TOPlist

Orik Durgrimst Ingeitum II.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 27.10.2011 23:19:19 FB



Orik Dûrgrimst Ingeitum 

 

Orik po bitvě u Tronhejmu jako jeden z mnoha vítězných trpalsíků

 

Jméno: Orik Dûrgrimst Ingeitum
Pohlaví: Je to správný trpasličí muž
Rasa: Trpaslík, který jak se patří je synem kamene.
Věk: Přes sto let

 

Povolání: Momentálně vůdce Trpasličího společenstva, kalnový vůdce a vedoucí klanu Ingeitum

 

Podoba - povaha: Orik je středně vysoký zrzavý trpaslík, je stejně jako ostatní zavalitého a houžavnatého vzrůstu, což ale neznamená že by byl pomalý a tlustý. Svaly na něm jenom hrajou a v tvrdé jako ocel nedobytné lebce dlí bystrá mysl. Hlava je malá kulatá s ostrými rysy, které by všechny seveřany předčilo. Vlasy raší na hlavě a spadají k lopatkám, bohužel je má nejčastěji v krátkém sestřihu. Vysunuté obočí, porostlé zrzavými chlupy dává Orikovi mnoho bodů k úctě na první pohled a když s ezamračí vypadá jako vrah. Zelenohnědé oči pak hrají bystrým dojmem a jsou vsazeny mezi velký nos, který portíná ostrou tvář. Malá ústa, která jsou zkrytá úzkými pečlivě upravovanými kníry skrývají bělostné zuby. Pod nimi mu pak roste mohutný plnovous spletený do copů, nejčastějiopásán runovými sponami. Na hlavě nosí povětšinou železnou přilbici s mohutnými křídly Beorskéhusy, které s masivním zlatým zdobením přidávají na honosnosti. Na hlavě mu sedí skvěle a je obtížné mu přes z ní z hlavy cokoliv vytřískat. Snědá kůže navíc způsobuje že se tvář v záplavě ryšavých vlasů ztrácí. Celkově má ale bystrý a příjemný výraza nepatří k trpaslíkům ,kteří se jen a jen mračí. Tělo a zbytek je dobře osvalen a opracován. Mohutné ruce schopny drtit kameny jsou zároveň citlivé a skoro neschopny ublížit byť jedinmu zvířeti. Opak je ale pravdou a spolu s umem držet zbraŇ se stávají nebezpečnými byť účinnými nástroji. Na horní části těla nosí buď honosnou šarlatovou róbu s výšivkou, která je mu teplým oblekem, nebo masivní plátové brnění kombinované s kroužkovanou zbrojí. (Viz obrázek Bitvy u Tronhejmu) Celé brnění je pokováno runami pro štěstí a sílu a navíc umně zhotovené zlaté lemy mu dodávají na lesku a honosnosti. Boty jsou silné kožené s prošívanou látkou a nohy mu kryje kroužkovaná zbroj, či plátěné kalhoty rudé barvy, které kontrastují s rudou suknicí. Do boje nosí dvousečnou válečnou sekeru, která si dokáže klestit cestu dřívím stejně tak i hlavam Urgalů a na druhé ruce mohutný celokovový štít, jímž se dokáže perfektně bránit. Co se povahy týče je to impozantní trpasličí mladík. Miluje runové hry, pivo přátelé lov a boj, stejně tak i poezii a dlouhé zimní večery pod zemí. Je na omak velicepříjemné a poctivé osoby, málo co jej ale rozhodí. Vždyť je to přece samotný král Trpaslíků!

 

Historie: Orik je trpaslík, syn Thrifka a nejmladší synovec Hrothgara, později byl přijat Hrothgarem za jeho syna. Je členem Dûrgrimst Ingeitum (klan kovářů), spojenec (a nevlastní bratr) Eragona, a v době války jezdců 43. Král trpasličí klanů. Jako král,  byl nositel Völund.


Brzká historie

Orik se narodil nejmladší sestře Hrothgara a Thrifkovi. Oba zemřeli na neštovice, když byl mladý, a tak jej Hrothgar přijal a udělal z něj svého dědice. Orik se ale dostal do problémů již několikrát několikrát,a to už když byl mladý, a byl poslán do lesa kamene za trest. Strávil tam nějaký ten čas, nicméně utekl. Později zabil Nagru a uklidnil tím Hrothgara v naději, že by mu odpustil Orikovy předchozí prohřešky.


Před a po bitvě u Tronjheimu

Orik byl první kdo našel Eragona a jeho draka Saphiru a Murtagh (syn Morzana), kteří se snažili najít Vardeny a  zachránit umírající elfku Aryu. Vytáhl Eragona z vodopádu, který kryl tajné základny Vardenů. On pak sledoval, jak dvojčata napadli Eragona, odhalil jejich pravé úmysly, a  vyrušil je, když viděl bolest způsobenou Eragonovi. Jeho zásahem se zabývá Ajihad, vůdce Vardenů, který pak poslal posly k Hrothgarovi, který určil další Orikův trest.

Orikův trest nebyl tak hrozný, jak předpokládal a jako hostitel pro Eragona a Safiru v Tronjheimu se choval obstojně. Byl jedním z mnoha trpaslíků, kteří bojovali v bitvě proti Durzovi Stínu a jeho armáda Urgalů, kteří napadli Vardeny.


Mezi elfy

"V zájmu spravedlnosti", král Hrothgar poslal Orika doprovázet Eragona do Ellesméry,  hlavního města elfů, kde se Eragon rozhodl pokračovat ve svém výcviku dračího jezdce. Eragonova první reakce byla podrážděná, protože to znamenalo, že cesta bude muset být po zemi a ne na zádech Saphiry. Nicméně, on později přiznal, že Hrothgarův plán byl moudrý,a uvědomilsi, že je důležité zachovat rovnost mezi jednotlivými závazky, které on a Safira bude dodržovat.

Orik byl jeden z mála trpaslíků, kteří se setkali s Oromisem, zmrzačeným elfím dračím jezdcem, Orik se ptal Oromise na "nepřítomnost války proti Galbatorixovi, ale později pochopil, že to bylo kvůli elfově zmrzačenému tělu. Během výcviku Eragona, Orik zůstal v pozadí, vypořádaval se s napětím mezi elfy a sebou a hraní runových her. Do konce doby Eragona v Ellesméře, se Orik a elfové stali více tolerantními k sobě, dokonce se Orik účastnil Blodoath oslavy, tradiční ceremonie připomínající Elfí pakt mezi elfy a draky.


Bitva na Hořících pláních

Vzhledem k tomu, že bylo třeba spěchat, když se Eragon rozhodl vrátit se do Surdy po zjištění plánovaného útoku Galbatorixe proti Vardenům, byl Orik nucen jezdit na Saphiře k Vardenům, čímž se stal jediným známým trpaslíkem, který jezdil na drakovi.Orik připojil trpaslíky pod Hrothgarovy jednotky v boji proti silám Galbatorixe na Hořících pláních. Ujal se trpasličích kovářů a ženistů rodu Ingeitum. V bitvě, on a další trpaslíci pod jeho vedením bojovali po boku Eragona a Safiry. Když Murtagh, Galbatorixův nový sluha a jezdce, zabil Hrothgara, Orik odcestoval zpět do Tronjheimu po bitvě volit nového trpasličího krále.


Volby trpasličího krále

Eragon byl poslán Nasuadou, aby zprostředkoval prospěch pro krále, který by podpořil Vardeny a příčinil se, zda to bude právě Orik. Orik vřele přivítal jeho nevlastního bratra, a také slíbil, že každý jinný trpaslík, který měl blahobyt Vardenů na mysli bude pomáhat při bitvách. Během svého pobytu, Eragon přežil pokus o atentát na jeho život klanem Dûrgrimst Az Sweldn RAK Anhûin, trpasličím klanem, který nenáviděl jezdce. Orik byl schopen použít Eragonovu přítomnost a pokus o atentát a získal tak dost hlasů pro zvolení králem, a vyhnaní Az Sweldn RAK Anhûin. Jeho první akt měl dát dohromady všechny zdroje na pomoc Vardenům.

 

Kontakt: (nezobrazen)
Majetek: Logicky celé království trpasličího svazu, honosný příbytek ve Farthen Duru, trpasličí brnění atd atd....


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše