TOPlist

Marosia

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 09.04.2012 17:39:22 FB



Marosia Aithe Rufis

 

 

Jméno: Marosia Aithe Rufis, zkráceně jí říkají Maro nebo Ai, ovšem první ani druhé jméno se moc nepoužívá, protože Mar se chová jako kluk takže jí často říkají Meithe (toto jméno dostala jako přezdívku od jednoho muže ze stáje). Lidé z města jí nazývají „Vaše výsosti“. Někteří si pro ní našli i své přezdívky takže jejím pravím jménem se jí říká jen vyjímečně.

Druh: Půlelf, bojovnice, několik let byla vychovávána jako kluk což je někdy vidět na její povaze a oblékání
Datum narození: Když zapadalo slunce
Věk: Neznámí
Titul: Následnice Saila Rufise. Až její otec zemře stane se vládkyní Cithrí.

Podoba: Marosia celkově může působit dosti bizardně. Má mírně opálenou pleť, na kterou si často nanáší různé výtažky z bylin a vůbec o sebe celkově dosti pečuje. Její veliké slídivé oči mají olivově zelenou duhovku, dotyčný, na kterého upře svůj zrak má divný pocit a tento um ještě podtrhuje hrozivě vypadajícími černými linkami, kterými si oči zvýrazňuje. Dlouhé černé řasy jí na kráse jejích očí dosti přidávají. Špičaté uši jsou ozdobeny několika náušnicemi. Dominantou její hezké tvářičky jsou bujné rudé rty. Odmalička si nechává narůst dlouhé vlasy, které jsou mimo jiné kaštanové barvy bez jakýchkoli odlesků, mírně zakroucené, a nyní sahají zhruba k sedací části těla. Často si je svazuje do velkého drdolu či ohonu, nebo je nechává ležérně rozpuštěné splývající na zádech. Na půlelfa je dosti vysoká. Nikde na Marosianě těle nenajdete ani náznak tuku. Je nechutně vyhublá, někdo by možná řekl, že vychrtlá, nedělá to však schválně.
Ai nosí spoustu doplňků. Na čele nosí stříbřitou „čelenku“ s jakými si ornamenty. Stejně dělaný je i náhrdelník a náramek, který má kus nad loktem.
Nejraději nosí šaty a to i přesto, že byla vychovávaná nějakou dobu jako kluk. Nejoblíbenější jsou u ní šaty barvy rudé. Stejně jako náramek, náhrdelník a „čelenka“ ta i tyto šaty mají takovíto vzor. K šatům volí většinou nějaké vhodné boty stejné barvy jako jsou šaty. Krom šatů volí bílou tuniku a kalhoty černé barvy. K tomuto oblečení volí vysoké boty barvy tmavě hnědé.
Pokud je zima vezme si černý kabát s několika kapsami.
I když je to dívka skvěle zachází s mečem, který se jí po většinou houpe u pasu. Ovšem ne vždy ho nosí. Někdy nosí i krátkou dýku. Vždy má u sebe měšec s penězi, aby si mohla něco koupit.

 

Historie: Äurie byla přenádhernou elfkou a také velmi zvědavou. Ráda se na všechno ptala a oběvovala nové věci. Hrála si s ostatními kamarády a učila se od matky vyzpívávat věci ze dřeva a často zpívala rostlinám. Protože jí po nějaké době přestalo bavit býti jen v lesích rozhodla se na nějakou dobu odcestovat a porozhlédnout se i po jiných místech i když všude zuřila válka.
Tak se po nějaké době dostala do Cithrí kde se hned druhý den seznámila s mužem do kterého se i hned zamilovala. Tím mužem nebyl nikdo jiný než Saila. Oba dva se scházeli každý den co se elfka vyskytovala ve městě. Učila se lidskému jazyku.
Po nějaké době počali dítě a Äurie prožívala nejlepších devět měsíců..

Na konci jednoho krásného dne, když zapadalo slunce prvně Marosia zakřičela a o několik minut později i její sestra Riëth. Jejich elfská matka ovšem za několik hodin po porodu když už obě dvě dcerky v klidu spali zemřela. Nejvíce nešťastní z toho byl Sail. Ovšem on nechtěl dcery vychovávat sám a ani je nechtěl dát do péče nějaké chůvy, a proto se několik týdnů poté oženil.
Sail chtěl vždy kluka, ovšem místo toho mu jeho nová manželka porodila další dvě dcery, a proto se rozhodl, že aspoň jednu z nich vychová jako kluka. Vybral si proto Marosiu, která byla nejvíce podobná matce. V šesti letech poprvé seděla na koni a učila se na něm jezdit. V osmi se učila číst a psát jako každá šlechtična v jejím věku.
V devíti si začala všímat rozídlu mezi ní a její sestrou. Maro byla na krátko ostříhaná a Riëth měla nádherné zrzavé vlasy dlouhé do půli zad. Nosila drahé šperky nádherné šaty. Místo toho Ai nosila tuniky, kalhoty a více než s nevlastní matkou a sestrami si rozuměla s otcem a s muži v armádě. Její sestra se styděla a mluvila jen když jí to někdo dovolil. Marosia mluvila kdy chtěla, klidně se vpletla do probíhající ho rozhovoru. Byla hodně výřečná a tvrdohlavá.
Chtěla být aspoň trochu podobná své sestře, a proto se začala také oblékat do šatů a nechala si narůst vlasy. Ovšem dále se povahově chovala jako kluk a tak se ve dvanácti začala učit bojovat mečem.
Značně začala nenávidět svou nevlastní matku, která si všímala jen když musela, protože ta ji vůbec neměla ráda. Tedy ráda.. Možná trochu ano, ale díky tomu že se s Aithe vůbec nikdy moc nebavili, protoře Ai byla často s otcem pryč chová se k ní často odměřeně a ani Marosia jí nemá ráda.
Teď skvěle zachází s mečem a dýkou. Výborně umí jezdit na koni a ze všeho se vymluví. Až zemře otec stane se vládkyní Citrhí. I když se těší, že bude vládnout tomuto městu netěší se, že její otec zemře. Vládkyní by se stala dříve kdyby se našel nějaký muž, který by si našel místo v jejím srdci i když sama Marosia tomu nevěří, že se někdy zamiluje.

 

Kontakt: Nezobrazen
Rodina: V rodině je to značně komplikované. Její pravá matka (a matka její sestry) zemřela chvíli po jejich porodu. Jejich otec si je tedy vzal k sobě, aby se o ně mohl postarat ovšem chtěl pro ně i matku, aby na jejich výchovu nebyl sám. Tak se tedy dostala k vládě jejich nevlastní matka, kterou Maro značně nenávadí nerozdíl od její sestry Riëth, která jí zbožňuje. A pak dvě nevlastní sestry Ürith a Sälo
Někde v lesích žije její dědeček a babička(ze strany matky). Druhý děda a babička už zemřeli.
Jako další člen její rodiny je orel Ertëma, kterého dostala k narozeninám.

 

Majetek: Jednou to bude město Cithrí. Zatím je to jen nějaké oblečení, obrazy, doplňky, orel Ertëma, kůň Siël


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše