinkách. Ale tomu to umění se naučil jen opravdu málo.

Kovářství 3/7
Psaní a čtení
Lidský jazyk
Boj s mečem 2/7
Jízda na koni 1/7

Bylinkářství
1/7




Rodina

Otec: Lander
O jeho otci by se dalo říct, že je to člen jeho rodiny, s kterým má nejlepší vztah a nejvíce si s ním rozumí. Jeto zřejmě díky tomu že hodně času strávil s ním v jeho kovárně, kde se od něj naučil kovářskému umění. Kalenz po otci zdědil barvu očí a také jeho šibalský úsměv. Avšak nikdy nedával přednost ani jednomu z dědí jak Kalenze tak jeho sestru Chantal měl vždycky stejně rád a stejně je vychovával.

Matka: Lysar
Se svou matkou má přece o něco menší porozumění než z otcem avšak není to nějak výrazné. Od své matky se společně se sestrou naučil číst a psát.Jejich matla poté co se narodil, se začal věnovat hlavně jemu. To trochu štvalo jeho sestru která do té doby byla zvyklé na to že rodiče se staraly pouze o ní avšak později poznala že rodiče je mají stejně rádi a nikdy by v nich nedělali rozdíly.

Sestra: Chantal
Se svojí sestrou má velice dobrý vztah a to díky tomu že v dětství byla jediná, s kterou si opravdu rozuměl. A také byla jediná, která se mu nesmála kvůli jeho vlasům. Když se narodil, docela jí štvalo že, najednou pozornost rodičů se přesunula na jejího bratra. Avšak později zjistila, že rodiče je mají, stejně rádi a že by niko z nich neupřednostňovaly. V pozdějších letech se trochu od sebe přece oddálily protože Kalenz trávil čas s otcem v kovárně a naopak ona se od své matky začala učit léčitelství.



Majetek
Černé kalhoty
Modrá košile Opasek s pochvou pro meč
Meč vlastní výroby
Černé rukavice a holínky
Vak na přenášení věcí
Stříbrná čelenka

Vak na vodu

 Rodinný dům ve kterém žije společně s rodiči a sestrou a ve kterém má jeho otec kovárnu

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   3 zlaté

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše