TOPlist

Veurinth

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 05.08.2012 16:48:48 FB



Veurinth

 

 

Jméno: Veurinth

Jméno před proměnou: Ghodiel

Druh: Stín

D. narození: Ví pouze on a nikdo jiný

Věk: Něco kolem 890

Titul: Temný zabiják

 

Vzhled: Před proměnou byl Ghodiel obyčejný vesnický kluk. Světlé vlasy měl někde k ramenům. Bystré,modré oči, které neustále něco objevovali. Patřil k těm menším, hubenějším chlapcům, kteří se moc nervali.

Nejraději nosil: Zelenou vestu pod kterou měl bílou košili, hnědé kalhoty, černé vysoké boty.

Po proměně vypadal Veurinth stejně jako všichni stínové. Změnil své oblékání na černou a na brnění. Také začal nosit dlouhý háv, pod kterým měl brnění takže to vypadalo, že žádné neměl. Nosil také přes hlavu temnou kapuci, kterou si kouzlem zajistil, že jeho obličej byl stále skryt v temnotě.

Obličej najednou zbledl, jakoby z něho někdo vycucnul krev. Vlasu mu zčervenaly ale délka zůstala stejná. Oči mu také zčervenaly a dostaly onen chladný, tvrdý nádech. Přijal nové jméno Veurinth a vydal se hledat druhého stína o kterém věděl, že existuje.

 

Povaha: Ghodiel byl člověk veselé povahy. Oplíval dobrosrdečností a ochotou. 

Z nikým se moc nehádal a všechny měl rád. Všechny kromě jednoho starého poutníka, kterému vděčí za jeho proměnu.

Také byl veliký fanda do přírody. Rád se procházel po lese a poslouchal zvuky přírody.

Veurinth ale byl povahy chladné, nepřátelské. Neměl rád snad nic kromě týrání a zabíjení lidí. Nejraději útočil ze tmy, stínu. Proto ten titul.

Tak jako všichni stínové i on měl hlavu chladnou, vynikající sebeovládání a výborné reflexy. Také se u něho vyvinul postatný nezájem o nic jiného než o vlastní přežití. Nezajímalo ho, kolik lidí bude muset zabít, aby dostal co chce a aby přežil.

 

Historie: Ghodiel se narodil v Teirmu, kde také zůstal až do proměny. 

Učil se být rybářem a nic zvláštního se mu nestalo. Až do doby, kdy do města přišel záhadný poutník. Tehdy Ghodielovi bylo 15 let. Ghodiel si ho oblíbil a poutník ho učil magii. Zanedlouho ji uměl ovládat a trochu i používat. Časem se dostali na téma Duchové. Poutník mu vysvětlil, že umí vyvolat duchy, kteří mu propujčí sílu. Zapoměl ale, že když jich vyvolá hodně, stane se stínem.

Ghodielovi se to zamlouvalo a žádal, ať ho to naučí. Poutník ho to skutečně naučil a Ghodiel je přivolal. Byli ovšem silnější než on a začali ho ovládat. Tak se stal stínem. Poutník rychle uprchl a Ghodiel, nyní již Veurinth začal zabíjet lidi ve městě, aby zmírnil agresivitu duchů.

Poté si nakradl věci co nosí: Kapuci, háv, černé brnění (holenní, prsní, rukavice), meč ovšem vykouzlil, pomocí duchů si vyrobil speciální meč a pojmenoval ho Kverst Nírnen (sekající orchidej).

A tak se další stín dostal do světa. Proslul hlavně svou krvelačností. 

Učil se od duchů a vzpomínek jezdců, které zabil.

Proto se ho snažili zabít (jezdci), ale nepodařilo se jim to. Krátce poté (asi 200 let) se ho Galbatorix marně snažil polapit. Nejdříve na něj poslal skupinu lidských bojovníků. Veurinth byl rád, že o něho král jeví zájem a že mu posílá zábavu. Bojovníky rozsekal až na jednoho, kterému řekl ať králi vzkáže, že se k němu nepřidá a že ať si klidně skusí na něho poslat co chce.

Pak (asi 50 let) se schovával a Galbatorix ho jen těžko hledal.

Nakonec našel staršího stína (Aurintha) a začal mu pracovat jako společník. 

Spolu se stali obávaným soupeřem Galbatorixe a všech lidí....

 

Rodina: Všechny příbuzné zabil

Kontakt: veurinth@email.cz

Majetek: Černá kapuce, černý háv, černé brnění, meč, temný kůň Audr (vytvořený kouzlem, podobně jako on vytvořil sebe jako stína, tak vytvořil koně jako koňského stína),  (viz. historie a obrázek)


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše