TOPlist

Mia

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 28.04.2013 12:43:50 FB



Mia

 

(podoba vlka) –

 

Jméno: Rund'Mia Frenet

Rasa: Druidka
Datum narození: 1.4.3240 (Rok se neví přesně)

Věk: Vypadá na 20 ale je jí 16.

 

Podoba

Rund’Mia Frenet, tedy pod přezdívkou Mia je štíhlé postavy a menšího poprsí. A i když to nevypadá, je velice hbitá a mrštná. Má stále přísný výraz a je vzácnost jí vidět když se jen nepatrně usměje. Má tmavé plné rty a výrazné oranžové oči ty se podobají očím vlka do kterého se dokáže proměnit. Uprostřed obličeje má rovný nos. Má vlnité tmavě zelené až černé vlasy které schovává pod maskou vlka, aspoň částečně. Má celkem dlouhou dřevěnou hůl kterou má na částech, namísto nějakého drahého kamene, obmotané listím a větvičkama. Má na sobě otrhané šatstvo a celkem snadno se dá poznat, že je to druid, určitě snadněji než u ostatních. Protože vlčí „maska“ nezahaluje obličej a kápi nemá. Do podoby vlka se přeměňuje dost často.

 

Podoba vlka

V podobě vlka se neliší barva očí které má jako druid. Má je stejně oranžové. Srst má tmavou, až se skoro podobá té masce co nosí v normální podobě. Tlapy má o něco tmavší a břicho světlé. Od čumáku k očím se zbarvuje do černé barvy a vytváří tak jakousi černou masku. Špička ocasu je také tmavá. Uší jsou umístěné více nahoře a jsou zakulacené.

 

Povaha

Je velmi samotářská a optimistická. Je také klidná a rozvážná. Neumí si představit život bez magie, ovládá zemi a vodu. Proto tráví dost času v lesích u řek či jezerech. Miluje přírodu a všechny zvířata. Nejvíce ale obdivuje vlky, je s nimi jaksi spoutána a proto se do vlka dokáže proměnit. V rodině se věnovala léčitelství, ale ne jako kouzly, babička jí učila rozeznávat všechny druhy bylin, jak normálních, tak i těch kouzelných. Učila jí, jak správně udělat mast na rány a zlomeniny. A díky i jejím schopnostem se těžká zranění hojila o dost rychleji než normálně. To jí v životě pomohlo nejvíc. Je vegetariánka a maso jí jen tehdy, když si ho koupí ve vesnici nebo ve městě. Nikdy by zvíře nezabila. Těm zraněným by pomohla. Když se prochází v lese, často se dotýká a hladí stromy, když jde kolem nich. Svůj obličej nezakrývá. Nevadí jí to když jí někdo pozná že je druidka. Když se ale dostane do kontaktu s cizím, snaží se vymluvit, že mám moc práce a nemá čas a rychle se vytratí. Nesnáší, když někdo přírodě ubližuje, stejně tak i zvířatům. Snaží se někdy tomu i zabránit. Také nemá ráda lháře a podvodníky a na svůj věk je už dosti moudrá. Dokáže si plán rychle připravit a rozvrhnout i v těch nejhorších situacích. Jako vlk má výtečnou strategii a v této podobě se nebojí ulovit nějakého králíka či menšího hlodavce. Magii příliš nepoužívá, spíš jen když chce někoho zahnat, jako nějakého vlezlého člověka co se na ní lepí jak klíště nebo útočníka. S vodou a zemí si vede dost dobře. A nebojí se použít svou moc proti zlu. Jediné co je na ní nejspíš neobvyklé je malá dýka u opasku, neslouží však na obranu, nýbrž na řesání kořenů a bylin.
 

Historie

Od narození si toho moc nepamatuje. Často si vybavuje kus vzpomínky z dětství kdy jí matka držela v náručí a utíkali lesem. Nikdy se nedozvěděla proč. Nepamatuje si matku, ani otce a ani její jména.

Pamatuje si jen, že jí od 10 let vychovávala její babička v lese Du Weldenvarden, byla to taky druidka a na všechno jí připravila. Na zádech měla jakési tetování, a babička jí řekla, že to má už od narození, nejspíš a proto si byla jistá, že Mia je další Druidka. Vyprávěla jí, že jí našla v Altrýnských lesích u kmene stromu ale nepověděla jí, proč si Mia vybavuje matku, nikdy by jí nenapadla myšlenka, že by jí matka opustila.

Když se na to babičky zeptala, zatvářila se ustaraně a ihned nahodila jiné téma. Měli stejné schopnosti a ona se uměla přeměnit v krásnou bílou sovu sněžnou. Často Mia jako vlk, a babička jménem Mirenosi’Arti jako sova spolu dováděli na loukách. Miu udivovalo, jak Mirenosi dokázala být hbitá na svůj věk a chovat se jako malé dítě a hrát si sní. Babička byla už od 23 let zasažena kletbou a byla uvězněna v těle 23leté dívky. Možná proto byla tak hbitá a mrštná. I když jí doopravdy bylo kolem 60 let.

Mirenosi učila Miu léčitelstvím z bylin, kořenů a i čehokoliv jiného. Připravovala jí na těžký život a byla na ni hrdá. Po pár letech kdy bylo Mie 20 let Mirenosi umřela a dala se na věčný odpočinek. Ještě krátce před smrtí jí dala koně, kterého před ní uchovával v tajnosti na její cesty. Mia stále ale věří, že je babička s ní a dohlíží na ni. Komunikuje s ní přes stromy. Jako kdyby byla uvězněná v nich. Často pro ni truchlí a někdy dá svíčku v lese ke stromu a chvíli tam sedí, se zavřenýma očima. Nikdy jí neřekla, co se stalo se jejími rodiči, odkud pochází či cokoliv jiného. 

 

Kontakt: facebook (dávám na požádání do zpráv)

Rodina: Babička – Mirenosi‘Arti

Majetek: Dlouhá dřevěná hůl (Na obrázku), jediné šaty (na obrázku), maska vlka, brašna s bylinkami s nějakými recepty, druhá taštička s pár mincemi, jezdecký kůň, malá dýka.

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše