TOPlist

Aeghan Leas

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 06.01.2013 16:27:22 FB



Aeghan Leas

 

 

Jméno: Aeghan Leas

Druh: Člověk

Datum Narození: 3601 9.11.

Věk: 24

 

Podoba: Aeghan je tvrdý chlap a není zrovna dvakrát jemný když je kovář ale to se zase obrací ve zručnosti s kladivem u kovadliny a roztaveného železa. Nosí na sobě jenom tílko a kalhoty s páskem protože jinak by se uvařil za živa. Na hygienu moc nedbá je celý špinavý a ušmudlaný. Je tichý a nějaké kovnerzaci se radši vyhne. Nechce aby ho naverbovali vojáci když žije v Terimu. Na krku má amulet který mu zanechala matka. Líbí se mu ale nechápe proč v noci tak divně září. Jenom se kvůli tomu světlu nemůže usnout a pak si ho musí pracně sundávat a schovat pod polštář. 

 

Historie: Narodil se a vyrostl s otcem v malém domečku uprostřed Teirmu, jeho matka nepřežila porod. A jeho otec na něj neměl moc času protože byl kovářem. Našel si tam kamaráda, Hejsu. Divný chlapec co žil na druhé straně města ale rozuměli si. Dělali hrozné lumpárny, ještě k tomu všemu Hejsa byl kouzelník sice nebyl nejlepší ale na blbosti to dokonale stačilo. Podpálili stodolu pana Esterna. Vytopili sklep paní Levandrové. Jenomže na každého jednou dojde. Když se pokusili o menší vkradení do řeznictví. Šli okolo stráže a všimli si jenom Hejsy který zrovna háčkoval zámek. Aeghan byl schovaný za rohem a když viděl že odvlekli jeho nejlepšího kamaráda i tak udělal velký nic jenom se lekl a udělal dva kroky zpět. Potom se otočil a rychle pelášil domů. Od té doby byl zamlklí a začal se učit tátovu řemeslu. V patnácti už byl stejně dobrý kovář jako jeho otec a pomáhal mu s prací a taky měli na kováře dost peněz ale i tak to bylo málo. Jenomže na poklidný život to stačilo. Takhle žili nějaký ten rok spíše 3 roky ale potom jeho otec zemřel. Aeghan před jeho smrtí měsíc pozoroval že něco není v pořádku. Do dnes se nedozvěděl na co zemřel. Kvůli tomu že byl jedináček. Všechno po otci mu zbylo. Jednoho večera k němu přišel pan Estern který ovšem už ani nevěděl že někdy mu někdo podpálil chalupu. Přišel aby mu Aeghan ukoval pro koně podkovy a že to chce do zítřejšího rána a nabízel vysokou cenu. Aeghan si ho zrovna nevšímal protože z toho maličkého okna co měl zahlédl královské vojáky jak šli po ulici. Neváhal a okamžitě se je vydal následovat. Zrovna pršelo takže to nebylo těžké. Všiml si jak zahnuly k domu kde bydleli rodiče Hejsy. Jenom jim dali nějaký dopis a hned zase odešli. Aeghan si jich radši nevšimál dále a vrátil se k sobě. Estern tam celý rozzuřený. "Chlape kam sis myslel že jdeš! Ty jeden holonku uděláš ty podkovy nebo ne?!" Aeghan pouze přikývl a začal kovat. Celou noc přemýšlel co to bylo za dopis. Poslal ho Hejsa? Možná ano ale možná taky ne. Přestal se tím zabývat a celou noc pilně pracoval aby udělal ty podkovy. Ráno byli hotové a potom přišel Estern s dvaceti zlatými. V tu chvíli přemýšlel kde je takový děda jako Estern sehnal ale hned je sebral poděkoval. A uschoval je do truhličky pro horší časy. Zamkl klíčem který potom zahrabal na zahrádce za domem. Od toho dne měl tak trochu lepší pocit že už se nemusí bát že bude hladovět jako minulý rok. o dva roky později když už mu zbývalo patnáct zlatých si vzal další zlatý že půjde do hospody. Celou dobu kolem šmejdil zlodějíček kvůli kterému už bylo vykradeno pár jiných domů. Vyhrabal klíč od truhličky. Vyháčkoval zámek od dveří a pak už jenom popadl truhličku a vypadl z města. Dveře nechal otevřené do kořán a když se Aeghan vrátil tak se jenom posadil na židli u stolu kde obvykle jedl ale teď si házel s nožem a sliboval si že toho zloděje jednou zabije. Samozřejmě že se mu to nepodaří a ani by se mu to nikdy nepodařilo a hned další týden začal žít normálně jako žil do dneška.

 

Ze hry: . . .

 

Rodina: Nikdo.

Majetek: Kovárna, příbytek za kovárnou. Stůl, dvě židle, skříň. Kovářské kladivo. Bojové kladivo které si sám ukoval. špinavé oblečení a amulet od matky, který v noci modře svítí.

 

Důvod ukončení hry: Na cestě k Vardenům jej přepadli vlci a roztrhali jej na kusy...


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše