TOPlist

Nindë

Začátečník 1833 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 13.05.2014 16:02:01 FB



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jméno:

Nindë

Datum narození:

11.11 3062

Věk:

201

Náboženství:

žádné, 

věří pouze přírodě a osudu

Jazyk:

lidský, starověký, urgalský, trpasličí

Rasa:

elf

Pohlaví:

žena

 

Podoba:

Má protáhlou uzší tvář s ostrě řezanými rysy. Její téměř bílá pokožka splývá s platinovými vlasy. Husté obočí stejné barvy jako vlasy je uloženo nad zlatýma obvykle usměvavýma očima , které však dokáží vrhat i vražedné pohledy. Její štíhlou vypracovanou postavu halí hnědá vlněná tunika a kalhoty stejné barvy. Na nohou nosí vysoké boty z jemné světlehnědé kůže, z níž jsou vyrobeny i rukavice, jež používá pro lukostřelbu a šerm. Na těle nemá jizvy a dobře si můžete všimnout jejích vypracovaných svalů. Trošku delší ruce s úzkými dlaněmi, z nichž vyrůstají dlouhé tenké prsty skrývající nečekanou sílu. Svaly na rukoudokáží vyvinout i na elfa velkou sílu získanou dlouhou prací v kovárně. Dlouhé nohy má dobře rostlé. Uběhne na nich dlouhé vzdálenosti, byť třeba ne nejrychleji. Přesto se to člověku může zdát velice rychlé. Má medový hlas na němž není nikdy poznat její duševní rozpoložení.

 

Charakter:

Nindë vypadá křehce a bezbraně, ale zkušený pozorovatel by si brzy všiml vypracovaných svalů a chůze poznamenané dlouhým výcvikem šermu a dalších druhů boje. Z těchto faktů by mohl odhadnout její pravý charakter, tedy emoce držené na uzdě ohromnou silou vůle, přesto však občas prorážejících na povrch někdy vslabých praméncích jindy jako mohutné gejzíry lásky, nenávisti, a jiných pocitů.

Pokud však musí dokáže popustit uzdu i svým citům, kterým se snaží vyhýbat, protože se bojí, že by mohla opět přijít o někoho blízkého a znovu zažít bolest stejnou jako při ztrátě rodičů. Přestože zažila velkou bolest je velmi milá, ale společnost nevyhledává a své volné chvíle tráví sama nebo s bratrem čtením svitků nebo procházkami po lese či tréninkem a opakováním svých znalostí.

 

Historie:

Narodila se v Du Weldenvarden poblíž jezera Eldor. Ve svých dvaceti letech přišla o otce, kterého zabili dřevorubci, kteří káceli stromy na kraji Du Weldenvarden. Rok na to i o matku, jež tu ztrátu nesnesla a tak si sáhla na život. Pak nějakou dobu žila s bratrem v domě rodičů a když dosáhla dvaadvacátého roku života rozhodla se i s bratrem odejít do Ellesméry. Nebyla to sice nejlehčí cesta, ale počasí v lesích bylo tou dobou velmi mírné a elfové jim ochotně ukazovali cestu k městu. Po únavných dvou týdnech cesty dorazili do Ellesméry. Oba je ohromila velikost a krása města. V den kdy dorazily přespali ještě venku a následující den si sehnaly bydlení u jedné milé elfky. Tentýž den zašli na cvičiště a našli si učitele pro své další vdělání. Jejich učitel začal u zbraní a tak se nejprve naučily bojovat s kopím pak střílet z luku a nakonec je naučil šermu. Během studia boje jen lechce nakousli umění magie, jež se po dvaceti letech trénování nejen těla, ale i mysli, hlavně díky studiu historie a jazyků. Při učení si zvikla soustředit se, což uplatnila při duševních soubojích a jiných technikách používání mysli. Její učitel jí pomohl vyrovnat se se smrtí rodičů. A právě díky tomu si uvědomila, že s tím může něco udělat, když se stane Jezdcem a než se jím stane bude se snažit všemožně je podporovat. V oblasti magie byla docela silná, ale ona se rozhodla působit v jiném oboru. Nastoupila do učení k Rhunön s úmyslem vyučit se kovářkou. Spolu s kovářstvím se učila i práci se dřevem, kamenem, kůží a látkou. Učila se i matematiku, chemii, fyziku a astrologii, což jsou obory kovářům velmi blízké, ale dnes už si pamatuje jen to co běžně používá. Krátce zavadila i o poezii, které však nechala neboť ji nebavila. Nemalou pozornost věnovala různým technikám magie, ovšem využívá hlavně runovou, kterou se naučila od Rhunön, a jazykům nezbytným pro obchod. Urgalsky se učila, protože některé její cesty ji zavedly i do Dračích hor a znalost tohoto jazyka by jí mohla zachránit život. Trpasličí jazyk se naučila ovládat hlavně kvůli potřebě obchodu s jejich rasou a náklonosti své učitelky vůči tomotu druhu, také si pod jejím vedením začala trpaslíků vážit a obdivovat je.

 

Dovednosti:

Nindë je kovářkou, ale občas cestuje k trpaslíkům nebo na jiné místo v Alagaësii pro různé suroviny do kovárny. Je spolehliá a díky své dobré paměti vždy přiveze vše co je potřeba. Obvyklou náplní její práce je výroba okrasných soch nebo předmětů, ale občas vyrábí i meče, hroty šípů, dýky, hlavice ke kopím či jiné zbraně, násady a hlavice. Nezřídka též vyztuženou zbroj či kroužkové brnění. Běžně do její dílny chodí zákazníci i pro nátepníky, helmy, štíty, a jiné věci. Kvůli svému oboru se naučila matematiku, chemii a fyziku, o kterých zjistila, že jsou zábavné a zajímavé. K jejímu povolání se jí hodí i znalost truhlářství a práce s kamenem. Opracovávat kámen se naučila při jedné ze svých delších výprav do Beorských hor. Práci se dřevem se v mládí učila od otce, který vyráběl lodě všeho druhu, jak za pomoci magie tak bez ní.

 

Schopnosti:

Na poli magie se naučila relativně obstojně běžné magii a jediné co v této oblasti rozvíjela byl myšlenkový boj na který má velký talent. Jinak umí runovou magii, které se naučila od Rhunön, ale ještě nedosáhla mistroství. Zatím je jen učedník.

 

Majetek:

jejím majetkem je několik běžných tunik a kalhot neutrálně šedé barvy. Dále má i jeden pár pro slavnosti. Jedná se o bílou tuniku a kalhoty se skromným zlatým zdobením. Samozřejmě má také cestovní vyavení a lehkou zbroj, jež si sama vyrobila. Má také meč s jehož výrobou jí Rhunön pomáhala, ale jen ve formě rad. Meč je vyroben z velmi kvalitní oceli a má jen jedno ostří, je mírně zahnutý a nemá záštitu. Obvykle bývá pečlivě uschován v prosté pochvě ze světlého dřeva, z něhož je i jílec.

 

Rodina:

Má už jenom bratra, jelikož rodiče jí zemřeli v poměrně malém věku. O jiných příbuzných neví.

 

 

Důvod smrti: Zabita v souboji na dýky s rusovlasým elfem.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše