TOPlist

Ternyon Jórah

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 06.04.2012 17:30:53 FB



Ternyon Jórah

 

 

Jméno: Ternyon Jórah, zvaný Ternyon Půlelf

Druh: Půlelf

Datum narození: Prvního jarního dne roku 3 224

Věk: 40 let, v lidském měřítku mu je kolem osmnácti let

 

Podoba: Ternyon je vysoký štíhlý mladík šlachovité a pružné postavy. Svou výškou nijak nevybočuje z řad lidských vrstevníků, je vysoký jako každý druhý osmnáctiletý chlapec. Pokud se mu zadíváte do obličeje, z pouhého pohledu zjistíte, že se nejedná o obyčejného člověka. Ternyon má zhruba dva palce dlouhé kaštanové vlasy, které se nezbedně vlní a kroutí a z jejich hnědé záplavy vykukují mírně zašpičatělé uši, které dávají tušit, že v sobě má elfskou krev. Jeho oči, jež mají sytě modrou barvu, jsou lehce zkosené, stejně jako úhledně klenuté obočí. Nos má malý, nevýrazný, taktéž ústa, která se podobají tenké lince. Pokud v úsměvu odhalí zuby, zjistíte, že je má rovné a bělostné. Jeho lícní kosti jsou vystouplejší než je u lidí normální a společně se zešikmenýma očima Ternovi dodávají přísnější vzhled. Co se týče zvláštních znamení, žádná nemá. Snad jen drobnou jizvičku na bradě, ta ale není skoro vidět.

Co se oblékání týče, Ternyon si nepotrpí na žádném vznešeně vypadajícím oblečení a vezme na sebe to, co má k dispozici. Nejčastěji ho lze vidět v obyčejných tunikách se šněrováním u krku a volných kožených kalhotech, ke kterým nosí nízké kožené boty. Jeho oblečení má ve většině případů zemité barvy, tj. zelenou, hnědou, béžovou, a tak podobně. To proto, aby lehce splynul s lesem, když si vyjde na lov. Doplňky nenosí, jen umě zpracovaný prsten se zeleným kamínkem - vzpomínka na matku.

Jeho povaha je poměrně složitá a nevyzpytatelná, jelikož se v Ternyonovi sváří elfská a lidská stránka osobnosti. Je vyrovnaný, tichý a sebevědomý, věří sám v sebe. Nemá rád změny a jestliže je donucen se nějakým změnám podrobit, nese to velmi nelibě, téměř až bojácně. Nemá příliš odvahy, snadno se vyděsí. V takovém případě radši bere nohy na ramena, než aby bojoval. Naučil se nedůvěřovat svému okolí, proto je velmi těžké získat jeho důvěru a vydobýt si jeho přátelství. Pokud se však Ternyon s někým spřátelí, je to věrný a spolehlivý přítel. Jako poloviční elf má velmi kladný vztah k přírodě a zvířatům a nesnáší, když přírodu někdo ničí. Ovládá poměrně dobře Starověký jazyk, takže mu nedělá problémy s přírodou kolem sebe komunikovat. Poskytuje mu to jakousi útěchu, kterou čas od času potřebuje každý.

 

Historie: Ternyonovo narození byla spíše nehoda, nežli radostná událost. Jeho matka byla mírumilovná elfka, otec člověk. Násilník, zloděj, vrah. Jeho matka Aelwíra žila v elfské vesnici na kraji lesů Du Weldenvarden, tam, kam už příliš nezasahovaly magické ochrany lesa. Proto se jednoho dne stalo, že se v elfské vesnici objevila skupinka zlodějů prchající před zákonem. Zřejmě doufali, že se na kraji lesa schovají před strážnými, jež je pronásledovali. Krutá hra osudu to narafičila tak, aby se na Aelwířině prahu objevil ten nejhorší ze skupinky násilníků, Drön. Když spatřil líbeznou elfku, vtrhl do jejího příbytku, přemohl jí a znásilnil jí, ačkoliv se bránila ze všech sil. Jenže Drönovi hrál do karet moment překvapení a síla, s jakou zaútočil. Když dorazila hlídka, bylo už pozdě - zločiny byly napáchány. O devět měsíců později se Aelwíře, zlomené bytosti, narodil syn. Nemohla se však na své dítě dívat, kdykoliv ho spatřila, objevily se jí před očima vzpomínky na tu krutou noc. Navíc to byl půlelf, bytost, kterou většina elfů i lidí pohrdala. Proto odešla z lesů, aby dala dítě do výchovy rodině farmáře, jenž měl farmu blízko jezera Isenstar. Pak nadobro zmizela z Ternyonova života. Malý půlelf netušil, že se na něj matka tu a tam přišla podívat, aby zjistila, zda se synovi dobře daří. Považoval farmáře a jeho rodinu za svou, ačkoliv později zjistil, že je jiný. Rozhodl se však po svých rodičích nepátrat - když se ho vzdali, jistě pro to měli dobrý důvod. Přesto je však nenáviděl, ale nenechal nenávist, aby zničila jeho duši. Stal se farmářovým vzorným synem, pomáhal mu s farmařením, občas zašel na lov či do nejbližšího města, aby se něčemu přiučil. Žel Bohu se jeho poklidného života dotkl ostrý zub času a válečné tažení proti Galbatorixovi. Čas mu vzal nevlastní rodiče, stejně jako nejstaršího sourozence. Hravě je přežil. Zbylí synové převzali farmu, dokud je neodvlekli, aby sloužili Království. Ternyon však včas uprchl, odmítl se dát do služeb Galbatorixe, byť nedobrovolně. A tak se teď toulá světem a hledá nějaké uplatnění, čeká, co mu osud nachystá.

 

Kontakt: Viz Firian :)

 

Rodina: Matka Aelwíra a otec Drön, o těch ale Ternyon téměř nic neví, ani to, zda ještě žijí. Nevlastní bratry mu odvlekli posluhovači Galbatorixe, takže Tern netuší, zda ještě žijou, nebo padli v boji.

 

Majetek: Oblečení (tunika, kalhoty, boty, plášť), dřevěná hůl užívaná jako zbraň, lovecký nůž


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše