TOPlist

Bergeret, Dlouhý Meč

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 12.08.2012 18:03:53 FB



Bergeret

 

 

Jméno: Bergeret

Titul: Dlouhý Meč

Funkce: Čerstvý Generál Galbatorixových vojsk

D. Narození: Někdy na jaře roku 3236

Věk: Kolem 30 let

 

Vzhled: Bergeret se řadí nezi muže středního věku, holohlavý, statný, mnoha bitvami zocelený válečník má na obličeji mnoho jizev. Nejdelší se táhne od levého spánku až k bradě. Oči tmavě modré barvy svědčí o tom, že zřejmě měl světlé vlasy, na vás shlížejí velice přísně a chladně. Jeho nos je poměrně malý, spíše připlácnutý jakoby někdy dostal ránu kyjem či pěstí. Na sobě nosí železné brnění, bez helmy a rukavic, u pasu dlouhý jedenapůlruční meč, po kterém dostal své přízvisko a samožřejmě červenou tuniku a znak galbatorixe. V zadu za opaskem má skrytou dýku. Vousy nenosí žádné, snad proto, aby nikdo nevěděl jaké měl vlasy. 

Jeho četa, čítající zhruba 600 válečníků nosí červené tuniky a znak galbatorixe, železné brnění upravené dle specializace.

 

Vojsko: Má 300 těžkooděnců s težkými ostnatými palicemi a velkými štíty. Dále 200 pěchoty s meči nebo kopími a kulatými štíty. Každý člen pěchoty má toulec se šípy a luk. Nakonec ještě stovku jezdců s meči a kopímy a dlouhými štíty.

Všichni vojáci mají za sebou tvrdý výcvik a jsou dobře vyzbrojeni.

 

Povaha: Bergeret je tvrdý chlap a proto také je velice přísný ale spravedlivý. Když jde do tuhého, tak zachovává chladnou hlavu. V dětství se naučil dobře obchodovat a proto má i schopnost přemlouvání jiných lidí.

Velice lehce se naštve a nesnáší vojáky, co útočí skrytí a maskovaní. Nejraději má otevřený boj, kde se srovnají síly obou stran. 

Jelikož je Vrchní Generál, tak umí číst a psát a proto ho nikdo nemůže zmást, kdyby mu četli zprávy od Galbatorixe. Počítat umí od malička.

 

Historie: Berget se narodil na farmě v okolí Teirmu spolu s bratrem. Otec pracoval na farmě ale přes zimu se nechal najímat jako ochránce lodí a lidí.

Jeho matka pracovala jako služebná v domě jistého šlechtice. I ona ale ve volném čase pracovala na farmě ale většinou to byli Bergeret a bratr, kdo na ní pracovali. S bratrem vycházeli dobře a na farmě se nehádali. Prací získal Bergeret kulaté svaly. Otec ho poté naučil číst a posílal do města jako prodejce jejich plodin. Bergeret se projevil jako schopný obchodník. 

Jak šel čas, tak do města přijel jistý velitel Galbatorixova vojska a začal odvádět děti a mládež do povinné armády. A tak se Bergeret dostal do Urubaenu a prošel výcvikem. Poté ho přiřadili do lehké jízdy a začal jezdit pod velením onoho velitele, který ho odvedl po celé Alagaesii a odvádět děti.

V den jeho 20 narozenin přišel rozkaz stáhnout se a připravit se na válku proti Vardenům. Tak ho opět přecvičili a jmenovali na Velitele. Dostal pod sebe 100 vojáků a jejich úkolem bylo napadat zásobovací konvoje Vardenů.

Bergeret se projevil jako schopný stratég a velitel a tak brzo postoupil jako Generál a dostal více vojáků.

Nyní chodí s vojskem po Alagaesii a zabíjí Vardeny a jejich spojence.

 

Schopnosti: Boj se svým mečem je pro něho již brnkačka. Jakmile svou zbraň dostal, ihned se s ní spřátelil a nikdy ji nestratil.

Také se učí střílet z kuše ale zatím žádnou nemá. 

Jakožto Generál se také naučil střežit svou mysl před kouzelníky a umí to velice dobře. Neumí sice napadat jiné mysli ale bránit mu stačí.

Neumí léčit a starat se o své zranění. Proto je rád, že v jeho četě to někdo umí.

 

Rodina: Otec: Envil, Matka: Selena, Bratr: Berst (od odvodu k armádě o nich neslyšel) 

 

Majetek: Sídlo v blízkosti Dras-Leony. Je to silný hrad s vlastní posádkou čítající zhruba 200 vojáků. Dále vlastní svůj Dlouhý meč a brnění. Potom ještě koně a vojsko


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše