TOPlist

Eyrik Hugort

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: NPC - Muž
Dne: 22.10.2015 19:26:01 FB



Eyrik Hugort

 

 

Jméno: Eyrik Ernesten Hugort, říkají mu „Dračí chlapec“ a trochu hanlivě „Zrzek“ kvůli jeho vlasům. Maminka mu říká „Sluníčko“

Rasa: čistokrevný člověk

Datum narození: Dvacátý první den listotřasu

Věk: nějakých dvanáct, třináct

 

 

Vzhled

Když se Eyrik narodil, měl výrazně rezavé vlasy, stejně jako jeho matka Enni. Postupem času se z něj stal spíš blonďáček, i když pár ryšavých pramínků bychom u něj pořád našli. A obočí a řasy má rezavé jak motyka. Jak bude vypadat v dospělosti, to je otázkou. 

Zatím to vypadá, že mohutnou postavu svého otce nezdědil ani náhodou. Eyrik je drobné útlé dítě s dlouhými končetinami a štíhlými prsty, ideálními pro hudebníka, rozhodně ne válečníka. Na svůj věk je taky docela malý, a když sundá tuniku, lezou mu žebra, i když nouzí rozhodně netrpí. Ještě aby, syn markraběnky z Feinsteru. Potíž je podle Enni v tom, že Eyrik odmítá jíst maso, a tudíž neroste dostatečně. Aspoň že ale chodí rovně, ne jako nějaký skrček křivajzlík.

Co se Eyrikovy tváře týče, je oválná, vzhledem ke zbytku těla trochu buclatá, s kulatými tvářičkami. Eyrik má malou bradu, poměrně výrazný nosík, který se stáčí směrem vzhůru, do pršáčku, a je zakončen malou kulatou bambulkou, na chlup stejnou, jakou má Enni. Rty má celkem plné, taky nejspíš po matce.

Tvar očí i jejich studivě modrou barvu zdědil po svém otci Baynovi Železné pěsti. Enni ty oči zná jako svoje vlastní a pokaždé, když se podívá do tváře svého syna, bolestně ji bodne u srdce při vzpomínce na Bayna. 

Speciální záležitostí na jeho vzhledu je drobný symbol na hrudníku, v místě, kde končí hrudní kost. Připomíná plamen a je to značka, kterou mu při své magické záchraně vyrobila Minah, aniž by věděla jak.

Vzhledem k tomu, že má od narození poměrně vysoké postavení, chodí malý Eyrik velmi dobře a draze oblékán. Má rád kombinaci světle hnědé a červené, a docela si potrpí na to, aby mu všechny části oděvu ladily k sobě. A to i v případě, kdy běhávál někde po Feinsteru, dokud tam žili, a hrával si s dětmi z "nižších vrstev". Potom většinou přicházel domů třeba o prošívanou vestičku chudší, protože ji někomu věnoval, když se mu tak líbila. Enni nikdy neví, jestli mu za to má vynadat, nebo ho pochválit za to, že cítí s chudinou.

 

 

Povaha

Eyrik je klidné, trochu zádumčivé dítě, strašně moc času tráví ztracený někde ve svém vlastním světě. Od pěti let umí číst a psát, a knihovna Feinsteronu byla vždycky asi jeho nejoblíbenější místo na světě. Má pořád hlavu tak nějak v oblacích. Je strašně těžké ho naštvat, a když ho někdo začne popichovat, brzy to vzdá, protože zjistí, že to vlastně vůbec nemá smysl. Eyrik umí být pěkně naštvaný vevnitř, ale prostě to nedá najevo. Ničím.

Má hrozně rád zvířata a nesnáší, když je jim ubližováno. Proto taky nejí maso, i když ví, že to matce vadí. A taky domů tahá různá mláďátka všemožných druhů zvířat, což jeho matce vadí ještě víc, ale co nadělá. Eyrik je mimojiné nesmírně tvrdohlavý a vždycky najde nějakou cestičku, jak si protlačit to, co chce. To svědčí i o poměrně značné vytrvalosti a cílevědomosti. Ostatně i to má, po svém otci, v genech.

Poté, co se s matkou museli odstěhovat do Lesů, se stal trochu aktivnějším dítětem. Lesy si strašně užívá, a i když mu chybí knihovna ve Feinsteru, ellesmérské knihovny taky stojí za to. Eyrik se učí starověký jazyk, a i když v tom ještě není úplně perfektní, jeho mladá hlavička saje vědomosti jako houba.

 

 

Historie

Eyrik Hugort se měl narodit jako Eyrik Caironský, syn Bayna Železné pěsti a Enni Krásnoočka z Feinsteru. Jenže bohové jsou nevyzpytatelní a tak se rozhodli, že si Eyrikova otce vezmou k sobě ještě dřív, než se vůbec stačil dozvědět, že se jeho mladá milenka stane matkou. Jelikož nebyla Enni za Bayna provdaná, dostala se do úzkých – porodí-li nemanželské dítě, uškodí to její pověsti a ztratí svou moc. Bylo jí jasné, že ať chce nebo ne, musí se provdat, a tak když ji požádal o ruku mladý hrabě z Belatony, Radevin Hugort, přijala jeho nabídku bez váhání. Přiznala mu, že je těhotná s jiným, ale Radevin se ji rozhodl pojmout za manželku i přesto.

Enni a Radevin se vzali v belatonském Solasově chrámu a brzy nato se jejich cesty rozešly – Enni odešla chránit město Gil’ead před případným útokem elfů a Radevin odjel bojovat proti Surdě. Enni strávila v Gil’eadu osm měsíců a malý Eyrik společně se svou sestrou v matčině břiše rostl a sílil. Ilen ho utlačovala, rostla více a odebírala více živin, takže byl Eyrik mnohem drobnější než ona, a když přišel na svět, nikdo mu nedával přílišné šance na přežití. Těhotenství vysilovalo i matku, a tak to vypadalo, že to nedopadne dobře s nikým.

Když navíc po necelé půlhodině života zemřela Ilen, všichni ztratili naději, že by neduživý Eyrik mohl přežít. Všichni – kromě Minah. Ta chlapce několik hodin v kuse zahřívala na svém horkém břiše a dračí teplo mu nejspíš zachránilo život.

Dalšího dne už léčitelka řekla, že matka i dítě nejspíš přežijí. A tak Eyrik, kvůli Minah a její pomoci služebnictvem Feinsteronu přezdíván „Dračí chlapec“, vyšel vstříc novým dnům.

Život ve Feinsteru pro něj byl jedním velkým rájem. Enni chlapce od malička rozmazlovala, ale ne tak, aby zpychnul, a od velmi útlého věku ho začala vzdělávat. I když se o něj velmi strachovala, protože byl jejím jediným dítětem, poměrně brzy mu dovolila hrát si i mimo palácové zahrady a poznávat kamarády z nižších vrstev obyvatelstva.

Pro své kamarády byl Eyrik vždycky ten, kdo přišel s tou nejzajímavější hrou a s nejlepším příběhem k vyprávění. Tím, že hodně četl, měl vždycky o čem mluvit, a všechny příběhy, které našel v knihách, předával dál. Má po matce velký cit pro jazyk a umí zaujmout.

Když umřel císař Galbatorix, Eyrik moc nevěděl, jak tomu má rozumět a co se pro ně mění. Ze začátku to vypadalo, že se nemění nic, a Eyrik nijak neprožíval dramatické změny, které v zemi prováděla císařovna Arwina. Pak ale přišlo selské povstání, které jeho matku jako Jezdkyni vyhnalo z Feinsteru.

Eyrik musel opustit svůj domov velmi ve spěchu, ani se nestačil rozloučit se svými kamarády a vzít si spoustu svých věcí. Byl z toho nešťastný, ale v Lesích se brzo oklepal, protože Lesy jsou totálně BOŽÍ a Eyrik to tam zbožňuje. Ellesmérská knihovna je OBROVSKÁ, elfové jsou totálně hustí a i když mu chybí feinsterští kamarádi, tady je to prostě super.

 

 

Rodina:

 

Enni Krásnoočko z Feinsteru, lady Hugort

Enni je Eyrikovou matkou. Je to Dračí jezdkyně a bývalá vládkyně města Feinster. Bývala po císařovně nejvýše postavenou ženou v Království, ale o všechno přišla při selském povstání, které vyhnalo Dračí jezdce. Eyrik ji, pochopitelně, miluje bez výhrad. Je to pro něj nejdůležitější člověk na celé planetě. Po matce zdědil Eyrik laskavou povahu, přemýšlivost a také určitý nezaměnitelný šarm.

 

Bayn Železná pěst z Caironu

Eyrikův biologický otec byl generál Galbatorixových vojsk, výborný bojovník a moudrý muž. Eyrik ho nikdy nepoznal, protože Bayn zemřel dlouho před jeho narozením na nějakou nemoc, zřejmě tuberkulózu. Až na svou útlou postavu je mu Eyrik vzhledem hodně podobný a shodnou se i v některých charakterových rysech, ačkoliv víc toho má Eyrik zřejmě z Enni.

 

Radevin Hugort z Belatony

Eyrikův otčím, který byl po dobu Ennina těhotenství i v den Eyrikova narození v Surdě, kde následně i zmizel. Eyrik ho nikdy neviděl, ale považuje za svého otce, protože mu Enni nikdy neřekla, jak to bylo s Baynem. 

 

Ilen

Ilen byla Eyrikovou starší sestrou. Zemřela nedlouho po svém narození, přestože byla větší a celkově silnější než její drobný a neduživý bratříček, protože měla těžkou srdeční vadu, o které nikdo nevěděl.

 

Minah

Minah je dračice Eyrikovy matky. Eyrika nesmírně zbožňuje a chce ho ochraňovat přede vším zlým, co by ho mohlo na světě potkat. Už jenom proto, že jeho otce ochránit nedokázala. Eyrik jí vděčí za život. Pro jeho záchranu použila vlastní teplo a snad i dračí magii, ale to nikdo, kdo neviděl Eyrikovu značku, neví jistě. 

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dítě
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše