TOPlist

Ellieth

Začátečník 3173 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 13.06.2013 14:14:55 FB



Ellieth

 

 

Jméno: Ellieth, polikač mečů; to je jedna z mnoha přezdívek

Druh: Pouhopuhý člověk

Datum narození: 2.5.

Věk: O kolo dvaceti let


Podoba: První čím vás Ellieth nejspíše zaujme je jeho výška. Převedeno do číselných hodnot má tento muž 180-185cm, což mu někdy působí problémy, ale zas když se za vás postaví takto vysoký mladík budí to už nějaký repsekt než trpaslík velikosti 150cm. Co se týká celkové tělesné konstrukce je Hnědovlasý doopravdy vysportovaný. Pod oděvem se mu rýsují svaly, na kterých pracoval už od dětství. Také se s tím muselo počítat když je to jeden z potomků kočovného divadla.

V jistých poměrech by se dalo říci, že je Ellieth i vcelku podobný muž. Má delší kudrnaté hnědé vlasy a trochu ostřeji řezané rysy. Uši má správně symetrické, nos správně malý a přesně uprostřed. Co se toho nosu týče, není nijak deformován, protože ještě nikdy nebyl zlomen. Rty má pak docela nevýrazné, světle narůžovělé barvy. Jeho tvář porůstá několikadenní strniště, které je o něco tmavší než jeho vlasy.

Ellieth se na svět dívá  šedýma očima, které se skrývají pod poměrně tmavým obočím. Zbarvení pleti jak na obličeji, tak na zbytku těla je o trochu tmavší, díky tomu, že často cestuje po poušti.

Co se týká oblečení nosí Ellieth různé tuniky přes které nosí kožené vesty. Kalhoty nosí nejraději černé, ale nebrání se ani jiným barvám. Boty nosí vysoké, černé barvy. V závislosti na počasí nechává občas tuniku stranou a bere si jenoum vestu.

Často u sebe nosí flétnu či loutnu, aby mohl kdekoliv hrát. Občas se mu u pasu houpe i meč, ovšem ten není k tomu, aby někoho zabil, protože tento meč má taky jen bavit-Ellieth ho totiž "polyká," a protože není ostrý, nezraní se jím.

 

Povaha: Ellieth je introvert, na první pohled působí klidně a vyrovnaně. Snaží se vše řešit s rozvahou a je-li to možné, vyvaruje se ukvapených závěrů. K lidem se chová přátelsky a rád se s nimi baví o všem možném, nemá-li zrovna "svůj den." Tímto označením se dá pojmenovat jeho mlčenlivá, někdy i odtažitá a sebestředná nálada, která ho jednou za čas doslova pohltí. Podobné chování se u něj ale projevuje jen zřídka. Většinou jako důsledek nepříjemné události nebo vzpomínky. Při konverzaci se snaží mluvit upřímně. Byla by ale sprostá lež, tvrdit, že se tím ve skutečnosti opravdu řídí. Jedna věc je mluvit upřímně a druhá pokusit se o to. Většinou se raději spoléhá na zrádné končiny „polopravdy“ neboli upřímné lži. V reálu to pak znamená, že se Ellieth rozhodne podle toho, jak se mu to zrovna hodí do krámu. V tom je opravdu zběhlý a jen málokterý člověk dokáže smysl jeho slov prokouknout, aniž by to o sobě prozradil. V pozadí této „vlastnosti“ nestojí nikdo jiný než jeho otec.

Historie: Ellieth se narodil do kočovného divadla kolem půlnoci. Jeho řev proťal jinak klidnou noc. Všichni kočovníci byli velice šťastní, protože dítě už se dlouho u nich nenarodilo. Ellieth dostal jméno po otci, to se totiž dědilo už nějakou dobu.

Ellie byl už od mala velice zvídaví, pořád někde lezl a všechno zkoumal. Když se zastavili na několik dní v nějakém městě, rád si sedl do hostince a poslouchal vyprávění a následně všechny příběhy převyprávěl ostatním v divadle, vlastními slovy.

Když cestovali, vždycky mu bylo smutno, protože byl v divadle jako jediné dítě, takže si hrál vždycky jen s dospělýma. Občas mu to nevadilo, ostatní ho totiž učili spoustu užitečných věcí. Támhle ho někdo učil číst, psát a počítat. Támhle ho zas učili chodit po rukou, balancovat na míči, chodit po chůdách a držet rovnováhu na provaze. Někdo jiný ho zas začal učit hrát na flétnu, loutnu a housle. Další ho začal učit střílet z luku a někdo další ho učil polykat meče. To byl jeho otec. Ten měl totiž několik mečů, které nebyli určeni k boji, nýbrž k "polykání."

Ellieth se rád učil novým věcem, a proto byl v tu chvíli rád, že se nenarodilo více dětí, protože by se nenaučil tolik věcí jako se naučil v tuto chvíli.

Když mu bylo třináct let, narodila se do jejich skupiny děťáko, holčička která dostala jméno Ellizabetha. I hned to zas v divadle ožilo. Ellieth často holčičku hlídal a staral se o ní a i když to není jeho pravá sestra, za svou sestru jí považuje. I když byl mezi nimi veliký rozdíl, rozuměli si a všechno co Ellie uměl, učil malou holčičku.

Ellieth rostl a sílil, některé příběhy které slýchával začal zapisovat a následně z nich psal hry, které vždycky s divadlem hráli na svých představení. Ke svým dvacátým narozeninám dostal svůj luk a šíp, se kterým už uměl zacházet. Také dostal jeden z polykacích "mečů," který od té doby nosí pořád u sebe. 

 

Rodina: Za svou rodinu považuje celé kočovné divadlo, ve kterém je doopravdy mnoho lidí. Proto vyjmenujeme jen některé jeho členy.

 

Matka Enie, je postarší žena, která se stará o všechny členy kočovného divadla. Stará se o jídlo a o nemocné. Je to totiž vyučená bylinkářka, takže o bylinách toho ví doopravdy dost. Také se naučila hrát na flétnu a to také naučila svého syna.

Je to hnědovlasá žena s modrýma očima. Pořád se usmívá, ale pokud jí něco naštve, dokáže se pěkně rozčílit, i když by si to o ní nikdo nemyslel. 

 

Otec Ellieth je postarší muž, který hraje na housle a loutnu. Také velmi dobře tančí, to jeho synek zdědil po něm. Je to povětšinou on kdo hraje hlaví roli v jejich hrách, protože se umí dobře vyjadřovat.

Je to plavovlasý muž s šedýma očima. Je velice přísný a když někomu něco najde, stojí u něho dokud se to pořádně nenaučí.

 

Ellizabetha je nejmladší člen tohoto kočovného divadla. Umí hrát na flétnu a dobře udržuje balanc na provaze. Taky často hraje ve všech hrách, protože se jako nejmladší účastník dobře uplatní.

Je to dívka s menší postavou. Její vlasy jsou dlouhé, světle hnědé. Oči nesou tmavě hnědou barvu.

 

Rindel se stará o všechnu zvěr v divadle. Jak o koně, které táhnou vozy tak i o další zvířata, které divadlo vlastní. Orly, vlci a další jindy divoká zvířata jsou zde dobře opečována. Rindel je totiž miluje.

Je to plavovlasý mladík s hnědýma očima. Jeho tvář pokrývá několikadenní strniště. U  pravého obočí má menší jiizvu.

 

Sebastien je nejlepší herec, kterého jste kdy viděli. Sice si moc hlavních rolí nezahrál, ovšem to mu vůbec nevadí. Krom herectví se věnuje ještě chůzi na chůdách a zapisování všeho možného. I on totiž sepisuje hry, stejně jako Ellieth.

 

Jilleie hraje na spoustu hudebních nástrojů. Proto tvoří vždy kapelu. Občas si zahraje v některé hře, ale většinou všechny doprovází. Nevadí jí to, protože hrát jí doopravdy baví. Pokud nehraje na nástroje či v nějaké hře, vybírá peníze.

Je to rudovlasá žena s černýma očima. Je drobnější postavy, často jí uvidíte v šatech.

 

Majetek: 

~ Dřevěná flétna, kterou dostal od své matky

~ Loutna

~ Housle

~ Měšec s penězi

~ Luk a šípy

~ Polykací meč

~ Kůň Rellie

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše