TOPlist

Daergh Fërs

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 11.04.2012 14:37:24 FB



 

Daergh Fërs

 

 

Jméno: Daergh Fërs

Datum Narození: když byla obloha poprvé úplně čístá

Věk: 137

Rasa: Půl elf

Povolání: strážce lesa Du Weldenvarden

 

Podoba a schopnosti: Daergh má lesklé černé vlasy které mu sahají po vrchní část zad, má špičaté uši, zjistil že je má špičaté až později když mu Jenny dávala život (jinak je měl jako člověk). má silně elfské rysy a výrazné obočí, pod obočím má světle hnědé oči. Je dost dlouhý, a má silné paže. místo kouzel radši používá čistou energii, nejdřív vloží energii do šípu (obrovské množství energie ho popálí ale jenom slabě a stejně to nevnímá) poté ji zhmotní aby byl šíp silnější a rychlejší. Mockrát to nedělá, jenom jeho trvdohlavost si nedá říct. Jinak má i celkem velkou zásobu kouzel. Možná je na elfa je celkem málo hbitý, to mu doplní moudrost. Má rád lumpárny a také si chce založit nějakou rodinu. A po otci má tvrdohlavost. A po matce rozvážnost. Je bojechtivý, a když má nějaké přátele snaží se je co nejvíc bránit protože všechny mu je pozabíjela Galbatorixova armáda.

 

Historie: Narodil se v Dras-leoně jeho otec byl člověk a matka elfka, když království verbovalo muže do armády odvedli i jeho otce. Hned poté se odstěhovali do Ellesméry. Tam se mu elfské děti vysmívaly protože něměl špičaté uši a tak prožil své dětství ve studu, ale matka mu říkala že ty uši jsou hezčí než ty elfské a s takovým to povýšeným svědomím žil a ve svých dvaceti se začal učit s lukem a mečem. Více vynikal s lukem a šípy a tak se začal zdokonalovat. Když mu bylo šedesát tak se rozhodl že by bylo vhodné se přidat k hlídce lesa. Která se snaží udržovat klid na hranicích Du Weldenvarden. Problém byl v tom že museli zjistit jaký je v boji. Takže ho společně s malou družinou poslaly na hlídku kde údajně bylo malé tábořiště s generálem tehdejší Galbatorixovi armády. Byli tam aby zmapovali nepřátelské pozice a tak dále. Když ono tábořiště našli tak se začali trošku pomaleji přibližovat ale hlídka si jich všimla hned celý tábor hned věděl že tam jsou. Generál se vyřítil ze stanu ale v tu dobu už měl Daergh natáhnutý luk a nabil šíp ho svojí energií. Ruka ho začala pálit a když měl zaměřeno tak šíp vypustil a když šíp letěl tak vypadal jako padající hvězda ale byla u vás. Bohužel se netrefil tam kam chtěl. Urazil mu ruku ale smrt mu nezajistil. V takovéto menší rvačce utržil ránu od šípu a teď má jizvu na rameni kde není vidět. Takovýmto malým testem ale prošel i když generál i těch pár lidí uprchly. Tak je tímto hlídačem dodnes. Jak šla doba tak také  byl v bitvě na hořících pláních a právě tam se mu hodili lidské uši, protože nebylo poznat že je elf ale on vlastně není ani elf ani člověk je něco mezitím. Když se stal jedním z veteránů tak mu unesly matku která byla na venkově vydal se ji hledat. Prošel celou Surdu šel do Carvahallu. Když ji nemohl najít tak šel do Farthen Dûr. Když tam dorazil zjistil že tam tudy procházela a hledala nějakého muže. Trpaslíci o něm nikdy neslyšeli ale dokázali mu říct že šla do Teirmu. Daergh se tam vydal také. Když dorazil do Teirmu tak šel do zdejší hospody a zjistil že ten muž kterýho hledala matka byl někdo o kom říkala že je důležitý a že ho musí strašně moc vidět.

Myslí prohledával celý Teirm ale nikoho nenašel a tak se vydal víc na pobřeží. Na pobřeží našel mysl matky a někoho jiného. Zaklepal Na dveře a otevřel mu muž který neměl ruku a silně poškozenou nohu. Říkal že mu ruku utrhlo nějaké kouzlo a do nohy ho trefil šíp. Je to už 17 let co se to stalo a Daergh si uvědomil že to byl on kdo byl ten generál na tom mapování. Jeho otec velel královskému vojsku. Když to byl jeho otec tak mu Daergh vše řekl. Že on mu urazil ruku protože nabil svůj šíp energií, ale potom je hrozně unavený. Otec se zasmál a podíval se mu do očí tak jako to Daergh nikdy nezažil a to jako otec. To co mu na to řekl bylo tohle. "Už je vidět po kom má tu sílu." Daergh byl rád že to otec  nevzal nějak zle, on byl rád že měl svého syna zpět. Po 3 letech jeho otec zemřel na stáří a tak se s matkou zase vrátil zpět do Ellesméry. Teď stráží les po celou dobu...

 

Ze hry: Vydal se do Kirtanu, kvůli tomu aby chránil les a potkal tam ženu jménem Jenny. Po chvíli zjistil že je šrrg a že potřebuje najít elfku jménem Ireth, pro ni je to něco jako sestra. Z Kirtanu se vydali na Ília Fëon, tam Ireth našli a zjistili že je zraněná ale byla zraněná i duševně ale to ještě nevěděl. Poté se rozdělily, a on šel na pomoc elfům kteří chránili Ellesméru. Zapojil se do obrany a aby zněškodnil draka použil energií nabití šíp a chtěl mu prostřelit křídlo ale netrefil se a místo toho ho střelil do nohy, potom kvůli vyčerpání omdlel. Drak ho vyhledal, když ho našel tak ho proklel aby nemohl mluvit a vložil do něj trochu své zlosti. Když se probudil byl v Kirtanu a zjistil že ho tam odnesla Jenny. Když se chystali vyrazit tak je Ireth navštívila a měla svůj záchvat vzteku. Vážně Daergha zranila a ten kvůli tomu že neměl energii a byla to obrovská bolest, tak upadl do bezvědomí a stáhl se do samého nitra sebe samého.

 Jenny ho potom odnesla do Tarnagu, tam si odpočinula a bežela do Lithgow. Tam potkala kočkodlaka, její jméno neznal. Jenny potom řešila jak mu pomoci, hlavou jí problesklo jedno kouzlo. Začala do něj vkládat své vzpomínky což Daergha hodně zaskočilo, a nachvíli si připadal jako by byl dvě osobnosti najednou. Po asi půl minutě se Daergh probudil a viděl jak Jenny padá k zemi. Hned mu došlo o co tu jde. Oči se mu zaleskli když se mu hromadili slzy a pomalu se k jejímu tělu doplazil a začal brečet, taková smrt ho poznamená aspoň na delší dobu svého života, pokud nenajde nějakou útěchu. Takhle tam byl nějakou dobu a pak si řekl že jí musí udělat pohřeb, protože by si lidé měli zapamatovat takový lidi jako byla. Pohřbil ji elfským způsobem u Dras-Leony, na jejím hrobě nechal vyrůst jabloň. Vzal si jedno jablko a proměnil ho v čistý křišťál, a na něm bylo vyrito "Památka na Jenny". Vložil do jablka všechny vzpomínky co mu předala a poté se smutkem odešel. Cestoval teď do Kirtanu aby se pomstil Ireth která na tom měla největší zásluhu. Cestoval asi týden než tam dorazil. Narazil tam na Ireth přesně jak tušil, okamžitě na ni zaútočil. Útok se mu nejdříve nepodařil, potom přišel na to jak ji oslabit ale i tak se Ireth dostala pryč a hrozně mu vadí že ji nedokázal uklidnit, aby se její části mysli spojili. Když se s tím smířil tak se vydal do Osilonu protože když si prohlížel vzpomínky v jablku tak narazil na jednu matnou o které vůbec netušil. V Osilonu nic nepotkal jenom půl-elfku Maroisu. Povídal si s ní a poté vyrazil do Cithrí i s Maroisou. V Cithrí nějakou tu dobu byl a poté se vrátil do lesů. Do Cerisu a kupodivu zde znovu narazil na Maroisu ale moc toho nestihly protože on i ona měli hodně práce. Z Cerisu se vydal do Osilonu a konečně, konečně potkal osobu kterou hledal-syn Jenny Bran-Klučina je chytrý a bystrý. To ještě Daergh u nikoho v jeho věku neviděl. Protože jich moc neviděl. Elfové mají přeci jenom málo dětí. Vydal se do Nänindelu a tam potkal dva draky. Raznëho a Ilian. Povídali si spolu a dali si jídlo. Poté usnuli a jakmile se probudili tak draci začali hledat jeskyni. Tam nějakou tu dobu s nima žil a jednou se probudil a na kameni bylo vajíčko. Jednoho dne se Raznë někam vydal a dlouho se nevracel. Šli ho s Ilian hledat a našli ho jak ležel na zemi. Popovídali si co se událo. Jenom co domluvili se vrátili do jeskyně.

Pokračování příště...

 

Kontakt: Nezobrazen

Rodina: Matka Esgran

Majetek: Kožená zbroj. Vesta strážců, Luk co si vyzpíval ze stromu. Flétna co si též vyzpíval ze stromu. Křišťálové jablko se všemi vzpomínkami od Jenny, a dýka kterou si vzal od Jenny také na památku.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše