TOPlist

Elliot

Začátečník 1132 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 26.05.2015 18:01:59 FB



Elliot Arela

Jméno: Elliot Arela

Rasa: Čistokrevný člověk.

Pohlaví: Muž.

Datum narození: Druhého Kostitřasu 3241.

Náboženství: Rod Arela vždy odmítal přistoupit na víru v zlatého boha Solase, a tak uctívají severní kult a kdo příjme jinou víru se pokládá za vyvrhela a zrádce.

Jazyky: Lidský centrální dialekt a severní větev.

Povolání: Zatím žádné nemá.

Motto: „Víra a naděje spolu dokáží vytvořit nevídané věci.“

 

Podoba

 

Elliot je na svůj věk poměrně malý a hubený, jeho bratři mu rádi říkali „Houžvička“. Jemu však výška nevadí, zatím se mu nestalo, že by potřeboval být vyšší, jelikož když jeho bratři zápasily, on si četl knihy ze sbírky jeho matky. Svaly moc vypracované nemá, ale meč by určitě uzvedl, ale bojovat s ním mu moc nejde. Pleť má velmi světlou díky severnímu podnebí.

Na obličeji se mu skví dvě zelené oči po dědečkovi. Řasy nemá příliš husté, zato má pěkný rovný nos, který mu závidí i některé ženy. Ústa má na muže celkem plné a jsou často v téměř rovné čáře.

Elliotovi vlasy jsou delší tmavě hnědé a mírně vlnité a velice husté. Často je má v rozcuchu a příliš o ně nepečuje. Uši má celkem hodně odstáté, jenže ty za těmi vlasy moc často vidět nejsou. Teď když je na cestách tak se neholil a tak mu na bradě začínají růst vousy.

Pohybuje se sebejistě a často rád mluví, mimochodem po jednom předkovy zdědil i krásný hlas.

 

Elliot si teď nejčastěji se obléká do lněných tunik. Nejradši má zelenou, poté šedou a pak až tmavě modrou. Patří k nim i pásek se zajímavou sponou ve tvaru dvou draků.

K tunikám nosí hnědé kalhoty a kožené boty vysoké do poloviny lýtek.

Neobléká nic jiného, protože si nestihl vzít s sebou na cestu nic víc a hlavně by se mu to nevešlo do zavazadel.

 

Povaha

První věc co vás napadne, když ho uvidíte je, že je to namyšlený, arogantní a sobecký člověk. Může za to chladný výraz, který vypadá i trochu povýšenecky. Pokud se mu to daří, vůbec nedává najevo emoce, nevypadá to tak, ale smát se taky umí, jenže to se moc často nestává.

Vždy cítil jakýsi odpor k vlastnímu otci, protože on byl jeho přesný opak. Otec je lovec, bojovník, zato Elliot je vášnivý čtenář a přemýšlivec. Nejvíce ze své rodiny si rozuměl s matkou a mladší sestrou. Ronald s Haroldem byli po otci lovci a Unal byla pyšná a fintivá. Právě jeho matka Rhonda mu předala elfské geny a radost ze čtení. Faris zase tu radost sdílela s ním i když je trochu živější.

Elliot není moc přátelský a má celkem smysl pro humor. Nerad se pere, jelikož v tom není moc dobrý a radši se drží dál. Je háklivý na nadávky a není radno si s ním zahrávat.

 

Historie

Elliot se narodil v Garahu (cca 10 mil od Nardy)  Rhondě a Lionellovi. Když se narodil, měl už bratry dvojčata Harolda a Ronalda a sestru Unal. Lionell byl lovec a hlavně skvělý válečník, takže byl celkem bohatý. Elliotovo štěstí bylo téměř dokonalé a vypadalo to, že ho čeká bezstarostný život.

V jeho třech letech se oženil Harold s dívkou z rodu Pánů z Nardy a konala se velká slavnost a po dalším roce se oženil i Ronald, sice ne z žádnou dívkou od šlechty, ale i tak byla z docela bohaté rodiny.

V šesti se narodila druhá Elliotova sestra Faris. V té době se začal učit číst, psát a počítat, což ho nesmírně bavilo, teda všechno kromě toho počítaní a začal číst knihy. Otec oněm začal říkat, že je lajdák a budižkničemu, moc ho to netěšilo, ale snažil se to ignorovat.

Elliot si do teď pamatuje, jak za ním jednou přišla tehdy tříletá Faris...

 

„Bratříčku?“ Zatahala ho za tuniku.

„Ano?“ Zeptal se trochu otráveně, jelikož si zrovna četl a byl v nejnapínavější části.

Její hnědá očka se na něj upřeně zadívala „Přečteš mi prosím něco?“

„Tak jo“ zaklapl knihu „a o čem ti mám číst.“

Dívenka se rozjasnila jako sluníčko. „To je jedno čti, o čem chceš.“

Elliot si vytáhl jinou knihu, jelikož tu první by musel číst od znova a to se mu dvakrát nechtělo a začal jí číst…

 

Od té doby jí četl téměř každý den a Unal se provdala za muže z Ceunonu, takže on a Faris už byli jediné děti v domě.

Ti dva spolu trávili téměř všechen čas a byli šťastní. Brzy se naučila číst i Faris a tak spolu procházely Ellesmérou, nebo bojovali s Krvespřízněnci, bohužel jen ve svých představách.

V jeho sedmnácti se mu začala líbit jedna chudá dívka, své city nechápal, nikdy nic podobného k nikomu necítil, jenže ta dívka jednoho dne zmizela. Po ní a její rodině zbyl jen prázdný dům a on byl smutný, ale ne dlouho, jelikož měl nadále svou oporu, svou matku, které se svěřil. Nikdy potom ten pocit už nevycítil.

Několik měsíců po jeho dvacátých- druhých narozeninách nastal velký zvrat, šestnáctiletá Faris se zamilovala do jednoho šlechtice a vzala si a o několik dní později se Rhonda pohádala s Lionellem, protože měli odlišné názory. On chtěl jet pomoct království a ona mu to chtěla rozmluvit, protože Galbatorixovi nevěřila, kvůli tomu co udělal jezdcům. Po této hádce, se Rhonda rozhodla, že své poslední dítě pošle pryč. Někam kde bude v bezpečí.

 

„Mami co to děláš?“ zeptal se jí Elliot když Rhonda horečně balila jídlo do batohu.

„Musíte pryč“ Pohlédla na něj a on si všiml, že má ustrašený výraz.

„Kam pryč?“ Nenechal se odbýt.

„Do Surdy k Vardenům.“

„A proč nepůjdeš taky?“ Zeptal se.

„Protože u mě je jedno, zda zemřu či ne, ale ty zemřít nesmíš.“ vysvětlila. „Dojdi pro Taru, odjet musíš ještě dnes a tohle ukaž vůdci vardenů.“ Dala mu jakýsi prsten.

 

Elliot se tedy se slzami v očích vydal na dlouhou cestu, nejspíš k Vardenům…

 

O rodu Arela

Rod Arela je celkem starý rod, který zatím nevládne ničemu jinému než městečku Garah. Je to rod především válečníkům a vojevůdců. Postavení nemají nějak vysoké, ale pořád nejsou úplně někde dole, vysoké postavení mají pouze v Garahu. Patří jim několik polí, městečko Garah a malý hrádek se třemi patry a pouze jednou věží. Mají i nějaké sluhy a tak podobně. Jako nejznámější z jejich rodu se stal Bertimus Arel (jeho socha je ve vstupní síni do hrádku) a to proto, že on si zasloužil, aby jeho rod byl šlechtický.

 

Historie rodu Arela

Jak je psáno výše šlechtický titul si vysloužil Bertimus Arela, Galbatorixův vojevůdce. Dostal vesnici Garah a několik polí. Hrádek, ale začal stavět až jeho synovec Mirom, ale byl dostaven až po jeho smrti. Evan nechal vytesat sochu Bertima a Liah si vysloužil medaily od Galbatorixe, a ta vysí v knihovně.

 

Schopnosti a dovednosti

Boj

Doma měl jeden a půl ruční meč se kterým umí zacházet, ale není úplný mistr, vlastně mu to skoro vůbec nejde. Meč si nestihl vzít a tak se brání lukem a šípy.

 

Vzdělání

Elliot umí číst psát i počítat, čehož si velmi váží. Čtení je jeho snad nejoblíbenější činnost vůbec. Psaní se mu taky často hodí, ale počítání rád nemá, prostě ho to nebaví.

 

Ostatní

Umí obecně plavat a ne moc dobře vařit. Zvládne i nějaké lehčí tance. Ne moc rychle běhá a rozhodně neumí šít. Dokáže si i něco ulovit pomocí luku, který má u sebe taky.

 

Boj s mečem: 1/7

Boj beze zbraně: 0/7

Lukostřelba: 3/7

Jízda na koni: 2/7

Nošení zbroje: 1/7

 

Rodina

Rhonda (45)

Elliotova milovaná matka. Byla vtipná, přátelská a dobrosrdečné. Měla hnědé oči a blonďaté vlasy, ke kterým se hodil stříbrný diadém, který ráda nosila. Byla to dcera vojevůdce Darhy z rodu Knížat z Teirmu a její matka aby jí ochránila svou dceru utekla od Vardenů, usadila se ve vesnici Garah kde svou dceru vychovala v nenávisti ke Království, protožr se vjejich rodě šušká že jejich předek byl Dračí Jezdec, ale nikdo neví, zda je to pravda. Vzala si Lionella, dědice rodu Arela. Měla s ním pět dětí a neschvaluje jeho vlastenectví, ale pořád ho má moc ráda, ale rozhodla se poslat pryč svého syna, aby aspoň on šel za vardeny, nebo k někomu, kdo nemá rád království, tam kam by ona chtěla jít, ale brání ji v tom láska, kterou cítí ke svému muži.

 

Lionell (49)

Lidský muž s trochu větším břichem a černými až hnědými vlasy a vousy. Vlasy měl delší a byl dost přísný. Byl to válečník, vojevůdce a lovec. Nebyl o přímý dědic, jenže starší bratr podlehl nemoci a toho druhého zabili v boji. Oženil se s Rhondou, sice nuceně, ale miluje jí. Položil by za království život, a kvůli tomu se často hádá se svou ženou, která království nevěří.

 

 

 

Harold a Ronald (31)

Dvojvaječná dvojčata, Harold s hnědými vlasy velkým nosem a prázdnou hlavou. Nebyl moc chytrý, ale byl dobrý lovec. Vzal si dědičku rodu Pánů z Nardy. Má čtyři statné syny a jednu dceru.

Ronald měl vlasy blonďaté a byl též dobrý lovec. Byl mazanější a chytřejší než jeho bratr. Vzal si taky bohatou ženu, ale ne z šlechtického rodu jako se to povedlo jeho bratrovi. Na rozdíl od něho má jen dvě dcery.

 

Unal (24)

Velmi pohledná a fintivá dívka. Nemyslela téměř na nikoho jiného než na sebe. Měla blonďaté vlasy a hubenou postavu. Byla panovačná, namyšlená a do sebe zahleděná. Vzala si muže z Ceunonu a momentálně je matka jednoho dítěte.

 

Faris (16)

Elliotova nejoblíbenější sestra. Má blonďaté vlasy a šibalský výraz. Vyrostla v příbězích, které jí vyprávěla matka, nebo četl bratr, a když se naučila číst sama, nedělala skoro nic jiného. Díky svojí divokosti se seznámila se svým mužem, který byl na lovu a ona si hrála se svou kočkou v lese. Zatím nemá žádné potomky.

 

Zvířata

Tara

Elliot cestuje společně s klisničkou Tarou. Je celá černá a hlavně věrná. Narodila se klisně Jajle, která patřila rodu Arela. Teď nese Elliotovi věci a dělá mu společnost.

 

Majetek

Luk a šípy, které dostal od Ronalda, za což je mu docela vděčný, každopádně s ním umí lépe než s mečem, který si vzhledem k okolnostem odjezdu nestihl vzít.

Kožené boty dlouhé do poloviny lýtek, několik tunik, konkrétně šedá zelená a tmavě modrá a kožené kalhoty.

Brašny s jídlem, zásoby vody a samozřejmě nějaké peníze.

Prsten, který věnoval Ažihad Darhovy, Darha své ženě, ona své dceři a Rhonda Elliotovi, aby ho vardenové poznali.

 

Kontakt: Maya


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše