TOPlist

Aërya

Začátečník 899 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 05.03.2015 12:29:39 FB



 

Aërya Ebrithilë (Aret)

 
Jméno:
Aërya Ebrithilë, avšak svoje pravé křestní jméno nepoužívá kvůli špaté výslovnosti, říkejme jí Aret
 
Rasa:
Aret se pyšní svojí rasou, což je čistokrevná elfka
 
Pohlaví:
Z obrázku můžete odvodit, že je to dívka
 
Věk, datum narození:
Aret se narodila první den měsíce Světločasu, roku 3160. Z toho můžeme vyčíst, že jí je krásných 103 let.
 
Titul:
Aret nemá žádný významný titul
 
Náboženství:
Aret v nic speciálního nevěří, pouze v mír a klid.
 
Jazyky:
Jak se u elfky dá jasně očekávat, Aret se dokonale vyzná ve svém rodném starověkém jazyce, z cest však pochytila i lidský, který je jí také velmi blízký
 
Místo:
lesy Du Weldenvarden, nijak upřesněné
 
Podoba
 
Jestli chceš vědět, jak Aret vypadá, co nosí a jakou má postavu, všechno dočteš zde ! :)
Aret má vysokou a štíhlou postavu, ale nikdo by ji neoznačil za hubenou nebo tlustou. Její tělo má dokonalé křivky a tvar, takže je velmi hezká a štíhlá. Má delší ruce a nohy, čímž můžeme odvodit, že je vysoká. Odhadli byste ji tak na 173 cm.
Na jejím světlém, dokonale tvarovaném obličeji byste si jako prvních všimli asi očí. Její pronikavě modré okouzlující oči obklopené hustými řasami by udivily skoro každého. Má perfektně tvarovaný nos, malý a zajímavý. Když si všimneme jejího záhadného a čarovného úsměvu jejích plných rtů, přejede nám husí kůže po zádech. Celý oválný obličej obkloupjí tajmené husté černé vlnité vlasy barvy noční oblohy, z nichž vykukují typicky přirozené špičaté elfské uši zdobené krásnými naušnicemi. Nesmíme však zapomenout na jednu z jejích největších pokladů a to je čelenka ze zlata, co se jí pyšní na jejích plochém čele. Má široká ramena a boky, společně s vypracovanýma nohama a rukama se její celkový vzhled velmi úchvatný a tajemný.
Aret je původem z přiměřeně bohaté rodiny, což se poukazuje i na stylu jejího oblečení a vznešenosti. Svoji oblíbenou vestu z kůže a různých zdobení má na sobě téměř neustále, je jí velmi, velmi blízká. Ladí jí s nočními nohavicemi a na nohou byste si všimli úchvatných dlouhých kozaček, také z velmi kvalitní kůže. To však není její jediné ošacení, má moc ráda volné šaty, nejraději vínově červené nebo černé. Na zádech byste objevili velmi zajímavě tvarovaný luk, speciálně z toho nejlepšího dřeva a v tom nejazjímavějším a nejlepším tvaru s mířením jejích šípů, které září hned vedle luku. Na boku byste našli její poměrně velkou brašnu z kůže, do které si ukládá svoje dá se říct drahé věci, jako jsou zbraně, jídlo, pití a další zajímavé potřeby.

 

Povaha

 

Z přiloženého obrázku by si každý myslel, že mezi Aretiné vlastnosti patří jen uzavřenost, ticho a ostražitost. Musíme přiznat, že mezi její vlastnosti to sice patří, ale při bližším prozkoumání, jako např. spřátelení, bližší kontakt, bychom poznali, že na její duši se poznamenaly i další vlastnosti, které bychom z vnějšího vzhledu třeba ani vůbec nevyčetli. Její srdce je velmi blahosklonné, ráda pomáhá, vyrábí a maluje, nemá ráda podvládu a nadřízenost. Má ráda věci, které jsou pro Aretinu vznešenost a krásu typické. Milá, hodná, pečlivá a cílevědomá je jen pár vlastností, které byste jako její kamarád/ka objevili. Obklopuje ji velká škála vlastností, budu klidně pokračovat. Tajemná, soustředěná, svéhlavá.... Dělá věci podle svého a tím dosahuje velkých úspěchů a nadání. Strašně rychle se do všeho hrne a proto má hodně zkušeností. Je vždy na všechno připravená, a je velmi pozorná a všímavá.

Historie

 

Aret pochází z velkého hlavního města Ellesméry krásných a hojných lesů, které se pyšní jménem Du Weldenvarden. V Ellesméře se také narodila a od té doby to tam také celý život miluje. Jednoho prvního dne měsíce Světločasu, kdy probíhal rok 3160, se ozval z většího domu na náměstí už zmíněné Ellesméry dětský křik a pláč. V domě byla celá rodina Ebrithilë, kde nervózně čekali na narození malinké Aret, nástupkyně její matky Urtey a otce Falia. Když konečně zaslechli znamení narození, vypukli v jásot a začli malinkou Aret objímat a byli radostí bez sebe, že se jim narodila tak krásná elfka do rodiny. Už od malička měla Aret velký přístup ke vzdělání, už jako malá se učila s rodiči číst a psát a takové základní věci. Z toho přišla na její obrovský koníček, který trvá dodnes. Miluje knihy. Rodiče jí do její místnůstky pořídili velkou polici s několika patry a o několik dní později se už Aret pyšnila velkou škálou knih příběhů, poučení, radosti, lásky a fantazie. Pročítala si je neustále, ráno i večer.

V Ellesméře to však nebyl jeidný zdroj knih, který měla doma u sebe.

Když už byla větší a měla přečtené všechny police, začala navštěvovat místo, kde bylo knih mnohem více. Knihovnu. Milá paní knihovnice si s ní ráda o knížkách povídala, pomáhala jí s výběrem a spolu se nasmály u různých druhů knih.

O nějakou dobu Aret začla růst a dospívat. Přišla za ní matka a darovala jí svůj staletý luk s šípy. Asi byste si mysleli, že už to bude pěkná rachotina, když je tak starý, ale on byl opravdu dokonalý. Měl zajímavý tvar a na každém rohu byla vyřezaná překrásná hlava draka. Aret si vyrobila šípy z toho nejlepšího dřeva a začala se učit. Po pár letech, kdy už s lukem docela dobře uměla, jí k jejím 50tým narozeninám otec pořídil hřebce. Ne ledajakého. Byl to jeden z velmi dobrých chovů. Byl uhlově černý jako ta nejtemnější noc a byl opravdu překrásný. Aret si ho zamilovala už na první pohled a dobré bylo na tom to, že se mohla zároveň naučit s lukem a to rovnou na hřbetě koně. O několik let později, kdy už opravdu dosahovala těch nejlepších zkušeností s lukem a šípy a tak z poloviny uměla jezdit na koni, vzala si svoji čelenku po matce, kterou měla taky po její matce a takto se předávala už po staletí. Byl to šperk rodu Ebrithilë a ona si velmi cenila toho, že jí byl předán.

Začala se učit jezdit na Lincolnovi - zaměřila se na to. Jak říkali její rodiče, byla od přírody velmi nadaná a o pár let později měla poměrně dobré zkušenosti i s jízdou na koni. Když dospívala, rozhodla se přiučit něčemu novém a jela studovat gramaryi. Po nějaké době, když vystudovala základní kouzla, opravdu velmi drobná a malá, žila několik let s rodiči a později i se svým mladším bráškou Peterem. Za tu dobu se přiučovala různým věcem od matky i od otce, jako je vaření, uklízení, zpěv, malování, tancování, ale i těžká práce, jako skládání dříví a podobně. Nasbírala za svůj krátký život až moc zkušeností a rozhodla se, že je předá dál. Začala bráškovi pomáhat s lukem, dokonce mu dovolila sednout si a naučit ho na Lincolnovi jezdit, taky po nějaké době, když dospíval tak jako Aret, naučila ho se dřívím a různými dalšími pracemi. Oba se měli moc rádi a nikdy by se neopustili, stáli jeden při druhém, přeci jen to byli sourozenci. A ještě něco, aby jste si nemysleli že Aret neměla žádné přátele - jste na omylu. Aret byla velmi přátelská ke svému okolí a tak si našla spousty kamarádek i kamarádů - Atanvarne, Dellanir a podobně. Jenže po dlouhé době se musela srdceryvně rozloučit s Dellanir, která jí zemřela. Je z toho dodnes smutná a každý večer, v orosené trávě čerstvého jara, vzhlíží k nebesům a hvězdám a přemýšlí, co by asi tak dělala Dell.

Aret se stále učí, stále pochycuje nová a nová dobrodružství, cestuje, učí ostatní a užívá si života. A čeká právě na TEBE, až se setkáte a třeba i spřátelíte.

Rodina

 

Do její milované rodiny bychom zařadili zejména matku a otce, kteří jí doprovázeli životem už od počátku, pak samozdřejmě jejího milovaného bratra a i pár přátel.

Schopnosti

 

Už od mala byla Aret velmi učenlivá elfka, čímž má velmi zkušeností. Umí to velmi dobře s lukem, také jízda na koni jí není cizí a dále i vaření, uklízení a další rodinné práce, číst psát a počítat by dokázala i se zavřenýma očima ( i když nevím jak by mohla číst ) Všechny zkušenosti byste se také mohli dozvědět v historii.

Majetek

 

Majetek? Hm...

Aret vlastní hlavně velkou škálu oblečení a to nejen po matce, ale také z cest, a vyděláváním peněz. (1) (2) (3 - OBLÍBENÉ) (4) boty (1 - ty černé) korunka po matce. Dále také třeba brašny a různé přenosné tašky na její věci (1) + různé zbraně a věci v brašnách.

Ale to nejsou jen věci hmotné. Patří jí také její hrdost, čest a pýcha a láska k přírodě a koním.

 

 

 

Důvod ukončení hry: Zemřela v Anthaře.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše