TOPlist

DD - Griam

Napsal: Túrelië | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 18.12.2012 13:14:09 FB



 

Griam Learn

 

 

 

                                        (Nyní)

Jméno: Griam Learn

Pohlaví: Samec

Druh: Obyčejný divoký drak

Datum narození: 3596 7. dubna

Věk: 35 let

 

Podoba: Griam byl na draka vcelku malý, nemohl měřit asi více jak tři metry, což mu ale po většinu času nevadilo, nebo ani nemohlo,  jeho křídla jsou totiž skoro stejně dlouhá, ne-li delší než je délka celého jeho těla. Díky tomu může unést i dva lidi, nebo dva elfy, kočkodlaky nebo někoho, pokud by to někdy potřeboval, je totiž ale velmi měkosrdcatý, proto může mýt někdo dojem, že je mateřský, ikdyž i to je možné, rodiče s úplnou určitostí nezná, ale Šruikanem si je téměř jist. Po kom by jinak podědil onixovou barvu svých šupin, které jsou velmi drobné, působý proto jako malé drahokámky, a která velmi prořídla (viz. druhý obrázek) ve dvou barvách, což je u obyčejných draků neobvyklé, pokrývají celé jeho tělo. Dále můžou být jeho velkou pýchou dlouhé rohy, které mu vyrůstají z hlavy a od kterých se táhnou podobně dlouhé a tvrdé ostny, majitelem blanek na krku již také není, díky ne moc povedenému kouzlu se velmi změnil, dokonce i znatelně vyrostl.

Historie: Vylíhl se někde, ani sám neví kde, bylo to totiž docela standartní místo, které se podobá asi tak dalším milionům jiných. Několik dní byl na nějaké loučce, potom se ale odešel schovat do hájů, nebo spíš možná i do něčí zahrádky, to dodnes neví. Tam několik dní bydlel, nebyla tam ale žádná potrava a tak odešel. Pár dní nato se zabydlel ve skalách, kde měl jak kde spát, tak i kde lovit. Když se naučil létat, skoro zapomněl, jak bylo těžké žít na zemi, ale brzy si zase rozvzpomenul. Do jeho stávající jeskyňky se nastěhovala silná medvědice, takže malé dráče bylo opět nuceno najít si nový domov. Domov našel v poušti, nebo spíše na okraji, kde bydlel pod kameny u nějaké říčky. Nic mu nechybělo a tak rostl. Sám byl překvapen, když po třech letech růst přestal. Byl rozzlobený na celý svět, včetně svého těla, ale zjistil že být malý a přesto dospělý se občas hodí. Když už uměl základy kouzel, chrlení ohně a létání, odletěl hledat "ty divné tvory, co ošlivě chutnají". A našel je. Ale ne ty, kteří ho přepadávali v poušti. Tihle měli uši špičaté a byli o poznání chytřejší. Tam se dozvěděl, co jsou zač a kdo je vlastně on. Elfové mu vysvětlili, že za hradbami tohoto lesa zuří bitva mezi dobrem a zlem, a že je jedině dobře že je schovaný. A právě tam se dozvěděl kdo je jeho otec a kdo je ten drak v jeho snech. Jeho otec byl bezejmenný křivopřísežnický otrok! Ten drak byl on a sny byly vidění, ne jen tak ledajaké sny. Dodnes vídává sebe a svého otce, jak bojují bok po boku proti elfům. Ale je to nemožné, jeho otec je mrtvý, leda že by ten drak byl Šruikan, drak Galbatorixe. Je pravda že černý je, jeho matka by byla tím pádem modrá a vše by vycházelo, ale nevěří tomu. Nikdy by nedopustil, aby byl to samé, jako jeho otec. Jediné, co mu působí útěchu je fakt, že doteď bojuje po boku s elfy a že elfové jsou jediná rasa, kromě draků, kterou může považovat za přátele...

Ve hře: ...Když letěl z Ellesméry někam, sám ani nevěděl kam, potkal elfskou princeznu Aryi, které následně pomohl jak k jejímu partnetovi, tak za jejím drakem Jeodem, za kterým ale nejspíš vůbec nedorazila... Vracel se proto zpátky do lesů ale v Tarnagu mu cestu zkřížil drak-Älfakyn. Náhodou si ale docela dobře popovídali a Griam byl už na finální cestě zpět. Pár dní se jen tak plahočil lesy až narazil na kočkodlačici Kiaru, docela příjemnou dívku, i se s ní spřátelil, ale potom odešla a drahý dráček zůstal v lese sám. Takže se vypravil do Ellesméry, kde se chtěl přidat do služeb královně, jak to ne slíbil, ale vysvětlil princezně během jejich letu za Jeodem. Královna sice až po chvilce, ale souhlasila, proto vítězoslavně odešel a potkal Aryu s Modráskem, jak po pojmenoval když zapoměl jak se jmenuje (ostatně ho tak nazývá i na dále). Dozvěděl se o jejich svatbě, dokonce i slíbil že přijde a znovu se po jejich setkání někam vytratil. Několik minut, nebo možná hodit na to jim věnoval své Srdce srdcí jako takový před svatební dar. Potom se vytratil se do Ellesméry a tam potkal zvláštní dračici jménem Zaira. Nějak se s ní bavil a ona se mu každým svým slovem, každou větou začínala líbit,  ale když odletěla, byl by si vyřval hlasivky zármutkem. Ano, Griam se zamiloval, sice neúmyslně, ale zamiloval. Pár týdnů to trvalo ale potkal ji zase, znovu se s ní bavil a znovu se mu rozžehnulo srdce. Ani ne za dlouhou dobu nastala královská svatba a on se vypravil, že se proletí a letěl do Tarnagu, kde to vlastně skoro všechno začalo. Potkal se tam s jakýmsi Wingedem ale ten si dovolil ho ignorovat, takže si ho Griam neoblíbil, vlastně ho skoro nenávidí a nadával kvůli tomu i Jeodovi, se kterým se nakonec ale spřátelily a letěly spolu na onen slavný obřad. Griam nezůstal pozadu a i on se na svatbě objevil, bohužel i jeden Galbatorixův přisluhovač tak se dlouze rozmýšlel, jestli nějak zasahovat nebo ne. Nakonec se rozhodl pro nezasahovat a nechal tím volný průběh celé věci. Jako nyní už svatební dar nabídl Blödhgarmovi let na svém hřbetě nad Ellesmérou, ikdyž těžko říct jestli to bylo zrovna šťastné rozhodnutí... Potom když se novomanželsk pár vytratil do zámku, zůstali Jeod s Griamem v Ellesméře sami a měly co probírat. Když toho probrali dost, objevila se z čista jasna Zaira. Byla se přesvědčit o tom, jestli k ní Griam něco cítí a samozdřejmě že ano, také jí to všechno odhalil. Po jejich rozhovoru si Griam odešel, doslova odešel vyčistit hlavu až zabloudil do Carvahallu, těžko říct jestli úmyslně a potkal tam hned dva draky, asi zapřísáhlé nepřátele, pokud chápal správně a s obouma si docela porozuměl, ale asi ne tak, jako třeba se Zairou. 

Hned po svatbě Arwiny s Meldonem odletěl do Teirmu, kde potkal poněkud zvláštního muže Rolanda Mardrona, se kterým však pobyl jenom chvíli, následně na to zmizel. Bez nějakého ohlášení či zprávě odletěl někam na samotu, mimo elfy, mimo lidi, trpaslíky nebo urgaly. Možná ani nebyl v Alagaesii. Zkrátka a dobře se po svém návratu změnil, to ve spoustě ohledů. Ať už na vzhledu tak v sobě. Puntičkáři ho mohou považovat za bestii, už není takový, jako býval, jeho vystupování je o mnoho tvrdšího rázu. Dále je tu vzhled. Neví se, jestli si to udělal sám nebo jestli mu někdo pomohl. Černé na jeho těle totiž hodně ubylo. Zbyl jeden jediný černý pruh a černé rohy, nic víc, nic míň.  Dokonce to vypadá, že se mysl v jeho Eldunarí pere s myslí v jeho těle...  Ano, kvůli tomu je ještě ztrápenější než před tím. Kvůli tomu, že se změnil se s ním rozešla jeho partnerka, nebo podle ní s ničím (myšleno tak, že spolu prý neměli nic) Zairou. Odletěl a zapřísáhl se, že se do lesů nejspíš už nikdy nevrátí.

 

Schopnosti: Chrlí dobře oheň, kouzlí (pokud chce) , dokáže létat i na dlouhé vzdálenosti

Rodina: neznámý otec, neznámá matka a možná nějací sourozenci.

 

Majetek: Náhrdelník od elfů,  meč z Vánočního plesu, fairth sám sebe před proměnou

_____________________________________________________________________

 

Důvod ukončení hry: Zabit královým drakem Šruikanem


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše