TOPlist

Luien Talante

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 14.03.2013 20:40:50 FB



Luien Talante

 
 
Narozen(původní černokněžník Ortan): Šestého měsíce osmého dne roku 3219
Přivolán: Během roku 3240.
Věk: Dohromady je Luitenovi 45 let, nicméně duchové jsou v něm pouze 24 let.
Druh: Stín
 
Vzhled: Luiten Talante je zhruba 180 cm vysoký. Už jako mladý student temných umění měl tmavé vlasy, ale poté, co ho posedly duchové mu ještě více ztmavly. Nosí je dlouhé až na ramena a pečlivě zastřižené. Rád dbá na svůj vzhled, ale jeho představu módy se ve zbytku Alagaesie hodí leda tak na pohřeb. Rád nosí černá roucha se zlatým nebo kovově lesklým lemem a k tomu lovecké boty. Jeho oči nemají vůbec žádnou barvu, pouze zorničky jsou černé. Nicméně pokud sesílá kouzlo nebo svádí duševní souboj, jeho oči začnou nabírat rudou barvu a postupně začnou i mírně zářit.
 
Povaha: Vzhledem k tomu, kolik duchů je v Luienovi uvězněno, není prakticky možné odhadnout jeho chování a reakce. Jediné dva jeho stabilní povahové rysy jsou jeho nenávist k surďanům a jeho egoismus. Jeho nenávist k surďanům je pochopitelná. Muž, jež ho přivolal odtamtud totiž pocházel. Jeho egoismus už tak snadně vysvětlit nejde. Snad se jedná o povahový rys většiny duchů jež se v něm nachází, ale s jistotou to říct nejde. 
 
Historie: Byl zrozen, když se silný, ale mladý a nezkušený černokněžník Halkzam pokusil přivolat a ovládnout 16 duchů najednou. To se mu samozřejmě nepodařilo a místo toho vznikl stín Luien Talante - Luien Padlý jak se sám nazývá. Během svého dosavadního života s radostí sledoval boje mezi Vardeny a královstvím a když se mu zdálo že někde polevují, postaral se o další malou roztržku jež vedla k dalším a dalším bojům. Jeho metody nejsou zrovna rychlé ale ani nebezpečné. Jednou pozměnil pár slov v dopise od vardenského zvěda, jinde zas dal anonymní typ královským vojákům. Byl u většiny velkých bitev jež se během jeho dosavadního života udály, ale ne jako voják ale jako pozorovatel. Historie posledních několika let ho ale velmi zneklidnila, protože zemřelo mnoho temných bytostí, Ra´Zakù ale i jiných stínů. Boje nevyhledává, ale pokud se do nějakého dostane, utíkat z něj nebude.
 
Kontakt: kubca.pl@gmail.com
 
Majetek: Zděný domek, na západním okraji pouště hadarak, půldne cesty od města Bullridge. Dům si přivlastnil po vyvraždění a umučení původních majitelů (mělký hrob za domem).
Z největšího pokoje v domě udělal mučírnu, má tam svojí sbírku mučících nástrojů.
Dále vlastní: 18 černých rouch s kovovými okraji, 2 slavnostní černá roucha s pozlacenými okraji. Několik párů loveckých bot, 2 páry kožených rukavic.
 
S sebou nosí: Jeden obyčejný náhrdelník s ocelovým řetízkem, do nějž je zasazen neopracovaný krystal ametystu. Ten používá k uskladňování svojí energie.
 
Dva lovecké tesáky, se kterými bojuje a mučí (mnohem raději ale používá kouzla). Jedná se o tesáky lidské výroby, ale z trpasličí ocele. Nemají tedy takovou kvalitu jako pravé trpasličí zbraně, ale na druhou stranu předčí většinu zbraní používaných běžnými lidmi.
Každá zbraň je dlouhá 50 cm, i s rukojetí 63 cm a jsou široké zhruba 3 cm. Broušené jsou jen po jedné straně.
Zbraně ukradl mrtvému vardenskému důjstojníkovi. Ten chudák byl totiž natolik pomatený na rozumu aby ho urážel. Nezbylo z něj nic, co by jeho společníci mohli pohřbít. 
Nicméně, zbraně jsou to kvalitní a Luiten je dobře udržuje, brousí, promazává olejem a čistí je od krve.
 
Jedno roucho dle výběru, boty a rukavice.
 
Jak bojuje: Hlavně pomocí kouzel, díky duchům zná velkou škálu kouzel, které se nepoužívají tak často, nebo jejich znění bylo dávno zapomenuto. To mu dává větší šanci prolomit nebo obejít nepřátelské ochrany.  
Ale nejvíce se při kouzlení spoléhá na duševní sílu 17 vyšinutých myslí, jež každá dokáže útočit a bránit se nezávisle na ostatních, ale většinou útočí systematicky jako jedna mysl. Nicméně, jedna mysl se nikdy s duchy nespojila. Tou myslí jsou vzpomínky a myšlenky Halkzama, původního majitele těla. 
Pokud se někomu podaří překonat sílu všech duchů a jednoho šílence, dostane se do mysli tak podivné a pokroucené, že šílenství je slabé slovo. Jediné, co je v ní neměnné je šepot 17 hlasů jež se dohadují v jakémsi neznámém jazyce.
 
Druhým oblíbeným nástrojem jsou Luienovy tesáky. Díky síle jež jako stín má, není pro něj problém být na bojišti rychllý a obratný jako málokdo. Tesáky navíc nejsou tak dlouhé a těžké jako jedno, či jedno a půlruční meče. Díky čemuž je možno s nimi švihat a bodat ještě větší rychlostí. Díky tomu se Luien v boji na blízko podobá zuřící vichřici a lidské oko nemá prakticky ani šanci zahlédnout ani jeden jeho úder. 
 
Pokud se v boji najde přeci jen chvilka, Luien si klidně sedne někam, odkud je dobrý výhled na probíhající boje a bude se "bavit" jak to umí jenom stín. Při bitvě na hořících pláních při jedné takové příležitosti seslal na celý oddíl královských vojáků střevní chřipku, a s radostí sledoval jak celý oddíl vojáků utíká z boje, jen aby si našli místo ke klidnému vykonání potřeby. Nicméně ho trochu zklamalo, když Galbatorixova kouzla vojáky zabila. Zřejmě šlo o nějakou pojistku proti zběhům.

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše