TOPlist

Yaela

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 11.02.2014 17:12:45 FB



Yaela Nereivis

Jméno: Yaela Nereivis, elfka z domu Talgaeí, Nädinelského rodu

Pohlaví: žena

Povolání: Jedna z dvanácti Blödhgarmových kouzelníků a poslední držitelka meče Jezdce Thuviela, Arvindru

Jazyky: Plynně elfský a lidský

Datum narození: 27. Července přesně před 111 lety

 

Podoba:

Elfka, kterou spoustu lidí považuje za krásnou i na elfské poměry. Její vlasy jsou barvy špinavé blond, ale kouzly si je dobarvuje do zrzava nebo červena. Často je nosí spletené tak, jako je má na obrázku, ale spíše je nosí volně rozpuštěné. Právě ale v tom spleteném účesu vynikají ty barevné melíry.Oči jsou divoké, jako by kočičí, ale už se s nimi narodila. Nejsou ale tak zešikmené jako u jiných elfů.

Má vystouplé lícní kosti, někdy působí až nezdravě, protože vrhají podivné stíny na růžové tváře. Nos nemá takzvanou „zásuvku“ ale špičku nosu má stočenou dolů a nosní dírky jsou dobře skryty.  Pod nosem má ústa, asi tak, jako každý. Pokud není zrovna namalovaná nějakým líčidlem, mají rty bledou barvu, ale o něco tmavší než pleť. Bradu má velmi ostře řezanou. Zbytek těla je neméně půvabný. Na břiše, na pažích a na spoustu dalších místech se jí rýsují pevné svaly. Vnady má spíše menšího formátu, ale zase jsou lepší pro její pohyb.

Jinak je vysoká, možná zhruba o půl hlavy větší než lidský můž. Chodí odívána do tunik a kalhot, bez ohledu na roční období.

 

Povaha: Povahou je velice komplikovaná osobnost. Na někoho milá, na někoho protivná jako zadnice za stromem. Co se týče chování k rasám, má se to následovně:

Elfové: Cítí ke své rase jisté sympatie, obzvláště pak k hezkým a mladým elfům.

Lidé: Nechová k nim ani nenávist, ani úplnou náklonnost.

Trpaslíci: Naprosto nechápe, co vidí na těch svých hroudách kamene. Asi by se s nimi zrovna nepřátelila.

Urgalové: Pro ni naprostá spodina společnosti, podobně to má i s ra´zaky.

Ra´zakové, Lehtrblaka: Nesnáší, nenávidí, nemůže je vystát, stejně tak tu jejich temnou horu.

Draci: Naprostá a bezmezná úcta, ke všem. Byla by nanejvýše poctěna, kdyby se jí dostalo té šance dračího vejce se dotknout.

Zbytek ras: Nijak jim neholduje, jako třeba víly, i když jsou podobné jako elfové.

Když si něco usmyslí, obvykle to splní, ať se jedná o sebevětší hloupost. Stejně tak jako dokáže milovat ale dokáže i nenávidět. Je zatím velmi mladá, proto by byla třeba pro člověka doživotním nepřítelem. Velice nebezpečným nepřítelem.

 

Schopnosti: Vyniká v mnohých okruzích, převážně však v magii. Jejím největším plusem je velká zásoba energie v těle. Dále pak to, že Starověký jazyk je jejím rodným, jeho znalost je tedy hodně vysoká. Ale žádný žabař není ani v boji se zbraněmi. Sice zbraně jako sekera nebo kladivo nikdy neměla v ruce, ale máchat s tím musí umět téměř každý.  Jinak se ve všech jiných ohledech podobá ostatním elfům.  Umí si bránit mysl, běhat rychle jako oni, zkrátka jako typický elf.

 

Historie:

Narodila se v Nadindëlu sestře dračího Jezdce Thuviela, Thanvin a elfovi téměř šlechtického rodu Eithanovi. Byla nesmírně roztomilé elfské dítko a rostla velmi rychle. Prožívala radostné dětství plné lásky svých rodičů. V brzké době byla učena čtení, psaní, počtům i kouzlení. V kouzlení se u ní projevil podivuhodný talent. Byla proto usměrňována směrem k boji než k nějakému vědátorování.

Učili ji doma, ve všem. Ale potom když  jí bylo přibližně osmdesát, začala se stavět na vlastní nohy. Vyrazila do Ellesméry. Pěšky. Dostala luk, vyzpívaný od matky a s náhrdelníkem s ametystovým přívěškem omotaný kolem něj. Prý po Thuvielovi.

Vyhledala si učitele a nechala se dále doučovat, co už rodiče nezvládli. Po několika letech, co od něj odcházela, od něj dostala meč, který pro ni vykovala Rhünon podle informací od učitele, a koně, krásnou, mladou klisnu.

Vyrazila opět do Nädindelu. Tam jí matka a otec odkázali dům, dokonce i s nesmírně cennou věcí – mečem Thuviela, Arvindrem. Ona ho však nesmí vzít do boje, dokud nebude Jezdkyní. Proto doufá, že jí jednou bude. Je ale vždy připravena do boje. Vždyť právě proto je ještě v Nädindelu a v nejbližší době jej nehodlá opustit.

 

Majetek: Fairth Thuvielova draka, Arvindr, oblečení, dům v Nädindelu, meč od jejího bývalého učitele, klisnu Edelin, luk od matky s přívěškem po Thuvielovi, dědictví rodu Nerevis.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše