TOPlist

Athanaskhay Zlatý

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 23.04.2014 22:37:44 FB



Athanaskhay Zlatý

 

Atah

 

Jméno: Athanaskhay Zlatý

Rasa: Elf

Pohlaví: Muž

Datum narození: 18. listopad 3042

Věk: 220 let

Náboženství: Atah věří v sílu přírody a odchodu do Prázdnoty.

Povolání: Strážce Ellesméry

 

Popis:

Atah je vysoký a krásný. Má černé vlasy středního vzrůstu, silně zašpičatělé uši a tmavé modré oči. Jeho oblíbenou zbraní je meč a umí s ním také dobře zacházet; je hbitý a silný. Ačkoliv vyniká v boji s mečem, s lukem si tak dobře nevede. Na první pohled působí vážným dojmem, ale je spíše přátelský. Ani se nestraní a ani nevyhledává společnost. Svůj čas tráví cvičením s ostatními elfy na cvičišti, nebo se jen tak toulá po městě. Nosí tmavě zelenou tuniku, přes kterou má obvykle přehozený tenký kabát. Šedé lněné kalhoty, špičaté boty a kožený pásek s pochvou, ve které nosí svůj meč.

 

Charakter:

Na první pohled:

Athanaskhay na první pohled vypadá, jako kdyby o druhém viděl úplně všechno. Pokud ho něco překvapí, na své tváři to nedá nijak znát. Pokud se s někým dostane do konfliktu, začne mu oponovat a dokázat, že on má pravdu. Pokud se ale ukáže nezvratný argument o pravdě druhého, schladne a odejde pryč. Pokud je tomu naopak, prostě řekne, aby si to ten dotyčný zapamatoval.

Vevnitř:

Ve skutečnosti je Atah přátelský a velmi rád se nechá poučit a radu si zapamatovat. Pokud se dostane s někým do konfliktu, snaží se reagovat tak, aby dokázal svou pravdu. Pokud se ale ukáže nezvratný argument o pravdě druhého, smíří se s tím, ovšem v ústraní. Pokud je tomu naopak, chce, aby si to ten dotyčný zapamatoval, nechce ho potupit či urazit.

Duše:

Atah je vyrovnaný. Ačkoliv tak nevypadá, chce být na většinu elfů přátelský. Nerad vyhledává konflikt a nic ho jen tak z míry nevyvede, pouze to, když někdo tvrdí něco jiného, než to, o čemž je Atah přesvědčen, že je pravda.

 

Historie: 

Atah se narodil roku 3142 v Ellesméře matce Loivise Zlaté, velmi krásné elfky, která nádherně vyzpívávala luky  a otci Falindoru Zlatému, členovi stráží a dobrému příteli elfského jezdce Oromise. Byl vychováván jako bojovník, kde projevil velký talent se zacházením s mečem. Jako každého elfa i jeho učili v kouzlení, které ho také zajímalo, ale ne tolik jako  boj s mečem. Jak čas plynul, z Athanaskhaye vyrostl zdatný elf.

Jeho otec ho jednou vzal za město a na úpatí malého zalesněného kopečku se zastavil a pohlédl na Athanaskhaye. Připomněl mu jeho přísahu královně a vysvětlil mu, že každý musel tuto přísahu složit, pokud se chtěl dostat dál. Prozradil mu taktéž, proč musel přísahat už jako dítě (protože jeho otcem byl Oromisův strážce) a přísaha se tak vztahovala na celou rodinu a že to není otázka důvěry, ale bezpečnosti. Když Atah poprvé spatřil Glaedra, dech se mu zatajil úžasem. Od chvíle, co se poprvé setkal s Oromisem a Glaedrem s nimi trávil skoro každou volnou chvíli. Jeho nadšení pro draky bylo obrovské.

Pak věci nabraly nečekaný spád, když do Ellesméry přišel Eragon a Safira, nový dračí jezdec a jeho drak. Oromis s Glaedrem se věnovali jejich výuce a Atah je nechtěl vyrušovat a přestal je tolik navštěvovat. Když byla započata válka mezi Vardeny a Královstvím, Oromis s Glaedrem odletěli na pomoc Eragonovi a Safiře. Od té doby se Atah stále věnuje meči a kouzlům.

 

Schopnosti: Talent na boj s mečem, znalost Starověkého a lidského jazyka, čtení, psaní

Dovednosti: Plavání, šití, zpívání věcí, mluva Starověkým jazykem a jazykem lidí

Rodina: Loivisa Zlatá (matka), Falindor Zlatý (otec)

Majetek: Oblečení, meč, peníze


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše