TOPlist

Místnost

 

Yosenen

 

Jediné město ostrova, podle toho taky patřičně velké. Právě zde je největší koncentrace obyvatel Yosenu. Tady se nacházejí všechny obchody, hostince, citadela… Jednoduše veškerý společenský život. Kolem Yosenenu se nachází menší vesničky, nějaká ta pole, ohrady s dobytkem a mnoho dalšího. Na Yosen totiž nepřijíždí žádní obchodníci, proto je důležité, aby se země zabezpečila sama ze svých zdrojů.

Jméno
Vzkaz
 
 
Enter the code shown:
03.06.2023 17:57 Odpovědět
pkrec

ahoj

29.03.2022 12:25 Odpovědět
Ja

Ahoj

29.03.2022 12:24 Odpovědět
Ahoj

18.12.2021 07:31 Odpovědět
Mind

Zatím nic moc

18.12.2021 07:30 Odpovědět
Mind

No zatím nic moc

18.12.2021 07:29 Odpovědět
Mind

27.07.2021 17:34 Odpovědět
Thiane

*Po té co sešla do dolní světnice a posadila se k jednomu hrubě ohoblovanému stolu, hned se u ní ocitl hostinský a ptal se, co si ráčí přát. Objednala si krajíc chleba se sýrem. Po chvilce dojedla a jelikož účet zaplatila už předchozí den ráno, vydala se ven do ulic.
Usměvavé slunce venku jemně zalévalo širokou ulici a zlatilo štíty domů. I když byl na obloze sem, tam mrak, zdálo se, že bude dnes pěkné počasí. Hned po několika krocích málem vrazila do jednoho z "ranních ptáčat."* Promiňte, já vás neviděla a... *Neznámý ji gestem ruky přerušil s tím, že to nevadí, stejně, že se nic nestalo. Ruku samotnou měl oděnu do jelenicové rukavičky, která byla z části překryta jemnými krajkami. Muž sám byl oděn do křiklavě rudého sametového kabátce, který překrýval batistovou tuniku. Kalhoty měl z nějaké drahé látky, která však byla Thiane neznámá. Obut byl ve vysoké kožené jezdecké boty a přes ramena měl přehozen plášť.* (To musí být nějaký šlechtic, mám štěstí, že je v dobré náladě...) *Nečekala na změnu šlechticovy nálady a urychleně vyklidila pole.
Zamířila do jedné z postranních uliček, která už nebyla tak krásná jako ulice hlavní. V jednom výklenku si hrály dvě děti. Byly oblečeny v otrhané šaty a něco na sebe pokřikovaly. O dívku procházející kolem si ani nevšimly.
Došla k jednomu z malých a trochu zašlých krámků. Na vývěsním štítě byl namalován chleba.* (Pekařství) *Vešla dovnitř. Za stolem stála žena ve středních letech a hned se zeptala, čím mladou paní obslouží.* Dobré ráno, chtěla bych, prosím, bochník chleba. *Žena hned na to "Hned to bude" a zmizela za závěsem, kterého si Thiane až teď všimla. Po chvilce se vrátila s krásným bochníkem, který vypadal, že je zrovna vytažený z pece. Pekařka si za něj řekla jeden měďák, který také vzápětí dostala.
S chlebem v podpaží se pak dívka vydala ven z krámku. Za tu chvilku, co byla v krámku, se strašně rozpršelo.* (Kurník, šopa...vždyť mi ten bochník zmokne!)

27.07.2021 17:12 Odpovědět
Thiane

*Probudila se a otevřela oči. Nad ní se klenul trámový strop, který se zdál, že pochází z dob prastarých. Špaletovým oknem bez záclon sem prosvítaly první paprsky světla.*(Snad jsem nezaspala...)* Vyskočila z postele rovnýma nohama. Bosými chodidly se dotkla hrubých prken, z kterých byla celá podlaha pokoje. Rychle na sebe navlékla celý svůj skrovný majetek a pak honem přešla k oknu. Otevřela obě dvě špalety a vyhlédla ven, přičemž se s radostí nadechla čerstvého ranního vzduchu.* (Mám štěstí...vstala jsem včas.)* Ještě si obula boty a poté otevřela dveře na chodbu. Jelikož měla zaplacenou předem i snídani, rychle seběhla do výčepu po sešlapaných schodech, které vypadaly na časté používání.

28.06.2021 19:28 Odpovědět
Harvin

*Probudil jsem se a otevřel jsem okno. Byl letní slunečný den a slunce mě hřálo do zad. Oblékl jsem si svou tuniku a šel jsem po schodech dolů do hospody. Sedl jsem si k nejbližšímu stolu a čekal jsem až hospodský obslouží ostatní lidi. Když na mě konečně přišla řada tak jsem řekl že chci krajíc chleba a sklenici vody.* (tomu to ale trvá)*, pomyslel jsem si a v tu chvíli mi snídani přinesl. Když jsem se najedl tak jsem se šel podívat ven a na trhu jsem si ještě koupil jablko.*

20.01.2021 11:08 Odpovědět
Aurewen

Vešla jsem do místnosti a ze mě srčela voda

26.03.2024 15:41 Odpovědět
Eliška

*pozdraví* Ahoj, vypadá to jako by jste spadla do rybníka*zasměje se*


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše