TOPlist

Galbatorix Endorfy I.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 14.10.2010 20:17:27 FB



  Galbatorix Endorfy

 

 

Jméno: Galbatorix Endorfy
Druh: Člověk (dračí jezdec a král Alageasie)
Titul: Dračí jezdec
Datum narození: neznámé
Věk: neurčen

Podoba: Galbatorix je pravděpodobně nejmocnější kouzelník v Alagaësii. Mít měl několik set Eldunarí draků ´pod jeho kontrolou, Galbatorixovy kouzelné a duševní síly byly téměř neomezené. Ačkoli on je silný na to napadnout Du Weldenvarden a podmanit si elfy, Galbatorix necítil, že to bylo nezbytné pro odstranění Vardenů, Surdanů a trpaslíků až do války. Je možné, že Galbatorix moc doposud nedosáhla svého plného potenciálu během života. Kromě toho, Galbatorix je ukazován být zkušený vojenský taktik a politický manévr, a je odborníkem na manipulaci s lidmi a událostmi. Jeho šílenství má evidentně neměla vliv na jeho inteligenci. Galbatorix je také velmi charismatický. Murtagh říkal, že on byl "nejvíce přesvědčivý a děsivý muž, kterého kdy potkal." Je vysoký na hlavě skoro plešatý a má kratší vousy.
Velice dobře ovládá svého draka Šruikana.

Historie: Galbatorix byl král Alagaësie. Jakmile dračí jezdci rozhodli , on nakonec obrátil proti usnesení a přinesl jejich pád, vinit je ze smrti svého draka. On tvořil Forsworn, skupina třinácti dračích jezdců loajální jen jemu, a pokračoval k vytvoření říše přes kterého on ovládal většinu Alagaësie. On je hlavní protivník.
Narodil se ve starobylé provincie Inzilbêth, a jeden z několika sourozenců (z nichž všichni jsou dnes mrtví), Galbatorix byl přijat do řad Dračích jezdců ve věku deseti let, poté, co byl tradičně testován na velký potenciál. On rychle vynikal ve všech oblastech boje a kouzlení, který jako palivo mu dodávala pýcha a marnost. Ačkoli někteří jeho kolegové Jezdci byli opatrní s jeho rychlý vzestup k moci, většina objednávky zanedbané opatrnost, nakonec vést k jejich pádu.
Sestup do po jeho přípravy byl dokončen, Galbatorix, spolu se dvěma společníky a jejich draky, vstoupil do páteře, věřil ve svou aroganci svých pravomocí by chránit. Během tohoto výletu lehkomyslné, ale pustil se daleko na sever od Urgal území, a oni byli nakonec přepadeni v hloubi noci, když dělali tábor. Všichni byli zabiti, kromě Galbatorix, kteří i přes velké utrpení, zranění sám, dokázal porazit své útočníky. Ale v tom zmatku, avšak zbloudilý šíp probodnul srdce jeho draka, Jarnunvösk, a bez znalostí, potřebných k tomu aby ji zachránil, zahynula. Řízený šílený ztrátou svého draka, on putoval bezcílně ve volné přírodě na několik týdnů, naprosto v deliriu. On začal toužit po smrti, a tak on slepě zaútočil jakékoliv zvíře nebo Urgal narazí na, ale on byl příliš zručný k porážce, a bylo odepřeno vydání on dožadoval se. Nakonec, on stal se tak děsivé, že ve vzhledu Urgalu vyhnout ho úplně. Po chvíli začal doufat, že Jezdci by mohly poskytnout mu další draka. Povzbuzen tímto, on rozhodl se cestovat zpátky do pořádku. Hladovění sužovaly ho během této cesty, a když konečně dosáhl vnějšího okraje páteře, byl nalezen v bezvědomí a blízko smrti zemědělec, který ihned svolal jezdci. Jakmile se uzdravil natolik, on stál před starší jezdci, a požadoval, aby mu poskytnout nový drak, ale Oromis viděl šílenství v něm a přesvědčil ostatní starších odmítnout jeho žádost.
Toto účinně řídilo Galbatorixe hlouběji do šílenství a nenávisti. Jeho mysl se stala kroucená předchozí události, než on přišel, v jeho žalu a vzteku, věřit, že to byla chyba, že jeho drak zemřel. S pevně přesvědčil o tomto, on osnoval jeho eventuální pomstu.Přes použití některých typů černé magie, byl Shruikan vázan na Galbatorixe a nucen k otroctví.Vedena smrtí Forsworna se jmenoval králem Alagaësie, on vzal aktivní roli mezi říší. Dokonce tak, on trávill většinu ze svého času v jeho černém hradě v Urû´baen, dříve Ilirea. On utrácel čtyřicet roků tam, zotročovat jeho horda Eldunarí a nikdy pouštět se mimo zdi města. Během této doby, jeho říše se dostalo do chaosu. Po zcela podmaní duchy draků pouze v Eldunarí on měl zajaté, Galbatorix pak se pustil do začarovaného a brutální vojenské tažení, aby obnovil pořádek v říši.
Jeho bezohlednost a krutost vysloužil nepřátelství mnoha místech, jako jsou Palancar údolí a jeho obce Carvahall, ačkoli většina z říše zůstal loajální k němu, i kdyby jen ze strachu. Zejména země surda snažil se zůstat nezávislý na jeho pravidla, ale necítil to bylo moudré, aby se zbraní v ruce proti němu. Brom, přežívající Dragon Rider, jehož drak byl zabit v bitvě Doru Araeba, hledal pomstu proti Morzan a Galbatorix. Shromáždil mnoho lidí, že byl vypovězen, uvězněný, nebo zneužívány Říše, a tak vytvořit rebel organizace známé jako Varden. S komplikovanou síť špionů a agentů se nachází přes Alagaësii, to rychle se stal jedním z nejvíce dobře-známé organizace, které proti Říši. Během této doby, Varden zavraždil mnoho členů Forsworn, Brom je hlavním přispěvatelem v mnoha vražd, odcházející jediný Morzan jako zbývající jeden.Po pádu Dračích jezdců, Galbatorix měl v jeho majetku za poslední tři známé dračí vejce v Alagaësii. Zkuste, jak by mohl, že se nemůže dostat žádné z vajec líhnou za své zaměstnance. Agent Vardenů jmenoval Hefring později pokoušel ukrást vejce, ale během jeho útěku, on byl jen schopný získat jedno ze tří vajec. Morzan sleduje tohoto agenta ale Brom, stále hledat pomstu proti Morzanovi, sledoval ho tam a zabil jej, končit. On pokračoval k dopravě vejce Vardenů, před odchodem do úkrytu asi dvacet let.Používat jeho pravomoci temnou magii, Galbatorix pak vzal kontrolu nad všemi Urgal klany a umístil jeho stín, Durza, z příkazu. On plánoval používat ti, kdo zabil Jarnunvösk eliminovat své nepřátele dříve, než on si vybrat zničit je v jeho volném čase. Jednou v noci, Durza a Urgals ambushed elfí dračí vejce kurýr, Arya, zatímco ona byla přepravu vejce zpět do Varden. Ačkoli Durza a Urgals se podařilo zachytit Arya, jejich poslání nakonec nepodařilo, když Arya teleportoval vejce páteře, kde by to bylo objeveno mladý farma-chlapec jménem Eragon.Galbatorix, nyní v zoufalé snaze získat vejce, řekl Ra´zac ukončit jejich snaze o Murtagh a uštvat vejce místo. Jejich hledání je vedly k vesnici Carvahall, hluboko v údolí Palancar. Eragon se však vyhnul zachycení a Galbatorix by později se dozvěděli, že vajíčko skutečně vylíhnutých pro Eragon, Safira stávat.Přibližně ve stejné době, že nejprve se stal Eragon dračí jezdec, Galbatorix, se bát povstání na severu místní farmáři začali severní masakry, kde on nařídil masové nájezdy Urgals o městech on podezřelých z podpory Varden. Jeho záměry byly vyděsit je z podpory Varden a podporovat jej místo toho. Celá města byla zdecimována a jejich civilisty poražených. Na Yazuak, byla celá populace zavražděn Urgals a hromadí spolu na vysoké úrovni v centru města. Některá města, jako je Daret, bylo více štěstí, být schopný odrazit Urgal útoky. Jiní, jako například Carvahall, unikl oznámení o Urgals, je skryto v horách páteře. Za účelem pokrytí-up tyto útoky od obecného lidu, Galbatorix měl jeho agenty šířit zvěsti, že Urgals se spojili s Varden, a že oni byli skutečně iniciátorů za útoky.


Kontakt: Nezobrazen
Rodina: nikdo

Majetek: Postava je oceněna Théseovým řádem.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše