TOPlist

Zondovan Gieladanav

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 23.05.2012 21:16:06 FB



Zondovan Gieladanav

 

 

Jméno: Zondovan Gieladanav

Druh: Urgal

Datum narození: Přesný den se nevý jistě, -. 5. 3233

Věk: 31 (3264)

 

Podoba: Urgal je stojící býk má asi 2 metry, velké rohy, všude plno šrámů, nosíme lehké kůže, zbroj máme také lehkou, protože naše kůže je hodně tvrdá a těžší se poškozuje. Urgalové málo komu věří. Mladí urgalové si získávají slávu bojem s ostatním,  víc šrámů a jizev, tím lepší...

 

Historie: Narodil jsem se rodičům obvyklým způsobem. Rodiče byli chudí, táta byl kovář, máma? Tu jsem moc často nevídál a zemřela když my bylo pět. Vyrůstal jsem tak, jak normálně vyrůstá Urgal. Když my bylo deset, zrovna jsem se procházel v okolí vesnice, potkám starce. Ten povídá: „Jsi předurčen k velkým věcem! Ty sice zažiješ velké trápení, ale kvůli tomu se staneš slavný! Znám vše, zdejší zvířenu i rostlinstvo!“ Já to tehdy nechápal. Radši jsem se otočil a utekl jsem. Pak začali ty horší časy! Naši vesnici vyplenili vojáci, mě stihl táta schovat do truhlice, bylo my 12 let. Jediný z naší vesnice jsem asi přežil já, prohledal jsem totiž celou vesnici, ale všude byli jen mrtvoly. 

    Od té doby sem žil sám v poušti, nevěděl jsem kam jít. Žil jsem pouze sám, z rosy a ještěrek. Dokázal jsem tak přežít mnoho let, až do 25 let. Poté jsem potkal jakési cizí lidi a elfy. Šel jsem s nimi do Ellesméry, pak do Beorských hor. V poušti jsme přespávali, ale když jsem se ráno vzbudil, nikdo nikde. Byl sem rozhněván a rozhodl jsem se, že se jim pomstím! Šel jsem do Urubaenu. Zde sem chtěl vztoupit do armády, ale Galbatorix o tom nechtěl ani slyšet. (Poznámka autora: „Možná o tom chtěl slyšet, ale nic neříkal.“ *úsměv*) Dál jsem tedy šel zase sám. 
    Po asi půl roce dojdu k místu, kde jsme měli vesnici. Do učí se my vrhly slzy. Rozhodl jsem se, že zde, na památku celé vesnice a všech Urgalů vybuduji pomník.
A jak tak buduji a vlastně i žiji, tak asi za rok zde prochází několik desítek Urgalů. Jsou unavení a já je ubytuji. Najednou jsem si vzpomněl na věštbu! Napadlo mě, postavid zde město a vlastně i Urgalské království! Bylo to troufalé, ale po rocích dřiny má království +-1328 obyvatel, město Urdix, hradby a vydobilo si pověst u ještěrek. (poznámka autora: *smích*)

 

Kontakt: tomaskohanus@seznam.cz

 

Rodiče: Matka Hasua Degialadanovna (mrtvá - Urgal), Oec Dondovan Irlete (mrtvý - Urgal)

 

Majetek: Meč


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše