TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 02:26:44 FB



POZASTAVENO!
 
- příjem mazlíčků je dočasně pozastaven

 


 

Reforma mazlíčků

 

Aneb: „Ne, tvůj chameleon není totéž, co můj drak.“

 

Milí přátelé, milí hráči,

začínají se nám tu množit mazlíčci, kteří mají i na to, že je tohle fantasy, nějak moc schopností. Proto jsme se rozhodli, že tomu musíme učinit přítrž a sepsat nová pravidla.

 

1. Rozdělení

***

 

A) Obyčejná zvířata

Platí tu jedna jednouchá rovnice – obyčejné zvíře = obyčejné schopnosti. Nebudou tu žádní létající psi a veverky předpovídající budoucnost. Takováto zvířata mají schopnosti jako v reálu. Tedy pes umí hlídat, může se naučit poslouchat na slovo, může se naučit nekousat boty atd. Obvykle divoká zvířata, např. tu veverku, nebo lišku, si navíc může „ochočit“ a „vycvičit“ jen elf, víla či druid, kteří jaksi mají k přírodě blíže než obyčejní lidé.

 

B) Velké kočkovité šelmy, vlci

Ne každý si může ochočit lvici nebo třeba tygra. Opět platí omezení – elf, víla, druid, nic a nikdo jiného nebude pochodovat po Alagaesii s tygrem v zádech. Tyhle potvůrky, dražší než obyčejná zvířata, dokážou uvažovat o něco lépe než takový pes. Nejsou schopné komunikace myšlenkami, alespoň ne v pravém slova smyslu – umí však poslat několik obrázků a vyjadřovat se takto. Svému majiteli rozumí, ale hlasem mu nejsou schopné odpovědět.

Co se vlků týče, od štěněte si ho může ochočit i člověk, v tom případě má vlk schopnosti jako obyčejný pes. Pokud je majitelem vlka elf, víla či druid, má vlk schopnosti podobné velkým kočkovitým šelmám.

 

C) Hadi a podobné potvory

Vyloženě hada může chovat i člověk, rasově to tady není omezené. Hadi mají samozřejmě schopnosti pro ně typické – jedové zuby, škrcení a podobně, podle druhů. Se Stínem nebo ra’zakem jsou schopní hadi celkem účinně komunikovat myslí, ale jen v jednoduchých větách. Stín či ra’zak je schopný z hada vycvičit dokonalou zbraň.

Ostatní plazi, jako jsou chameleoni a podobně, mají schopnosti typické pro svůj druh a ničeho speciálního se od nich nedočkáte.

 

D) Ptáci

Ptáci se mohou naučit přenášet vzkazy. Je-li majitelem ptáka druid, elf nebo víla, je schopný mu vložit vzkaz přímo do ptačího mozečku, takže přenese vlastně vzpomínku. Samotní ptáci ale jinak nejsou schopní komunikovat myslí, nedokážou ani sami posílat obrázky. Na myšlenky majitele reagují, jsou schopní přiletět, když je volá, ale to je tak vše.

 

E) Koně

Kůň je zkrátka kůň, může vozit svého majitele, může tahat jeho věci, ale vážně to není žádná samostatná postava, není schopný mluvit myšlenkami, není schopný posílat obrázky svému majiteli. Jeho mysl je jasně čitelná, lze ho vycvičit, aby poslouchal příkazy v myšlenkách, ale sám nikdy neodpoví.

 

F) Prémioví mazlíci

To jsou taková zvířata, která můžete vyhrát v tombole kupříkladu na vánočním plese. U jejich schopností neplatí žádná omezení, můžou umět v podstatě cokoliv, ale bacha – tyhle schopnosti vybírají admini, a vy už pak žádné další přidávat nesmíte.

Prémiový mazlíček může být jakékoliv zvíře, od obyčejné kočky po dvouocasou lvici nebo obřího pštrosa. Na rozdíl od všech ostatních mazlíků umí zcela bez potíží komunikovat myslí a dá se mluvit o opravdové povaze.

Veškerá zde psaná pravidla jdou tak nějak mimo ně.

 

2. Co s tím, když můj mazlíček nesplňuje tato pravidla?

***

 

Drtivá většina mazlíčků tato pravidla nesplňuje. Protože jsme ale hodní admini, členové rady, redaktoři atd., přimhouříme jedno očko a dovolíme vám, abyste si u svého mazlíčka nechali jednu, jenom jednu speciální schopnost.

Např. máte psa, který ze záhadných důvodů umí komunikovat myšlenkami, být neviditelný a zpívat. Zjistíte, že v Alagaesii zatím neexistuje opera a věříte, že by váš pes mohl být geniálním umělcem, proto se rozhodnete, že bude dál zpívat. Bohužel – už se s ním ovšem nikdy nedomluvíte, jakou písničku zazpívá příště, a z koncertů bude muset utíkat zadním vchodem, protože už neviditelný být neumí.

Všichni mazlíčci, jejichž majitelé se rozhodnou jim ponechat komunikaci myslí, budou schopní myšlenky používat jen a pouze v rozhovoru se svým majitelem. Pro všechny ostatní jsou to obyčejná zvířata.

Jestliže máte takto nevyhovujícího mazlíčka, co nejdříve se rozhodněte, kterou schopnost mu ponecháte. Tu, pro kterou jste se rozhodli, napište do komentářů k mazlíčkovi, profil bude poté upraven. Jestliže chcete profil vylepšit nějakým významnějším způsobem, posílejte to na mail.

 

VEŠKERÁ NOVĚ REGISTROVANÁ ZVÍŘATA SE MUSÍ ŘÍDIT TĚMITO PRAVIDLY, JINAK NEBUDOU PŘIJATA!

-          Arwina Greensleeves


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše