TOPlist

Derek Ezra

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 06.10.2015 01:51:46 FB



 

Jméno:

Derek Ezra. Nerad ovšem prozrazuje své jméno. Mezi lidmi tudíž chodí jako Alexej. Je to jeho falešná identita.

Titul: 

Vard abr Skulblaka (Strážce draků).

Rasa: 

Člověk. Mezi lidem se však šíří zvěsti o jeho původu. Někteří tvrdí, že jeho otec byl elf. Jiní zas, že je napůl drakem. Tyto výmysly opravdu nabírají mnohých bizardních tvarů, nad nimiž jde hlava kolem. A to převážně jen kvůli jeho výšce a očím. 

Datum narození: 

Roku 3234, z rána, během rudého úplňku.

Věk: 

Každý mu obvykle hádá maximálně dvacet let. To je však poměrně vzdálené od pravdy. Správným číslem je současně 29.

Povolání: 

Strážce dračích vajec. 

Náboženství: 

K žádnému se nehlásí.

Jazyky: 

Mluví řečí pouštních kmenů, která je viditelně odlišná od obecného dialektu, ten však již poměrně slušně chytá. Od Gynarery byl také zaučen Starověkému jazyku.

Politická strana: 

Nestranný. Možná trochu více přikloněn k elfům a Vardenům.

Motto: 

1. Nesuď podle vzhledu a předsudků.

2. Lži, pokud se ti bude žít líp.

 

 

Podoba: 

 

O Derekovi se šíří spousta bujarých zvěstí. Ať už živených strachem, závistí nebo nenasytnýma očima žen. Nikdo vlastně neví, co přesně je tento muž zač - jeho zjev se ale natolik liší od davu obyčejných měšťanů, že zapadnout je u něj zkrátka nemožné. 

Se svou ohromnou výškou - 205 cm - by ani mezi elfy nenašel mnoho konkurence. Není tedy překvapením, že už jen jeho přítomnost obvykle vzbuzuje respekt a mnohdy i strach. 

S výškou jdou samozřejmě ruku v ruce i jiné problémy. Při vstupu do dveří se vždy musí shýbat a někdy se krčí i v nízkých prostorách. 

Jeho tělo naštěstí nemá příliš mohutné proporce, proto nepůsobí jako hrubý a neohrabaný hromotluk. Vlastní spíše postavu běžce, i když má poněkud mohutnější a širší ramena. Paže má nadmíru osvalené, stejně jako zbytek těla, zatímco svaly jsou perfektně vykresleny, což je výsledkem těžké dřiny a pravidelné péče. 

Značnou dávku pozornosti také přitahují Derekovy velké oči. Duhovky mají nezvyklou sytě jantarou až oranžovou barvu, na okraji jsou tmavší - trochu do červena - a ve středu vykukuje pár bělavých teček nebo žilek, jako kdyby zrovna někomu došel inkoust. Zorničky jsou samozřejmě černé a kulaté. Celkový tvar očí je mandlovitý, venkovní koutek sedí o něco výše než ten u kořene symetrocky řezaného a špičatého nosu. Víčka lemují kratší avšak husté tmavé řasy a nad nimi se pne rovné a výrazné obočí, dodávající jeho pohledu na přísnosti. 

Pod pravým okem, blíže u venkovního koutku, má navíc velké a výrazné znaménko. Žádnou bradavici s odporným chlupem, ale výraznou skvrnku, která mnohým ženám přijde velice hezká a snad i roztomilá. Překvapivě je to jediná značka na Derekově pleti. Žádné jiné pihy, tetování ani jizvy na těle nemá - kůže je opálená, matná a hebká. 

Ani rysy jeho tváře nejsou příliš ostré. Hovoří mnohem přívětivějším dojmem než samotné oči. Lícní kosti také nemá výrazně vystouplé, dávají jednolitější tvar jeho obličeji. Ten je převážně srdcovitý, i když okolo úst se malinko zúžuje a pak přechází do širší a symetricky tvarované brady, která Derekovi dodává značnou dávku lidské mužnosti a hrubosti. 

Rty nemá barevně příliš výrazné, pouze trochu tmavší ovšem slušně velké - a úsmév na nich bývá poměrně častý. Právě ten v sobě nese jisté kouzlo. Jeho úsměv je jako magnet, každý v něm zůstane lapený - je přitahován. Z jeho úsměvu roztávají ledy v chladných a zamračených tvářích - a svým způsobem může někomu připadat i koketní, nejen vřelý a sympatický. I jeho hlas je příjemným pohlazením po duši. Je opravdu hodně hluboký a zvučný, uklidňující a hebký - sametový. Jeho smích donutí okolí k úšklebkům - je nakažlivý. Derek má navíc zvláštní zvyk, že se často hihňá jako dívka. S jeho nízkým hlasem to zní dosti komicky - některým to ale přijde roztomilé. 

Vlasy má tento muž poměrně husté a krátké, v barvě, která se nedá přesně určit. Někdy jsou více šedé až stříbřité, jindy se zdají nafialovělé. Dobře se tvarují - Derek si je zpravidla vyčesává nahoru a trochu dozadu do špičky, což působí celkem neupraveně. Mírně odstáté uši navíc společně s jeho vlasy vytváří celkový šelmí tvar hlavy - takový vlčí - rozverný, avšak skrývající hrozbu.

 

 

Styl oblékání: 

 

Derek má poněkud vytříbený vkus a ačkoli by to mohlo být někdy na obtíž, v tom, co si vezme na sebe, bývá vybíravý. I kdyby měl mít jen potrhaný hadr, snažil by se ho navléci tak, aby vypadal co nejlépe - cítí se pak totiž více sebejistě. 

Jeho styl bývá přiléhavý, má rád lehkou eleganci - šatstvo si často i sám zdobí nebo upravuje, popřípadě zašívá díry a zapravuje všechny nerovnosti. V šatníku toho příliš nemá, jelikož nikde nebydlí. Neustále se přemisťuje z místa na místo a nemá tolik volného místa, aby s sebou tahal všechny zbytečnosti. Barevně je na tom taky velice skromně. Většinu věcí má v černých odstínech, což je jeho oblíbená barva. Ta je pak ještě doplněna o zelenou, oranžovou a krvavě rudou. Momentálně na sobě nosí obtažené kalhoty z matné kůže, jejichž zbarvení je samozřejmě černé. Ty jsou z vnějších boků dozdobeny šněrováním z oranžové šňůrky a táhnou se od pasu až ke kotníkům. Boty má vysoké, poměrně měkké s bočním zavazováním ve stejné rovině jako je to na kalhotech. Častěji však bývá viděn bosý - je mu to pohodlnější. Doma - v jeskyních takto vždy chodíval. Jeho chodidla jsou již přivyklá na bolest z hrubé hornaté země nebo horkého písku - znecitlivěla. Pokud by to pro něj však přece jen bylo bolestivé, vklouzl by do svých bot, nebo si chodidla a nárty ovázal pruhami látky na několik vrstev, což by mělo podstatně snížit bolest. 

Chodidla však nejsou jedinou obnaženou částí na jeho těle. Derek má totiž takový zvláštní zvyk - címž je nahá hruď. Nezahaluje ji žádnou košilí, tunikou ani vestou, takže každý může perfektně vidět jeho vypracované svaly, jak se mu při pohybu pod kůží vlní. O zvědavé a pátravé pohledy se nestará - vždyť mu mohou jen tiše závidět. Efektivní také bývají ramenní chrániče z pevné kůže - opět černé - a připevněné dvěma tenkými řemínky, tahnoucích se do kříže přes vypracovaná prsa. Na kožených plátech jsou bílou nití vyšité ozdobné ornamenty, které si tam Derek udělal sám. Chrániče mu celkově zpevňují vrchní část těla, lepé pak koordinuje své pohyby a také se nehrbí. Zezadu navíc mají nenápadné řetízky, do nichž se dá připnout jakýkoli plášť. Takové vlastní celkem dva. Oranžový a krvavě rudý, pnoucí se zhruba ke kolenům - oba nezdobené, jednolitě zbarvené. Občas místo nich nosívá i kabát se stojatým límcem v odstínech havraního peří nebo tmavě zelený plášť s kápí, to když potřebuje skrýt svoji tvář. 

K tomuto "kostýmu" také neodmyslitelně patří oranžový opasek, sladěný se šňůrkami na kalhotech. Mívá jej trochu níže na bocích. Na každé straně se mu pohupuje srolovaný kovaný bič s úchytkami tvarovanými podle lidskýc dlaní. U kříže se mu pak ještě pohupuje nůž, jako záložní zbraň. Není však příliš ostrý. 

 

 

Povaha: 

Při pohledu na Derekův vzrůst se většina lidí zprvu vyděsí. Jeho zjev sám o sobě vyvolává v okolí nervozitu, respekt a nebo naopak zlost. Ve tváři mívá neutrální výraz, jen oči se vždy bujaře třpytí. Jejich zvláštní barva obvykle vyvolává nedůvěru a nejistotu, tady pak vyvstává otázka - s kým to vlastně mám čest?

Derek je člověk velmi svědomitý, vše bere vážně a nikdy se nevzdává, ne dokud nemá vše do puntíku splněno. Mívá sklony k přepracování - je až příliš velký dříč a k sobě trochu bezohledný, což někdy podstatně ovlivňuje jeho zdravotní stav. Následky jako únava nebo fyzická slabost se tedy dají očekávat. Oproti tomu - jeho psychika je prefektně stabilní. Nepanikaří, vše řeší s chladnou hlavou a málokdo jej dokáže rozčílit. Kolikrát bývá až tak klidný, že působí, jako by mu vše bylo jedno. Zkrátka lhostejně. Své slabé místo má však každý a Derek není výjimkou. V jeho případě jsou to vlezlí lidé, což se týká hlavně žen. Ty se kolem něj vždy motaly v houfech, snažily se získat jeho pozornost a dělaly na něj oči. Takové on vždy ignoruje, alespoň do chvíle než prekročí jeho hranici. Ať už slovně nebo fyzicky. Pak začne být opravdu nepříjemný a chladný, někdy i hrubý. Skrývá se za tím však více než by se zprvu mohlo zdát. Nejde jen o tu pouhou vlezlost, jemu jsou totiž proti srsti právě ta slizká slova, kterými se ho snaží lapit do sítě, ty úlisné úsměvy a ženské tělo, které se k němu úpěnlivě tiskne s nadějí, že to vzbudí jeho zájem. Ono by to možná na někoho jiného účinkovalo, ale Derek skrz to divadlo vidí. A ačkoli to neví nikdo jiný než on sám, nic to nemění na faktu, že ženy nikdy nebudou jeho středem zájmu. Zarytě o tom však mlčí, protože moc dobře ví, že by si za svoji "nemoc" vysloužil jen pohledy plné opovržení a odporu. Dočkal by se jen naprostého vyčlenění.

Ne že by o sobě něco obvykle vykládal. Hovorný je, rád se baví s jinými - je to však ten typ, který sbírá informace od druhých a o sobě právě neprozrazuje nic. Nemá výraznou potřebu navazovat hlubší vztahy, hledat si přátele. Lidi, které obvykle potkává, shledává jako nezajímavé. Jsou pro něj příliš jednoduchými. Nemají stejnou úroveň myšlení jako on a proto v něm nevzbuzují zájem. On hledá někoho intelektuálnějšího, vnímavějšího a složitějšího, přesně jako je on sám. Takovému člověku by byl schopný se otevřít a odkrýt tak svou osobitější stránku. Vášnivou a laskavou. Spletitou.

Málo kdo o něm kupříkladu ví, že bývá ostýchavý a rozpačitý. A že jej jde lehce přivést do rozpaků. Stačí jen jedna hloupá lichotka, aby se na jeho tvářích objevil výrazný ruměnec a odkryl úplně jinou osobu.

 

 

Schopnosti: 

 

Boj:

Derekovy nejoblíbenější, nejkvalitnější a hlavně jediné zbraně, s nimiž si opravdu rozumí, jsou dva kované biče, které mu Gynarea kdysi darovala. Původní majitelkou byla moudrá a odvážná Erunis, Dračí jezdkyně pocházející již z dob před začátkem Galbatorixovy vlády. Jsou to zbraně prvotřídní kvality - dokonce nesou i jména. Gëuloth (otupený) - podle hladkého těla, na jehož konci se nachází malý osten, podobný štířímu. A Hvass (ostrý) - jelikož je celý složen z hrotů a drobných čepelí, které mají jediný smysl. Ublížit a zabít. 

Tento typ výzbroje patří mezi ojedinělé. Zatímco každý druhý bojovník se umí ohánět mečem, někoho, kdo je sběhlý v tomto stylu byste hledali těžko. Derek si s nimi ale rozumí velice dobře. Jde na něm poznat, že ví, co dělá. Ví, jak ohnout zápěstí, aby něco zasáhl - a to i opakovaně. Jeho rány navíc mají neuvěřitelnou sílu a způsobují vskutku oslepující bolest. Derek zkrátka umí využít svých svalů a drtivé velikosti, vše pak dokáže vložit do těch dvou kovových hadů. Pomocí nich promlouvá ke svému soupeři - jsou jeho hlasem. A že zvuky, které kolikrát vydávají bývají děsivé. On však stojí mezi nimi naprosto klidný - ani se nehne. Má bezchybné soustředění, je tudíž až fascinující s jakou lehkostí s nimi tančí. 

Kromě bičů má Derek i poměrně dlouhý nůž, s nímž se dokáže ohánět a také vrhat. Jeho technika je bohužel pouze na základní úrovni - tudíž začátečnické, takže to není schopnost, na kterou by se rád spoléhal. Mušku má sice precizní - to hlavně díky bičování, ale házet s touto věcí mu prostě moc nejde. 

Raději by vsadil na své tělo a pěsti, ne že by byl nadšený rváč, ale pokud není jiného východiska, jedná hrubě a rychle. Už jen při pohledu na něj je navíc jasné, že ve rvaní bude mít těžce navrch v mnoha ohledech. A to hlavně v nezměrné síle a výšce. Naopak mínus má v rychlosti - i přesto, že není těžkopádný, naopak docela hbitý, je jeho mrštnost pořád výrazně menší než u jiných nižších lidí. To mu je zkrátka geneticky dáno, nic moc s tím již provést nejde. 

Snad jediné, co to trochu kompenzuje a vyrovnává je jeho schopnost takticky a podle přemýšlet. Nebojí se použít i nějaký zákeřný či překvapivý čin, jen aby mu to pomohlo vyhrát. Aby měl navrch.

 

Boj s biči 5/7 

Vrhání nožem 1/7 

Fyzický souboj 3/7

 

Magie starověkého jazyka:

Derek není zrovna žádný magický sběhlík. Ovšem nějaké znalosti má. Vše poctivě vydřeno pod dohledem stařeny Gynarery. 

Opravdu dobře je na tom psychicky, zvláště na člověka. Umí používat svou mysl ke komunikaci, zvládne prohledat okolí a hlavně si chránit vědomí před vetřelci. A to poměrně účinně. 

S kouzlením už je to viditelně horší. Ubírá mu to hodně sil. Navíc nepotřebuje více než jen nějaká krycí kouzla, možná si zapálit oheň nebo vyléčit nějaké zranění - jinak této dovednosti příliš nevyužívá. I v boji raději šáhne po zbrani, magii nechává až na konec. Pokud není jiné možnosti.

 

Energetická útočná magie 1/7

Energetická ochranná magie 2/7

Psychická magie 3/7

 

Ostatní:

V žádném případě nelze opomenout jeho talent pro kresbu. Je to jedna z jeho nejoblíbenějších činností - dokáže prosedět hodiny a hodiny, nevnímat realitu a pouze malovat. Svá díla zachycuje naprosto detailně, bývají perfektně propracována do nejmenších drobností. Jde zkrátka poznat, že tento muž má zlaté ruce. Většina jeho dovedností pramení právě ze schopných dlaní. 
Co se týče barev - své výtvory stylizuje do černé, doplněny o barevné prvky. Tak kupříkladu - černá hlava draka se zelenýma očima. Na barevných věcech si záměrně dává nejvíce záležet, snaží se jim vdechnout něco navíc - něco živého. Jako by ty oči člověka opravdu sledovaly. Ať už dotyčného nebo třeba jiného draka - podle odrazu v nich. Zajímavé také je, že nekreslí jen podle okolí, ale i z hlavy. Má velmi hmotnou až realistickou představivost, která hranice jeho možností posunuje ještě dál. Občas obrázky dokonce zčásti vyšívá, dozdobuje je nití. Svoje výtvory nosí všude s sebou - kreslí do nepopsané knihy, kterou mu jako spoustu dalších věcí darovala moudrá Gynarea. 
Kromě malování a šití umí Derek i jezdit na koni a poměrně dobře vaří, což může být překvapující. Zvládne si postavit jednoduchý přístřešek, pokud má z čeho, umí uvázat různé druhy uzlů - a třeba si rozdělat i oheň. 
Naučil se také plynule číst, což by bez Gynarery neuměl, kdyby jej k tomu nedonutila. A nejen k tomu, ale i k počítání. S psaním je to o dost horší - zvládl by vypsat abecedu nebo se podepsat, ale to je asi tak všechno. Každopádně má v plánu na tom v blízké době zapracovat.

 

Kreslení 4/7 

Jízda na koni 2/7

 

 

Historie:

 

1. část proroctví - Zrození nástupce

 

Až měsíc zbarví se do ruda, 

a děsivé ticho přeruší křik, 

pak oheň v očích - ten ukáže ti, 

kdo tím správným strážcem má být.

 

Chlapec se narodil do jednoho z posledních pouštních kmenů, které v Alagaësii ještě přežívají. Ten den poprvé otevřel svá krásná a velká očka a usmál se. Tehdy ještě netušil, že tato chvíle - jeho zrození, bylo již dávno předpovězeno, vyřčeno v proroctví. Jeho pravé poslání, jinými slovy - osud - znala pouze jediná osoba v celém kmeni. 
A to moudrá stařena Gynarea. Ta jej okamžitě poznala. Jeho nezaměnitelné oči, které nejvíce připomínaly právě divoké a nezkrotné plameny. Plameny, které určovaly, kým vlastně je. 
A tak kloučka pojmenovali Derek. Jeho matka, Lorein, mu věnovala celé své srdce. Navíc, pro zkomírající kmen představoval chlapeček naději a štěstí. Každý z nich miloval ten jeho roztomilý úsměv a s hrdostí sledoval, jak rychle roste. 
Gynarea do jeho výchovy zpočátku nijak nezasahovala, pouze rodičům vysvětlila, co ten chlapec představuje pro ni - a že by jej od jistého roku, měla začít seznamovat s jeho posláním. 
Tak se poprvé stalo, když Derek oslavil devět let. Stařena mu tehdy povyprávěla a vysvětlila, že je určen k převzetí těžkého břímě. Neřekla mu samozřejmě k jakému, nemohla přeci dítěti vysvětlovat tak složité věci. Každopádně, od svých devátých narozenin začal Derek pravidelně navštěvovat Gynareřinu jeskyni, kde mu stařena vyprávěla příběhy o dracích, jezdcích a jiných bytostech Alagaësie. Postupně jej také začala učit číst a počítat. Pak přišel na řadu i Starověký jazyk. Až ve dvanácti nastal onen zlom, kdy si stařena řekla, že je chlapec již dost zralý na to, aby se dozvěděl, co přesně vlastně před ním skrývá. Kým ona je a kdo je vůbec on. Či spíše, kým má být. 
Vysvětlila mu, co jsou ty podivné valouny, které ležely ve výklencích v její jeskyni. Že jsou to dračí vejce, která byla zachráněna ze spáru Křivopřísežníků a krále Galbatorixe, těsně po jeho zradě. Povyprávěla mu příběh Jezdkyně Erunis, která se pak i s vejci ukryla, aby je mohla chránit pro další budoucí Jezdce. Pak pokračovala narozením Eruniny dcery, Nykty - její předchůdkyně - a toho, jak byla ona sama vybrána ke střežení tohoto pokladu. Čemu všemu ji Nykta naučila, což naučí i ona jeho, pokud přijme své poslání a složí přísahu ve Starověkém jazyce. Ten den vyložila všechny karty na stůl a dala Derekovi možnost výběru. A několik dní k přomyšlení. 
Po jejich uplynutí si jej zavolala zpět do jeskyně a chtěla po něm rozhodnutí. On nakonec přijmul a následně tedy složil přísahu. Slíbil, že bude mlčet, nikomu nevyzradí toto tajemství, ochrání vejce i za cenu vlastního života a udělá vše ve svých silách, aby dopomohl vyvoleným Dotknout se jejich budoucí druhé duše. Tím započal svůj výcvik. Gynarea na něj začala klást mnohem větší nároky, byla přísná, kolikrát i nesnesitelná, ale on moc dobře věděl, že se jen snaží ho co nejlépe připravit. Naučila jej, jak funguje magie a odkud vlastně pochází. Pomohla mu s myšlenkovou komunikací a také stavbou psychických hradeb - tedy plnému uvědomění si a ovládnutí svého vědomí. Vysvětlila mu, jak vlastně funguje spojení mezi Jezdcem a jeho drakem, jaké jsou schopnosti a možnosti tohoto páru. Co je to Eldunarí, které druhy draků existují. Drtila do něj podrobné popisy dějin Alagaësie, hlavně však věci, dotýkajících se Šur'tugal. Sdílela s ním své vidiny a proroctví, v nichž měl hledat smysl a význam. V patnácti letech mu pak darovala zbraně, které původně patřily právě Jezdkyni Erunis a postupně se mezi Strážci předávaly. Těmito zbraněmi byly dva kované biče - Gëuloth a Hvass (Otupený a Ostrý). S těmi jej pak Gynarea začala učit bojovat. Na stará kolena je už samozřejmě nepoužívala, tudíž mladíkovi vysvětlovala pouze techniky boje a jak s nimi má zacházet - to ale měla stále perfektně vryto do paměti. Prakticky se to pak mladík učil sám. A popravdě to byla jedna z věcí, která ho na tom výcviku bavila nejvíc. Cvičením trávil každodenně několik hodin. A rapidně se zlepšoval.
Jenže ani to nezabránilo blížící se katastrofě, o níž i samotná stařena věděla, že se nedá zvrátit. 
 
2. část proroctví (současnost) - Pouť
 
Až tvá koruna mu bude předána, 
pak cestu, tu zahalí stín, 
s pokladem ve spárech - uzmutým,
vrátí se zas do hlubin. 
 
Derek tehdy oslavil dvacáté osmé narozeniny, když se další část věštby konečně naplnila. Vlastně spíš bohužel. Jeho výcvik byl již dva roky u konce, během nichž se jim podařilo svést dohromady několik Vyvolených s jejich draky (mezi nimi i elfku Lwineah Elëntauré). Cvičit samozřejmě také nepřestal - posiloval své vědomí, zvětšoval obzory v magii a hlavně v boji s biči nepřestal a neustále na sobě pracoval. Udržoval se v kondici, ale to i z čistě estetické stránky. Byl také ve věku, kdy jeho rodiče už poměrně dlouho čekali, že si přivede nějaké pěkné děvče. Možnou partnerku, která by mohla zajistit pokračování jejich rodiny. Zvláštní ovšem bylo, že o to se on vůbec nestaral, měl plnou hlavu draků, Jezdců a boje. Navíc, moc zájmu o dívky posledních pár let nejevil - vlastně nikdy, to si však jeho rodiče příliš neuvědomovali.
Teď ale zpět k oné osudné chvíli. Stalo se to během ranních hodin, kdy byl jejich kmen napaden skupinou válečníků, nějakého kočovného kmene. Tedy pravděpodobně. Nikdo přesně neví, co byli ti lidé zač. Pobili spoustu nevinných, ukradli množství věcí a jídla - a povedlo se jim dostat i do jeskyně stařeny Gynarery. Knihy je samozřejmě nezajímaly, dračí vajíčka ovšem vypadala jako lákavé sousto - takové kameny by přece mohly prodat za jmění. Nebo snad věděli, co jsou ty valouny zač?
Ať už byl jejich důvod jakýkoli, tu noc přišla Gynarea s Derekem o svůj střežený poklad. Gynarea to překvapivě vzala s klidem. Díky proroctví věděla přesně, co udělat. A tak se Derek s jednodenním spožděním vydal po stopách zlodějů. Věděl, že je jeho povinností obětovat svůj život na ochranu jejich pokladu a bude tedy muset ty bastardy najít, chytit, zabít a získat vejce zpět. Překvapivě mu ani netrvalo dlouho než je dohnal. Udělal však tu zásadní chybu - nemyslel, jednal a podcenil je. Sice své soupeře vyděsil, podařilo se jim ale uprchnout s většinou vajec. Místo, aby je získal všechny zpět - zůstal s pouhým zlomkem z původního počtu (5ti vejci) a navíc ztratil stopu těch padouchů. Ctižádost mu však nedovolí vrátit se dříve než svůj úkol splní celý. Je rozhodnutý pomstít se a získat původní počet uzmutých vajec. Do té doby se neodváží stanout před svým kmenem. Chce, aby na něj byli hrdí. Aby on na sebe mohl být hrdý. 

 

3. část proroctví (nenaplněno)

 

Při hledání nalezne víc jak už má, 

stínu se postaví, bude však sťat, 

až rány se zacelí, vrátí se k nám, 

s pokladem v zádech a už nebude sám.

 

 

Rodina:

 

Gynarea

Je pro Dereka stejně důležitou osobou jako jeho rodina. Ne-li důležitější. Je nejstarší ženou v kmeni, nejváženější a nejmoudřejší. Do vínku jí byl dán vzácný dar - dokáže vidět budoucí stezky, tedy budoucnost. 
Je poměrně drobná, oděna do černých roztřepených šatů, které jí zahalují od hlavy až po kotníky. Vlasy má překvapivě husté a stářím naprosto vybělené. Její tvář hyzdí mnoho vrásek a nezřídka i jizev, je však poznat, že kdysi musela být velmi krásná a i teď její jasné modré oči vypovídají o vysoké inteligenci a moudrosti, získané během života.  
Tato stařena je třetí v linii Strážců vajec. Ta pochází ještě z doby před Pádem Jezdců - tedy vládou krále Galbatorixe, kdy byla zachráněna Jezdkyní Erunis, které se podařilo uprchnout ze spárů zrádců. Ta pak vejce pečlivě ukryla a strážila. Těžké břemeno po ní pak převzala její dcera. A po ní následovala Gynarea, která byla stejně jako Derek, zvolena proroctvím. Její předchůdkyně ji následně vyučila, přesně jako ona Dereka. Její poslání tudíž bylo téměř naplněno.  
 
Lorein (matka) 
Měří zhruba 180 cm, je štíhlá a s kulatými boky. Oči má hnědé orámované hustými řasami - s nevýrazným obočím. Její tvář má velice jemné rysy, celkově podobné těm Derekovým. Vlasy má krátké, což je poměrně zvláštní. Je vlídná a laskavá, obětavá a hlavně milující matka. V současné době čeká již druhé dítě, zhruba dva měsíce. 
 
Ranar (otec)
Patří mezi typické vůdce. Má přísný výraz a ostré rysy, oproti zbytku jeho milované rodiny. Má poměrně mohutné proporce a výškou se pohybuje někde mezi 187-195 cm. Je tedy naprosto jasné, proč má Derek tak úctyhodný vzrůst. A to z velké části i ze strany matky. 
Ranarovy oči mají kovově šedou barvu - ve středu levého oka však vykukuje výrazný zelený flek, který obvykle přitahuje dost pozornosti. Vlasy má zastřiženy opravdu nakrátko, jen několika milimetrů. Jsou tmavě hnědé. Zezadu na zátylku je zhruba od půlky hlavy rozděluje bílá svraštělá jizva, kterou si odnesl z boje. Ranar patří mezi těch několik skutečných bojovníků v jeho kmeni. Nejlépe to umí s lehce zahnutou šavlí. Svého syna Derek již od mládí vedl k bojovému umění - chtěl z něj mít silného a obávaného válečníka, což se mu splnilo jen zčásti.

 

 

Majetek:

Má Derek složený hlavně z praktických věcí, žádné šperky, drobnosti, talismany ani slavnostní oděvy nevlastní. Ve svém šatníku má pouze několik druhů oblečení na každodenní nošení. 

Jedny černé a obtáhlé kalhoty z falešné kůže, vysoké boty - také černé. Dva typy kožených ramenních chráničů, takového lehkého brnění. A vše je zakončeno několika druhy přehozů. Jedním černým kabátem s rovným a stojatým límcem, zatímco délka sahá zhruba po kolena, zeleným pláštěm s kápí a dvěma obyčejnými avšak barevnými plášti bez kápě - oranžovým a červeným. V zimě pak používá teplý kabát ze zvířecích kůží.

Vlastní také vak, do nějž si vše pečlive ukládá. 

Ze zbraní by se u něj dal najít nůž ale hlavně dva biče, které se obvykle pohupují u pasu - Gëuloth a Hvass. Oba jsou kovové a celkem těžké. Dříve patřily Dračí jezdkyni, tudíž je to kvalitní práce, z větší části odvedena magií. První z nich je hladký, akorát na konci je malý osten, zatímco ten druhý - častěji využívaný - je složen z ostrých hrotů a čepelí, doslova určen k zabíjení. 

Nejvíce místa však u Dereka zabírají dračí vejce, která se mu podařilo získat od zlodějů zpět. Je jich celkem pět. Různě velká a barevná. Hnědé, tyrkysové, bílé, světle modré a jakési žíhané. To je Derekův největší poklad. Bohužel však pouhý zlomek z celkového počtu. 

No a zbytek věcí se už skládá spíše z nástrojů a pomůcek. Dvě lana, křesadlo, čutora na vodu, šití, měšec s trochou stříbrných, kniha od Gynarery,...

 

 

Ostatní mé postavy: 

1. Lwineah Elëntauré (Dračí Jezdci) + Irien (Draci) 

2. Elénaril Terien Nyx (Dračí Jezdci) + Raziel (W.I.P.) 

3. Airis da Veernieng (Víly)

 

Email: 

fantasy.svety@gmail.com

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše