TOPlist

Dínendal

Začátečník 308 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 25.08.2015 17:48:31 FB



Dínendal

 

 

(postava, křídla)

 

 

Jmenuje se: Dínendal Erestor Pallanén 

Přezdívka: Olo, což ve vílím jazyce znamená Motýl, nebo také Tite sof, znamená to Syn Titanie

Rasa: Víl - Nebeský víl

Pohlaví: muž/víl

Datum narození: 31. Hvězdonoše na svátek bohyně Titanii, roku 3230. Víly mu jako symbol daly symbol spravedlnosti

Věk: Přesně 33

Naboženství: Gaartera a hlavně Suria (nebes), Alethea (vzduchu) s Titanií (spravedlnost a moudrost)

Jazyky: Vílí a Starověký

Povolání: Jako víla je umělecky nadaný, věnuje se keramice, kterou každoročně rozprodává po Anthaře

 

Podoba:

Jeho modré vlasy jsou přecházející do světlounké petrolejové barvy. Vzadu je má kratší a ze skrání dlouhé po klíční kosti. Ve tváři se na jeho mladý věk zračí moudrost a spravedlnost. Jinak má úzké rty, i když je ten spodní takový plnější. Brada je lehce do v, ale není ostrá. Krk je tak akorát a  sedí na širokých ramenech z kterých vyrůstá pár lehce osvalených rukou. Na trupu lze také vidět svaly a lehce osvalené nohy pod  pevným břichem.  Nohy jsou silné z běhu po lese, při kterém mu pomáhají jeho silná velká modrá křídla, která mu vyrůstají mezi lopatkami jako dvě velké poddajné křídla matně zářící v noci.

 

Styl oblékání:

Vždy má na krku stříbrný řetízek s modrým kamenem. Olo toho moc nenosí, jen dlouhý kožený provázek několikrát omotaný kolem krku a poloprůsvitnou modrou roušku, která neodhaluje více než je třeba. Docela běžně nosí také lámarae, které se skládá z bílé tuniky vyšívané modrými motýli, z bleděmodrých kalhot a lehkých bílých sandálů. Na jeho prstu se blyští bleděmodrý kroužek, na němž jsou vyryté runy. Ve vlasech mu často posedávají, jako živá ozdoba jeho motýlci, ale je to hezké.  Na oslavy má čistě bílé oblečení, až na stříbrný řetízek s modrým kamenem.

 

 

Povaha:

Je to na první pohled klidný a vstřícný  muž, který je přátelský, ale pravda je, že si docela drží odstup a samotu. Když už se s vámi rozhodne komunikovat, tak se na vás usměje a pak se odváží mluvit. Olo zprvu nesměle, ale pak zapáleněji a zapáleněji. Když k tomu dojde, tedy většinou se zkrotí než k tomu dojde, ale někdy se rád oddá řeči. Jeho láska tkví k letu, ale dokázal by si v srdci udělat místo i pro někoho, pro koho by dokázal i umřít. Sem tam jde do společnosti, ale jak již bylo řečeno raději vyhledává samotu. Jeho domek je mezi čtyřmi stromy a musí se nahoru vyletět, proto v něm tráví mnoho času, jelikož komunikace je omezená na minimum. Je trochu zbrklý a divoký, ale skrývá to za klid a tichost. Je velice přesný ve vyjadřování a rád běhá sám po lese, tůdíž je docela aktivní. Nestává se často, že by víly mohli být samotáři, ale on je. I přes svůj odstup je dobromyslný a citlivý, ale ze všeho nejvíc nesmělý.

 

Historie:

Narodil se pohlednému páru na svátek Titanie a tak mu začali říkat všelijak, třeba Olo (Motýl), Tite sof (Syn Titanie) a nebo jednoduše Dín. Už od malička to byl ten mladý nezbedný klouček od Innëiy a Grofhä. Když si jednou hrál a vzlétl pár centimetrů nad zem odhalilo se, že bude dobrý letec a bude mít silná křídla.  Nebyl horská ani dešťová víla jako jeho rodiče, ale nebeská víla. Když časem dosáhl osmnácti let začal se zaučovat v magii, což bral jako střední školu. Ve dvaceti letech mu dospěly křídla a začal se učit létat do nevídaných výšek. Mnoho soutěží konaných každý rok vyhrával jako nejlepší a nejrychlejší letec. Olo si velice oblíbil modré motýly, které mu do modra upravila maminka pomocí magie. Říkal jim Kín a Den. Byli to jeho malí přátelé, kteří se množili a zaplnili celý dům. Olo je dokázal ovládat a jen ho poslouchali na slovo a tak jednou, když byl venku s ním letěli až za hranice Antharry. Šel tam i přes zákaz, takže si pro něj došli rodiče. Byl z toho parádní zákaz týden létat a Olo si určitě rozmyslel dobře své vycházky za hranice. Olo rostl a sílil a tehdy si postavil svůj dům, kam nedokázali jeho rodiče vyletět. Některé zdatné víly a víly nebes země to dokázaly. Když měl dvacet let začal pracovat s keramikou a páni, šlo mu to. Olova matka měla ve dvaceti další dítko, tentokrát horskou vílu Miwëlu. Jeho sestra rostla, ale svého bratra, který většinou pozoroval a zaznamenával, nebo se vzdělával v magii či se věnoval keramice, moc nepotkávala. Olo svou rodinu miloval a tak se z důvodu toho, aby se dokázal bránit  začal zaučovat v magii. Když mu bylo něco málo přes dvacet pět potkal dračici, divokou dračici která umírala. Nemohl pro ni nic udělat, a tak mu jen věnovala svou šupinu. O  několik let později dostal náhrdelník, se zvláštním velkým kamínkem, který vrhal odlesky i přesto, že byla noc, nebo na něj nedopadalo světlo. Byla to taková jeho lucernička. Rodiče mu nakonec povolili ve třiceti chodit kam se mu zlíbí. Často letá a nejraději letí  po srázů hor, přidržujíc se přitom výběžků ve skalách, až na samé vrcholky hor, kde hodiny pozoruje buď západ, nebo východ slunce, ale nejčastěji tam jde v noci, kdy pozoruje zářivé lehce nazlátlé hvězdy...

 

Dovednosti:

Keramika - 3/7 - je to Olova záliba a láska, která přetrvává navěky. Umí z keramiky vytvořit určitý tvar a pak jej nádherně vymalovat. Jeho nejoblíbenější je váza s motivem mozaiky.

Vaření - 2/7 - nikdo jej to sice neučil, a tak jeho znalost není nijak pokročilá, ale jídlo má chutné.

Přežití - 2/7 - žije sám už deset let a daří se mu i uživit. Nepotřebuje k tomu žádné kouzla ani zbraně, stačí mu k tomu ovoce, zelenina, luštěniny, obilniny a také jeho záliba, keramika.

Létání - 3/7 Olo je skutečný přeborník a akrobat v letu, málokdo umí takhle létat, ale ještě se má hodně co učit...

 

 

Rodina:

matka, otec, sestra Miwëla a modré motýly-první byli Kín a Den. Ale jeho rodinou jsou mraky a nebesa. Také považuje za rodinu své bohy.

 

 

Majetek:

Domek, keramická hlína a keramické kolo kde vznikají pod jeho rukama vázy a hrnce, taky štětce, barvy na keramiku(jsou myšleny barvy ne obal) a různé druhy barevného skla, které tvoří krásnou mozaiku. Dvě tuniky 1, 2, Dvoje kalhoty 1, 2, Dvoje boty 1, 2, Neustálý řetízek, stříbrný řetízek s modrým kamenem, a také bederní roušku kolem pasu+kožený řemínek na krk+ slavnostní 1, 2-bílé kalhoty, 3

 

 

Kontakt:

ala.jana@post.cz

 

 

Poznámka: Za porušení pravidel (hraní za cizí postavu) byl tomuto hráči udělen trest.

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše