TOPlist

DD - Uranos de Arnarmos

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 07.11.2012 18:23:43 FB



 Uranos de Arnarmos  

 

 

 

Jméno: Uranos de Arnarmos
Druh: Drak
Věk: Neznámý přestal ho počítat po smrti svého jezdce.

 

Podoba: Uranos má tmavě zelenou, poměrně vybledlou barvu šupin, na slunci má matný odlesk ale neznamená to že by mu to nějak ubýralo na kráse, tak jako každý drak oplývá určitým osobním kouzlem. Hřbetové šupiny mají bronzově hnědou barvu a jsou očividně nejtvrdší. Rohy má šedé kostnaté barvy, drápy jsou ebenově černé a silné, dokonale uzpůsobené k rozsápání jakéhokoliv nepřítele. Zářivě žluté oči ze kterých přímo  čiší to jak trpěl když ztratil jezdce, ta bolest tam je a už nikdy nezmizí. Má velká a silná křídla s pevnými, pružnými blánami. Křídla jsou asi jeho nejsilnější stránkou, blány mu vedou od lopatek až po začátek ocasu což mu umožňuje pohodlnější a efektivnější let. Jeho tělo je spíše atletického rázu, tudíž je to dokonalý letec a akrobat, než-li bojovník. Má silné nohy které mu umožňují mocnější odraz od země a velké objemné plíce mu umožňují delší dobu chrlení ohně a vyšší výdrž. Vzhledem k tomu že už na tomto světě nějaký ten pátek je, je jeho velikost opravdu úctyhodná. Je to obr.

 

Historie: Vylíhl se elfskému jezdci jménem Soronturn, jejich učitelem byl Oromis s Glaedrem, učili je v elfském hlavním městě Ellesméře tak jako většinu jezdců v té době, byli velice pilnými a schopnými žáky, těsně po dokončení jejich výcviku Galbatorix začal usilovat o vyhlazení jezdců a o Alagaesijský trůn. Nastali kruté časy, avšak nikdo tuto hrozbu nebral příliš vážně, ani Uranos se Soronturnem nebyli vyjímkou a také na to doplatili. Nikoho v té době ani nenapadlo k jak velké katastrofě se schyluje. To co přišlo změnilo svět a to od základů. Bojovali v bitvě na ostrově Vroengard a utkali se se samotným Galbatorixem. Bylo to jen čiré bláznovství. Bojovali jak nejlépe uměli ale Galbatorix měl díky Eldunarí nesmírnou moc. Neměli sebemenší šanci na úspěch.  Když se draci střetli a bojovali tělo na tělo, Galbatorix jedním mocným máchnutím usekl Sorontunovi ruku nad loktem. Soronturn byl vyčerpaný a Galbatorix toho využil, probodl ho skrz na skrz, Uranos se s polomrtvým Soronturnem stáhl z bojiště uprchl do nejbližšího lesa dost daleko od vřavi boje a snažil se ho vyléčit. Ale zranění byla příliš vážná,  Galbatorix mu zasáhl plíce, mimo to už jim nezbyla téměř žádná energie. Svou snahou svému jezdci získal jen pár minut navíc. Před smrtí požádal Sorontuon svého draka aby se ukryl a žil dál a vyčkal na příležitost k pomstě. Uranos pln bolesti a zmatených depresivních pocitů, po menší hádce plné emocí uposlechl jeho poslední přání a odletěl pryč, pryč z Alagaesie. Nevnímal čas, přestal vnímat realitu. Uzavřel se do svého melancholického nitra a truchlil. Několik týdnů nic nejedl, jednoduše odmítal příjem potravy. Byl na pokraji šílenství. V té nejtemnější chvíli, jakoby slyšel hlas svého jezdce (spíše to ale byl výplod jeho pološílené mysli), prosil ho aby žil dál. Po dlouhé době se tedy najedl. Časem si začal uvědomovat že jestliže se chce pomstít, musí žít a vyčkat na vhodnou dobu. Upnul se k jedinému cíli. Zabít Galbatorixe. Po několika letech se rozhodl vrátit se. To co spatřil by ho v životě nenapadlo. Galbatorixova krutá vláda a nikde žádní jezdci, všechny na které narazil bez milosti zabil. Několik týdnů žil v utajení. Doslechl se o elfech a Vardenech, o takzvaném hnutí. Také se dozvěděl o nových jezdcích. Takže existuje naděje.

 

Povaha: Je čestný, vždy když něco slíbí, své slovo dodrží ať už ho to bude stát cokoliv. Na cti si opravdu hodně zakládá. Po smrti svého jezdce se poněkud uzavřel do sebe a občas je nevrlý a vzteklí, mnohdy také upadá do depresí. Na svůj zármutek se snaží nemyslet, ale ne vždy dokáže zahnat bolestné vzpomínky. Ta bolestivá, prázdná díra uvnitř jeho duše tam stále je a už nikdy nezmizí, den co den ta prázdná, studená temnota sžírá jeho nitro a on se snaží nepodlehnout vábení svatého klidu (tedy smrti). Navždy se bude utápět v zármutku. Je to opravdu veliké  štěstí že ze stráty svého jezdce nezešílel, většina draků se po tomhle rozhodne zemřít a nebo uzavřít do svého eldunarí. On sám na tom že s tím dovede žít nic hrdinného nevidí, dle svého názoru měl zemřít po boku svého jezdce, ale na to už je příliš pozdě. 

 

Kontakt: Nezobrazen

Rodina: Zemřeli při pádu jezdců.

Majetek: Jeho staré sedlo, Meč po jeho jezdci který střeží jako oko v hlavě fairith Sorontuna


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše